Bărbat fiind, țin să ți dau dreptate. Nu e bine să începi să te neglijezi intr o relație, fie ca sunteți împreună de 1 an, 2, 10. În primul rând nu e sănătos dpdv medical să iei în greutate mult sau exagerat de mult, plus ca e vorba și de atracția partenerului față de tine, pentru ca da… sună cinic dar și asta contează mult. Până la urmă primul contact pe care l ai cu o persoană, este cel vizual, după ajungi să l cunoști și să vezi cat de ok e, dar dacă nu treci de primul pas, cel vizual, nu ai cum să cunoști persoana să vezi și cat de ok este?
Hai ca exagerezi! Daca isi facea bot ca dosul de maimuta, intelegeam atitudinea ta. Dar pentru ca s-a tuns? Tu stii cat de greu este de intretinut parul la o femeie? Dar parul creste. Daca isi da seama ca nu-i sta bine tunsa, poate ai sansa sa o vezi iar cum a fost.
Abstinenta? Hahahaha. Poate cu ea. Dar vei umbla la alta. Stai! Oare nu cumva chiar ai pe alta si ii cauti nod in papura ca sa renunti la ea? De ce nu esti cinstit?
Cu tot respectul,dar nu prea o iubești pentru ceea ce are in suflet, ci pentru cum arată,ori asta nu e iubire.
Uite, dacă doamne ferește are cancer in faza terminală și e cheala și distrusă din punct de vedere emoțional,ce-o să-i faci, ii pui peruca sa arate bine pentru tine?
Nu te judec, dar cam așa arată ceea ce ne spui tu.
Ai tu principii înrădăcinate, dar principiile ar trebui sa te vizeze exclusiv pe tine, nu pe alții...
De obicei sunt 3 chestii. Ori trece prin ceva momente foarte grele in viață și ca să scape de vechiul "eu" face o schimbare fizică. Ori a ajuns la o anumită vârstă la care i se pare că acea tunsoare chiar o avantajează. Ori pur și simplu s-a luat după un trend pentru că e cool. Oricare ar fi motivul tu ești doar spectator, aparent.
Ehem... lol? Esti mai psihopat ca mine, felicitari! E problema ta cum vezi ceva atit de inofensiv si care tine de alegerile ei. Cind am vazut inceputul mesajului ma gindeam ca s-o fi gindit sa isi bage botox in bot sau mai stiu eu ce nemernicie de asta...
P.S. O sa intri tu in abstinenta mai mult de 6 luni cu atitudinea asta de taliban...
"insa daca imi doream un barbat alegeam un barbat alaturi de mine."
Adică singurul lucru care o făcea pe prietena ta femeie era părul lung? Dacă prietena ta ar considera că un bărbat adevărat trebuie să aibă barbă până la buric, ți-ai lăsa barbă până la buric?
Fiind femeie, îți pot spune că ea simte nevoia de o schimbare. Poate îi lipsește ceva și vrea să facă ceva diferit pentru a compensa. Sau poate așa se simte ea mai bine in pielea ei, mai frumoasă. Sinceră să fiu este foarte ciudat sa te deranjeze atât de tare chestia asta și să o iei atât de in serios. Cred că ar trebui să ți pui problema daca nu cumva ai tu niste probleme. Vorbesc la modul serios. Gândește te!
Esti prea draguta. Citeste intrebarea lui inca o data, e clar de la o posta ca are probleme cit Casa Poporului!
Vreti sa ma declarati fanatic, nu ma deranjeaza absolut deloc. Nu am tinut niciodata la parerea celorlalti din jur, si am mers totdeauna pe propriul drum, indiferent de prejudecati sau comentarii.
Acum dupa cum ziceam sunt casatorit de 11 ani, viata sexuala normala si stabila (cu sotia fireste) fara amanta desi chipurile este boem sa ai sotie si amanta (lipsa timp, chef ).
Avem comunicare buna. Am discutat acest aspect in urma cu cateva zile, mi-am adus obiectiile si i-am aratat poze cu ea cu parul scurt din trecut, tunsoare care fireste nu o avantajeaza.
Banuiala mea e ca a auzit vreun sfat de la podcasturile de dezvoltare personala pe care le asculta (nu ma deranjeaza si chiar o incurajez sa investeasca timpul ei in propria dezvoltare), si de acolo pocinogul.
Insa (mereu e un insa), din moment ce a durato la bascheti de obiectiile mele, inseamna ca nu ma respecta, iar o relatiie fara respect reciproc nu prea e o relatiie functionala, iar lucrul asta nu il trec cu vederea, pentru ca data viitoare va fi mai rau.
Asa ca sunt nevoit sa ma sacrific (in mod talibanic) si sa nu mai initiez nici un raport sexual (barbatii iubesc cu ochii in primul rand) iar cum nu sunt atras de aspectul ei curent, pana creste parul estimez vreo 6 luni.
In privinta aspectului, daca sotiei ii place barba pana la buric o las sa creasca pana la calcaie, pentru ca tin cont de dorintele ei, si ma mentin in forma atat pentru propria sanatate cat si pentru placerea ei.
Imi iubesc si respect sotia, insa daca nu primesc inapoi acelasi lucru e o problema care daca nu e remediata din scurt duce la probleme mai mari in viitor. Si nu am de gand sa ajung spectator in propria casnicie.
Cand ai scris "alegere neinspirata de schimbare a fizionomiei sale" m-a dus cu gandul la vreo augumentare estetica.
Cand colo, s-a tuns femeia
Barbatel, ca sa stii si tu: parul creste.
Sunt n motive pentru o femeie sa se tunda baieteste:
- caderea parului
- par deteriorat dupa multe decolorari, vopsiri, placa etc
- paraziti
- parul prins in coada provoaca tensiune la nivelul scalpului si smulgerea parului
- Orice femeie cu parul lung a avut macar o data gandul sa se rada pe cap si sa scape de corvoada.
Da, parul poate fi o corvoada.
Cumpara-i o peruca pentru momentele voastre intime, daca asta iti tureaza tie motoarele.
Dar tunsoarea nu e motiv de despartire. Serios acum. Parul creste la loc.
Esti ipocrit.
Uite ce scrii chiar tu: "Nu am tinut niciodata la parerea celorlalti din jur"
Dar esti suparat ca "partenera de viata hotareste sa imi ignore obiectiile"
Hotaraste-te. Nu doar tu ai dreptul la pareri, ci si sotia ta.
Sper ca este o gluma. Care este super proasta, nu are niciun sens, si nimeni nu se va amuza.
Care era problema? Corpul ei este Poate sa isi bage ce doreste, la orice ora
Eu cred că în capul ei a fost faptul că fiecare face ce vrea cu corpul său și cu viața sa și nimeni nu ar trebui să îi dicteze alegerile personale.
Eu sunt de acord să te desparți de ea, tu ai același drept de a face ce vrei cu viața ta. Dacă nu vrei să fii cu cineva care nu acceptă să îi dictezi ce să facă, atunci e foarte bine să pleci din acea relație și să rămâi singur până când vei găsi pe cineva care îți acceptă principiile. Cel mai probabil vei rămâne singur până la adânci bătrâneți, dar hei, mai bine singur decât cu cineva care nu te merită.
Ipocrit, mitocan, misoginist, spune cum doresti, eu sunt capitanul corabiei si setez directia, sotia aduce valoare in viata mea prin suport. Daca nu trage impreuna cu mine la corabie in aceeasi directie ea nu avanseaza.
In viata e nevoie si de cineva sa stabileasca obiective, si sa culeaga rezultatele efortului depus, precum si sa isi asume greselile si efectele lor.
Cand exista disensiuni (chiar si minore precum o tunsoare) exista riscul sa ratezi din obiectivele stabilite. Eu nu o tin lipita de mine. E libera oricand sa plece, sa isi gaseasca pe cineva mai compatibil, sa o ia de la capat daca asta isi doreste, dar daca merge in alta directie decat cea in care merg eu, relatia scartaie.
Daca e nevoie sa sacrific placerea amandouara pentru ca sa mergem amandoi in aceeasi directie o fac cu bucurie.
Nu sunt suparat pentru frizura ci pentru lipsa de respect aratata. Parul creste inapoi, respectul nu se mai redobandeste usor odata ce iti calci in picioare propriile principii.
Salut!
Hai ca exagerezi.
Parul creste. Poate vrea sa-l intretina mai usor, sa nu para chiar asa de rar, etc.
A vrut o schimbare si parul este cel mai usor de schimbat.
Tu te desparți de ea, doar pentru faptul că s-a tuns scurt? Păi, eu mă bucur pentru ea, că ar scăpa de tine. Tu ai spus că relația voastră se bazează pe respect și încredere, unde sunt aceste lucruri? Că eu unul nu le văd din partea ta, pur și simplu este doar o schimbare de look, nu este ceva grav, nu te-a înșelat sau să te fi tratat ca pe un om de nimic, că atunci 100% îți dădeam ție dreptate, dar în acest caz chiar nu am cum. Dacă într-un final te vei despărți de ea, crede-mă că îi faci un bine.
Daca pentru tine este un deal breaker tunsoarea ei, poti sa parasesti relatia. Nu are sens sa te complici si sa faci compromisuri pe care le detesti constant.
Clar, esti suparat pentru ca urmatorul an nu vei avea la brat femeia trofeu din imaginatia ta.
Ești taliban rău de tot omule...ți s-a mai spus! Dacă astea sunt motive de despărțire, vorbește cu un psiholog, îți vei face un bine, crede-mă.
Desigur ca poate sa isi bage ce vrea, dar majoritatea care fac asta ajung sa arate jalnic. Dar nah, e corpul lor, alegerea lor, banii lor. Dar el nu s-a luat de ceva in genul ala, ci de o nenorocita de tunsoare...
P.S. Stiu eu o duduie care ma place barbos si eu nu ma omor dupa a fi barbos. Asa ca mai recent are de comentat ca eu ma barbieresc cand mi se pune pata pe ea. Exista specimene si specimene, de ambele sexe.
Incredibil cat de departe esti. Mie imi place ca partenera sa fie feminina, si o incurajez sa se descopere. O ajut sa paseasca pe drumul pe care l-am pasit eu acum multi ani ca sa devin cel care sunt astazi.
Ai ratat pasajul in care spuneam ca sotia aduce plus valoare vietii mele. Daca voiam un bibelou, imi luam unul.
Ai ratat si pasajul cu cei trei piloni fundamentali ai oricarei relatii interumane. Dragostea e efemera, si intotdeauna e mai usor sa proiectezi propriile nerealizari in ceilalti decat sa iti accepti propriile esecuri.
Eu sunt de părere că ar trebui să divorțezi de ea, auzi tu la ea sa se tundă fără sa tina cont de părerea ta asa ceva nu se face ea trebuie să te asculte întru totul pe tine ca na doar tu nu ești doar soțul ei ci și stăpânul ei
Acum serios sper ca divorțezi de ea chiar ar fi o binecuvântare pentru biata femeie ca dacă pentru o tunsoare faci atâta caz cine știe ce pretenții absurde mai ai!
Deloc nu arata jalnic, doar cele care exageareaza. Ca si cu halterofilii de altfel. Orice in exces e nasol. Dar sa te intretii sa nu atarne carnea pe tine, aia e cu adevarat respect fata de tine
Sa te intretii prin sport si alimentatie, da. Ala e respect fata de tine. Botox si alte prostii de genul sunt miniciuni in fata propriei persoane si a celor din jur.