| Nextone a întrebat:

Simt neaparat nevoia sa ma descarc cuiva si sa cer o parere de la voi.
Ma tot gandesc oare sunt eu prea egoista sau ar trebui sa simt asta? Consider ca cei care au si pot nu vad lucrurile astea.Deci,ma cuprinde imediat o depresie cand persoanele din jurul meu(la care tin,in afara de parinti si frati),ma refer la prieteni,fac lucrurile pe care eu nu le pot face sau nu mi le pot permite(financiar).Sa va dau un exemplu:Majoritatea prietenilor mei fac facultatea in Cluj,la fel si iubitul meu, eu nu mi-am permis, iar in acest weekend si prietenii din orasul meu au mers in vizita la Cluj(eu ramanand acasa). Bineinteles ca nu am cu cine sa ies iar iubitul meu o sa se duca in camin la preteni, in timp ce pe mine nu o sa ma prea caute dar sincer nici nu prea vreau sa stiu cum se distreaza ei...
In acelasi timp ma simt respinsa dar si vonovata pentru ca ma port cam urat sa zic asa(incerc sa ma distantez) de ei.Nu pot scapa de aceasta problema,care poate este invidia.Voi ce credeti? Visez la ziua in care o sa pot sa ma distrez si eu ca ei, dar vorba aceea"ce nu traiesti la timp, nu mai traiesti niciodata"(sper ca nu este adevaratalaughing )Cum sa scap de aceasta problema? sad

15 răspunsuri:
| spy2o a răspuns:

Asta se numeste invidie si nu-ti face decat rau.in loc sa te focusezi pe ce au altii, mai bine te-ai concentra pe visurile tale, pe ce ai putea fi sau avea tu si cum sa realizezi asta. Pune mana si citeste cartea realizarea telurilor de brian tracy si iti garantez ca viata ta se va schimba(dupa nor vine si soare). succes

| Nextone explică (pentru spy2o):

Multumesc pentru sugestie(carte). Mereu cand sunt trista, am probleme, ma refugiez in carti.

| spy2o a răspuns (pentru Nextone):

Ma pasioneaza psihologia,sunt ahtiat dupa carti, citesc mai toata ziuabig grin, asta a fost prima mea carte de dezvoltare personala(si un imbold tot odata), e uimitor cat de mult iti poate schimba viata o carte.o am eu scanata, daca vrei ti-o pot da si tie(are 500 de mbbig grin) sapt viitoare cred.(lasa-mi pm)

Răspuns utilizator avertizat
| spy2o a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

Asta e una dintre ele:P, http://lmgtfy.com/? q=psihoteca.com,stiu eu ce sa citesc:D

| spy2o a răspuns (pentru EllaBlackEyes):

Ba este o carte foarte buna, ai auzit de lega atractiei, legea compensatiei, legea corespondentei?

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

1 gandeste pozitiv
2 invidia e ceva natural nu te simnti vinovata pentru cea ce simnti
3 alunga gandurile negative, bucurate de cea ce ai, o facultate in cluj nu inseamna fericire, fericirea o poti gasi doar daca ai o minte pozitiva, in timp vei avea si tu ce isi doresti

| anonimg a răspuns:

Afla dar ca inaintea lui Dumnezeu nu se are in vedere fata omului. El nu ne diferentiaza dupa bunurile materiale asa cum facem noi oamenii -sau cei mai multi dintre noi.
Dar nici nepasator nu este; El are in vedere inima omului.
Fa-ti o mica cercetare de sine ca sa iti dai seama pe ce pozitie te afli si ce trebuie sa faci.
Biblia ne spune ca "tovarasiile rele strica obiceiurile bune". (1Corinteni.15:33) Acum intreaba-te: ce fel de tovarasii le plac prietenilor tai si iubitului tau? Sunt bune obiceiurile lor? Iesirile lor impreuna sunt bune sau sunt rele? Daca sunt rele -si eu asta tind sa cred- atunci nici nu cauta tovarasiile/prietenia lor.
Nu de putine ori Dumnezeu ne salveaza din nenorociri chiar si prin posibilitati materiale limitate.
Afla dar ca inaintea Lui nu conteaza cat de multa scoala ai. El doreste ca sa ne bucuram de viata pe care ne-a dat-o in cercul financiar pe care El ni l-a restrans.
Nu mai cauta sa sa fii placuta oamenilor in felul acesta. Fericirea nu consta in partea materiala. Tineretea este de scurta durata; de aceea cauta sa n-o risipesti ca "prietenii" tai in distractii.
Este prima data cand aud de zicala aceasta "ce nu traiesti la timp, nu mai traiesti niciodata"; trebuie sa spun ca este adevarata. Cu cat mai mult repet: nu-ti pierde tineretea in lucruri de nimic, sau tanjind dupa aceste lucruri de nimic. Cauta intotdeauna partea ce-a buna a lucrurilor. Biblia iti va spune care este aceasta parte.
"Orice lucru El il face frumos la vremea lui; a pus in inima lor chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde, de la inceput pana la sfarsit, lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. (Eclesiast.3:11)
"Sa traim frumos, ca in timpul zilei, nu in chefuri si in betii..." (Romani.13:13)

| Jackul336 a răspuns:

Si eu ma gandeam ca nu arat ca Arnold Scwartzenegger ci sunt o persoana de constitutie medie insa privind la zambetul celor fara maini, fara ochi, celor slabi din cale afara, mi au dat lacrimile de ciuda ...ciuda pe mine ca ma gandeam doar dintr-o anumita viza

| SSWK a răspuns:

Fa ceea ce poti face, incearca sa-ti depasesti limitele si atunci cand vei reusi sa faci ceea ce ti-ai dorit, te vei uita in urma si vei zambi amar. Drumul este greu, dar cu ambitie si perseverenta, vei reusi.

| Adeniy a răspuns:

Nu mai gandi asa. Poti sa ai o situatie financiara mai buna si sa fii urat de toti.Gandeste pozitiv si asta este.Totul va fi bine intr-un final

| AtelierDeReparatUseriTPUdefecti a răspuns:

Marita-te... o sa trebuiasca sa te ia atunci dupa el. laughing

| MeGustaTeGusta a răspuns:

Si eu trec prin ceva asemanator, e groaznic sad eu as zice sa ramai totusi apropiata de ei, sunteti prieteni si v-ati cunoscut cu un scopwinking

| SufletRece a răspuns:

Buna!
Imi pare rau de problema ta...Eu cred ca ar trebui sa discuti cu prietenii tai mai ales cu iubitul si sa ii spui ca te simti singura cand pleaca... Daca tine la tine sigur te va intelege si va cauta o solutie impreuna cu tine.
Daca te distantezi de ei mai rau faci.S-ar putea ca ei sa nu isi dea seama ca te deranjeaza faptul ca se distreaza fara tine asa ca cel mai bine e sa comunici cu ei.Parerea meawinking