Iubește-ți aproapele aa cum te iubești pe tine însuți. Recomandarea lui Isus. Deci, începe cu tine.
Stai puțin.
Atunci când te gândești la sentimentele celui de lângă tine (să nu-l rănești, să nu-l faci să se simtă prost, cum spui tu) nu înseamnă că îți aduci vreun prejudiciu ție.
Sunt două chestii paralele.
De ce consideri că nu te gândești la tine, atunci când nu vrei să rănești sau să faci rău cuiva?
N-are nici o legătură.
Hmm să-ți dau un exemplu. Ieri am pus capăt unei relații cu un băiat. Eu pe parcursul relației trebuia sa am grijă ce spun fiindcă îmi era frică că aș putea să-l răni, el era destul de sensibil (sau poate doar se prefăcea).
La un moment dat i-am promis că stau să vorbesc cu el prin mesaje până ajunge acasă de la colindat, și la un moment dat i-am spus ceva banal, ceva de care nu avea niciun motiv să se supere. El a mers acasă fiindcă a început să ploaie dar el mi-a spus că a mers acasă fiindcă nu se mai simțea bine la colindat, așa mi-a spus-o încât mi-a dat de înțeles că eu aș fi fost de vină. Abia după aproximativ 30 de minute mi-a spus că de fapt a plecat acasă fiindcă a început să ploaie. Așa de aiurea m-am simțit că eu mi-am cerut scuze crezând că am greșit cu ceva când de fapt nu am greșit cu nimic. Ma făcut să mă simt penibil.
Și cam tot așa sunt și cu colegi de la lucru sau alte persoane.
Vezi tu, asta nu ajuta. In special la munca, trebuie sa fii calculata si sa ei decizii. O sa ramai in urma si nu o sa poti progresa in felul asta pentru ca de fiecare data ai sa astepti dupa altii. Si ce vreau sa spun prin asta e ca te gandesti atat de mult sa nu superi persoana in cauza pana in punctul in care ei decizii in defavoarea ta numai ca sa ii impaci pe toti. Asa ceva nu se poate, nu mai fa asta. Crede-ma o sa iti fie mult mai bine si la fel persoanelor din jurul tau. Spune si actioneza ceea ce gandesti tu, chiar daca asta supara pe altcineva. Si stai linistita baiatul ala are nevoie sa se maturizeze, are nevoie de o iubita care sa-i completeze nevoile nu de cineva care sa-i spuna ce vrea el sa auda.
Să ști că zilele astea la asta m-am gândit, de acum ar trebui să spun ce vreau să spun, mai ales într-o relație, iar de cei din jur o să încerc să-mi pese mai puțin
Selectivitate fața de persoane, gestionarea emotiilor corect.
Dupa cum vezi, genul asta de persoane te seaca de energie si trebuie evitate. ( Jus7t) Nu trebuie sa le acorzi pre multa atentie ca incep sa se simta importanti. Nici nu a legat doua propozitii si deja imi transmite vib-ul ala de narcisis obosit. Da sa nu intram in polemici xd
Am citit conversația voastră, interesantă. Oricum oricine sau aproape oricine, folosește nume, poze și orice alt detalii pe conturile sociale care să nu le dezvăluie adevărata identitate, e normal.
Corect. Numele dintr-un joculet mai vechi pe care il obisnuiam sa-l joc si poza ceva japonez ca tot ma atrage cultura lor. Daca ma intreba frumos ii raspundeam cu placere. Da asa sunt meltenii de pe la noi ce sa-i faci.
"El a mers acasă fiindcă a început să ploaie".
Corect e : afară plouă/a început să plouă/ne-a prins ploaia, etc.
Dacă ai putea da și exemple, adică ce ai vorbit cu el sau cu alții care au reacționat în mod similar, ar fi de ajutor.
Stiu ca o sa ti se para ciudat asta dar pur si simplu fii mai indiferenta. Probabil esti tanara si o persoana introvertita. Am si eu " calitatea" asta de a "citi" emotiile altei persoane. Si nu numai, in mare parte din cazuri emotia/starea persoanei ma afecteaza in mod direct. In special cele negative, ma indispun, ma fac sa ma simt tensionat, irascibil si ma seaca de energie. Ca sa trec peste lucrurile astea pur si simplu imi aduc aminte ca majoritatea persoanelor nu le pasa atat de mult pe cat o facem noi, chestie care mi-a fost dovedita de foarte multe ori. Asa ca nu-ti mai lua filme aiurea ca daca se supara x, sau de ce se uita y aiurea la tine. Fii increzatoare si mai nepasatoare "cu cine trebuie", capabila sa-ti gestionezi emotiile cu masura.
Buna, da, este posibil.
Te inteleg, dar este nevoie de rabdare.
Exista exercitii de a sta cu tine, de a reflecta, de asemenea am cateva carti care m-au ajutat.
Cam cat timp este dispus sa aloci pe zi pentru tine?
WOW esti un om foarte bun dacă te gândești așa, Pune-te în locul lor. Și iubeste te un pic si pe tine, pa☺
Nu ești singura. Ești o persoana buna dacă mereu te gândești la celălalt. Si eu trec prin accelasi lucru. Încearcă sa te pui pe tine pe primul loc, sa capeți mai multă încredere de sine.Scuze dacă nu ai înțeles mesajul