Salut,
Eu inteleg ca sunt doua situatii:
- are lipsa de discernamant in acte, si are pe cineva responsabil de ea.
- sufera de dementa si este inca nediagnosticata.
In orice caz, eu as merge la politie sau la un avocat pentru a vedea ce se poate face, care sunt pasii legali.
Apoi as vorbi cu familia aratand faptul ca esti afectat in mod direct si ca vei merge mai departe in aceasta directie, si le dai termen cateva zile sa iti dea un raspuns.
Daca nu se intampla nimic, mergi mai departe, pe calea legala.
Ar trebui sa vorbesti cu avocatul sa vezi daca poti cere daune. In felul asta activezi familia ei sa se ocupe de asta.
Mergi la centrul psihiatric din oras si spune-le ce vecina ai. Aia vin cu politia o duce la nebuni si dusa ramane. Nimeni no scoate de acolo, guvernu le intretine
Pe vecina agresiva nu o poti da in judecata, deoarece este bolnava pshic, din cate am inteles. Dar ea, daca este bolnava psihic, trebuie sa aiba un curator, care trebuie sa aiba grija de ea si care raspunde pentru faptele ei.
Da, e bine sa o eviti, dar daca te agreseaza fa plangere la politie. Bolnavii psihici agresivi nu au ce sa caute in libertate. Daca nici politia nu rezolva nimic, fa plangere prealabila la parchet. O poti trimite si prin posta.
Nu știu ce să fac. Mi-e frica tot mai mult.
Am citit tot, de 2 ori. Si n-am inteles ce este mai important, tu locuiesti la bloc sau la curte la tara? Care e faza cu vecina asta, cum va ciocniti? Chiar nu poti s-o eviti? Vine ea dupa tine sau te pui tu in calea drumului care il face ea? A iesit ea cu cana de cafea la tine, si tu erai la poarta ei?
Salut
Nu. Noi stam la țară. E alta poveste. Fiecare are casa cu curte. Eu stau lângă vecina dar de obicei vine vecina la stradă și sta la mine pe banca, aia e. A ieșit ea și a fost la mine cu cana de cafea.
Incredibil.
Stiu
Am fost șocat.
Stiu că nu poate fi internată la spitalul de boli psihice până nu semneaza un membru al familiei...
Dar ar trebui să fie obligați să o interneze decă zici că te amenință şi este agresivă
Medicul psihiatru poate sa o interneze fara semnaturi daca are boli mintale grave si se comporta astfel. Data viitoare poate sari cu un cutit pe un copil care trece prin zona. Tu la 25 de ani o poti culca dintr-o lovitura dar copilul ala nu...