Buna.Sincer, problema aici sunt parintii, nu sora ta.Probabil ca ea este deja obisnuita cu felul in care se deruleaza lucrurile si cand se plictiseste sau vrea sa te supere face astfel de faze, pentru ca tu sa cazi rau in ochii mamei.Tu esti adolescenta iar sora e aproape in jumate cat tine. Aveti mentalitati complet diferite, sunteti in etape diferite ale vietii.
De ce mama ta e atat de violenta si nu te trateaza mai matur? Pe sora ta o loveste la fel? E chiar iresponsabil din partea ei sa intampine aceste episoade cu violenta, cand exista cai mult mai rationale si de bun simt pentru toate partile implicate, astfel incat sa invatati si voi ceva util, nu sa va puneti in pat cu ideea ca o palma rezolva problema.Sora ta trebuie sa inteleaga ca ai nevoie de spatiu si nu iti plac interactiunile dure sau luptele pe care le prefera copiii de varsta ei, plini de energie.Si tu trebuie sa o intelegi pe ea, tu ai fost ca ea, dar ea n-a fost ca tine. Aveti de obicei un timp zilnic de petrecut impreuna? Ea pare ca nici nu stie sa se exprime, de aceea vine la tine in momente nepotrivite si nu va sincronizati. Daca ati avea niste activitati zilnice impreuna, atunci ati putea controla iesirile imprevizibile care se termina cu violenta, nu?
Bună. Îmi pare rău să aud că treci printr o perioada grea.
Vreau să știi În primul rând că mulți am trecut prin asta sau ceva asemănător. Partea bună este că aproape toți am trecut cu bine, nevătămați și nu am pus la suflet. Sper că nici tu nu o să pui la suflet.
Sora ta este foarte mică și nu cred că realizează ceea ce face. Nu cred că îți poate explica cineva realmente de ce se comportă așa. Presupun că ceva o deranjează și asta este un mod de a se exprima îndirect. Sau poate chiar un comportament totalmente random. Cine știe. Ideea este să nu pui la suflet pentru că e un copil.
Cei care sunt într o oarecare măsură vinovați sunt părinții tăi. Din ce ai de scris pare că nu gestionează bine situația. îmi imaginez că și ei au alte stresuri și probleme, de acolo și răbdarea scăzută. Evident greșesc în privința ta dar nu cred că au ceva cu tine. Sper să nu îți intre în minte ideea că părinții tăi nu te iubesc.
Cum ar trebui tu să gestionezi toată situația? Sfatul meu este să te detașezi un pic de sora ta până când îi trece această fază. Trebuie să crezi o fereastră de pace ca să poți vorbi liniștit cu ai tăi. Trebuie să le explici liniștit și calm ce se întâmplă și că ai vrea să nu mai sară la concluzii.
Încă o dată, mulți dintre noi înțeleg prin ceea ce treci pentru că și noi am trecut prin asta. Știm cât de greu este să nu pui la suflet dar încearcă oricum. În ciuda acestor întâmplări urâte să ți amintești că familia ta te iubește.
Multă baftă
Din tot ce descrii aici, tu iti neglijezi sora. Micuta cauta atentie iar tu zici ca nu te suporta. Cum o iubesti daca e mai important telefonul?
Rasfatata esti tu, nu sora ta. Trebuia sa arunci telefonul in prima clipa, nu sa o indepartezi pe sora ta.