Cuvintele voastre sunt ca scârțâitul cretei pe tablă și ca trosnirea mărăcinilor sub o găleată de metal.
Mai întâi câștigați-i încrederea, câștigați-i inima, și apoi ea va va asculta. Până atunci, toate cuvintele și sfaturile voastre bune fac mai mult rău decât bine.
Nu știu cum, dar făceți-o să vă iubească; numai după aceea vă va asculta. Orice altă metodă dură nu este de la Dumnezeu.
Mai devreme sau mai târziu acest tip de comportament o va afecta în viața socială.
Trebuie să comunicați mai mult să înțeleagă că o remarcă nu este un capăt de lume, toți le primim și ne anunță să devenim mai buni.
Nu este prea bine sa cocolosesti un om. Sa il inveti sa fie prea comod, pentru ca este posibil chiar ca problema sa se agraveze cu timpul.
Poate ar trebui sa vorbiti cu ea pe subiectul asta si sa incercati sa ii aratati dezavantajele unui astfel de fel de a fi. Sa ii aratati cum ea insasi are doar de pierdut.
Ar trebui sa aveti multa rabdare cu ea. Sa incercati sa o intelegeti si sa ii atrageti atentia cu calm, atunci cand greseste. Si incercati sa ii faceti si cat mai clar motivul, pentru care intr-o anumita situatie, ea a procedat gresit. Eu cred si ca ea ar trebui lasata in pace, sa se linisteasca de una singura, in cazul in care ea va continua doar cu autovictimizarea si va refuza sa vada problema si din alte perspective.
Ar trebui să purtați o discuție pe acest subiect,
să-ți ceri scuze dacă ai rănit-o cu ceva și să-i faci un mic cadou, poate o bucură. Fetele sunt și au fost mereu complicate, dar până la urmă asta e frumos la ele.
Mario1996 întreabă: