| Greenway12345 a întrebat:

Bună.
Simt nevoie de iubire şi siguranţă. Părinţii mei sunt divorţaţi, am rămas cu mama, însă cu ea nu pot vorbi orice, nu pot să fiu eu (într-un fel, mi-e ruşine şi frică totodata să-i spun ce simt). Nu-mi cunosc tatăl. Toată familia mea mă judecă din anumite motive. Nu prea am prieteni fiindcă sunt oarecum introvertită şi nu pot comunica oşor cu oamenii. Asta e povestea mea pe scurt. Întrebarea e ce să fac? Mă simt un nimic, nu am pe nimeni cu care să discut. Simt nevoia să fiu protejată (sună ciudat, ştiu, dar asta simt). Meh, ce să fac?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu esti totul, oricat de des te vei simti ca un nimic. Tu ai puterea de a schimba sau accepta totul, ceea ce simti nu e mai mult decat un sentiment. Neputinta, tristetea, dezamagirea, frica... Sunt doar sentimente, nimic mai mult. Situatia ta familiala e neplacuta dar te va intari, cand viata ta va fi cu adevarat grea, tot ce inveti acum iti va folosi. Nu stiu cat de introvertita esti dar oamenii sunt cretini. Sa eviti contactul cu majoritatea este, in general, o idee buna. Familia si prietenii, oricat de mult ar tine la tine, tot te vor judeca. E un lucru pe care il facem cu totii, chiar independent de vointa noastra. Asta nu inseamna ca nu iti vor binele, inseamna doar ca sunt oameni, ca si tine.

Nu dispera si nu te lasa coplesita de emotii, zilele bune cu singuranta vor veni.

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Ce sa faci? In primul rand ar trebui sa incerci sa-i intelegi pe cei din jurul tau, pentru ca asa cum ai spus tu, nu te intelegi cu nimeni, nu te-ai gandit ca poate e vina ta si nu a lor? Nu te supara dar asta-i crudul adevar! Pune-te tu in locul lor din când in când sa vezi ai accepta o persoana ca tine in viata lor?
Solutia : Trebuie sa incerci sa fi intelegatoare, prietenoasa, sa incerci din când in când sa te pui in situatia celui/ei cu care ai tot felul de mofturi...Nimeni nu e perfect, trebuie sa mai lasam de la noi din când in când! Lista poate continua, dar iti spun eu, cu parintii foarte multi/e nu se impaca dar in schimb au un/o prieten/a cu care pot vorbi! Tu daca nu-ti faci macar o pritena, viata ta va fi din ce in ce mai urata sa spun asa!
Viata fara prieteni NU e viata! Oricine are nevoie de un prieten!
O zi buna! Sper ca nu te-am suparat prea tare!

| Gαηαmα a răspuns:

Buna.Am vazut intr-o zi pe TPU o intrebare de genul,in care o fata a raspuns ca si ea era la fel,dar a inceput sa vorbeasca cu mama ei,sa-i spuna ce are pe suflet,a avut tentatii de sinucidere,i-a spus tot, a lasat frica si altele. happy Mama ei dupa acea discutie s-a schimbat, era mai grijulie, relatia era mai buna, totul era mai bine...intelegi? happy
Lasa, o sa vina alte etape in viata ta, vei gasi si prieteni, va fi bine.Trebuie sa incerci sa fi fericit si multumit cu ceea ce ai.

| miawwow a răspuns:

Poti vorbi cu un jurnal, pentru ca el nu iti divulga secretele, poti sa-i spui orice. Mai rau este ca nu-ti da raspunsuri. Insa cred ca este cea mai buna idee. Si in plus este alaturi de tine, nu te lasa balta.

| monika1236 a răspuns:

Eu cred ca poti vorbi mai bine cu un psihologhappy E cel mai bine sau daca nu incearca sa vorbesti cu mama ta sau sa iti faci prietenihappy

| Ciprynelk a răspuns:

Ar trebui sa vorbesti cu mama ta si îi spui ce simti, nu trebuie sa-ti fie frica este mama ta ea te va asculta mereu. Mama mea mi-a zis:Mereu cand o sa ai ceva pe suflet spune-mi. Sper ca te va azuta sfatul meu. Apropo si eu sunt copil (10 ani)