| CrisTinuta2020 a întrebat:

Bună. Socrii mei nu respectă regulile pe care le-am stabilit pentru copilul meu.
Bebelușul meu încă nu are 8 luni, iar de fiecare dată când mergem în vizită la socrii mei, ei încearcă să ne „învețe" cum să o hrănim, ignorând complet ceea ce le spunem. Problema este că ei vor să-i dea alimente nepotrivite pentru vârsta ei, cum ar fi mâncare cu sare, ciocolată sau plăcinte.Aseară au întrecut măsura. Deși eu și soțul meu le-am spus clar să nu îi dea nimic, pentru ca deja a mâncat recent griș, socrul cică griș să mănânc eu. Apoi de față cu noi, fără nicio jenă, a încercat totuși să îi dea ciocolată, spunând că „doar să lingă." Când am refuzat ferm, a continuat cu alte încercări, spunând că ar trebui să îi dăm plăcintă cu lavash și brânză. Practic, și-a bătut joc de deciziile noastre și a încercat să le încalce sub ochii noștri, fără nicio urmă de respect. Deja de Vo 4 ori a povestit ca la altă nepoată i-a dat pesmet înmuiat in vin.
Ca și cum nu era de ajuns, după aceea a început să îmi țină predici despre cum ca laptele praf nu e bun, să îi dau lapte de vacă ori de capră … apoi ca o să îmi cumpere o capră ca să îi dau fetiței lapte natural. I-am explicat clar că medicii nu recomandă alt lapte în afară de cel matern ori formula până la un an, dar el a răspuns disprețuitor cu „hai la proști" și a continuat să își impună părerea, fără să accepte nicio explicație.
Altă dată ma întrebat dacă să îi facă o supă pentru bebe aparte cu legume ficățel și carne de pui de casă, i-am zis ca poate să îi facă dar să nu pună sare de loc. Am sunat si iar am concretizat să nu pună sare.
Iar au făcut cum au dorit. au pus, apoi a mințit ca nu au pus, când am gustat au zis ca au pus doar puțin și ca e în regulă. Nu i-am dat să mănânce.
Îmi vine să îi trimit undeva.
Deja mă simt obosită și frustrată, pentru că de fiecare dată când mergem la ei este aceeași problemă. Mă străduiesc să îi ofer bebelușului meu o alimentație potrivită pentru vârsta lui, respectând recomandările medicale și introducând doar alimentele permise, astfel încât să îi asigur o dezvoltare sănătoasă.
Am impresia ca mă socot de proasta și nu mă respectă de loc. Socrul deja a doua oară când e beat își permite să vorbească cu nesimțire cu mine.
Soțul e de partea mea, îi zice și el. dar nu prea are nas în fata tatălui lui să fie mai ferm.

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu.
Ori respecta felul in care va cresteti copilul ori nu il mai vede.

| johnnny123 a răspuns:

Și de ce mai mergeți la socri?

| MihaitzaItza a răspuns:

Respecta regulile voastre sau nu il mai vede.

| Kufu95 a răspuns:

Ori respectă regulile, ori nu o mai dai în grija lor.

| Miruna333 a răspuns:

Simplu, nu mai mergeti la ei. Este copilul VOSTRU. Ei nu au niciun drept sa zica ce si cum. Nu v-au respectat de atatea ori, de ce cotinuati sa le faceti pe plac si sa vada copilul? In niciun caz.
Clar ca respect nu exista. Mai ales ca face aceste lucruri de fata si cu voi. Niciodata sa nu lasi copilul la ei, nesupravegheat, sunt genul de bunici toxici care intrec orice limita.
Sa se impuna sotul, e familia lui, el este barbatul. Tu impune-te in fata lui si spune-i clar ca parintii lui copilul nu il vor mai vedea.

| VoidEternal a răspuns:

Cunosc genul. Au impresia ca ei stiu mai bine decat toti. Rariti vizitele pe la ei pana cand copilul va putea sa manance orice. Daca speri sa-l "educi" pe socrul tau, sa nu-ti faci sperante, de la o varsta nimeni nu se mai schimba decat in mai rau.

Bula
| Bula a răspuns:

Sarea este indispensabila pentru organism! Electrolitii cu care functioneaza nervii functioneaza pe naza de apa si sare (NaCl).
Evident, laptele (de mama) contine si sare, DAR la varsta de 8 luni copilul trebuie sa invate treptat si alimentele normale (cate un pic de gustarica).
Si socrul are dreptate si in privinta laptelui de animale!
Lactatele au cel mai mare aport la introducerea calciului in organism, pentru intarirea oaselor (si nu numai).
Un copil care nu consuma lapte ("bio"! ) are sanse mari sa sufere de lactoza, iar mai tarziu si de osteoporoza (boli, de care nu prea sufera copii si adultii crescuti la tara! ).

| CrisTinuta2020 explică (pentru Bula):

Este adevărat că sarea conține sodiu, care este esențial pentru organism. Cu toate acestea, la bebeluși sub vârsta de 1 an, se recomandă evitarea adăugării de sare în alimentație, deoarece rinichii lor nu sunt încă suficient de dezvoltati pentru a procesa cantități mari de sodiu.

Desi laptele de vacă sau capră poate fi o sursă bună de calciu, nu este recomandat să fie introdus în alimentația unui copil înainte de vârsta de 1 an, deoarece poate fi greu digerat de sistemul lor digestiv și poate duce la deficiențe de fier sau alte probleme. Până atunci, laptele matern sau formula sunt cele mai bune surse de hrană pentru un bebeluș.

Lactatele sunt o sursă excelentă de calciu și proteine, dar trebuie introduse treptat și într-un mod adecvat vârstei. Laptele de vacă, de exemplu, poate fi introdus după 1 an, dar până atunci este important ca bebelușul să primească toate substanțele nutritive din formula de lapte sau laptele matern.

| KovacsB a răspuns:

Pe noi nu ne-au crescut cu Youtube, Tiktok si sfaturi de la nutritionisti si ne-am facut mari.Nu esti singura care ai copil si vrei sa creasca ok dar poate ar fi cazul sa nu exagerezi.

| CrisTinuta2020 explică (pentru KovacsB):

Da, da, pe vremea voastră nu erau YouTube, TikTok și nutriționiști, dar nici tehnologia nu era la fel de avansată. Acum avem acces la informații care ne pot ajuta să facem alegeri mai bune pentru copii. Nu exagerez, doar încerc să fac ce e mai bine pentru copilul meu.