| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna. Stiu ca nu e momentul si necesarul sa scriu problema asta pe TPU,desi vreau mai multe pareri.
Tata va pleca diseara pana la tara,desi acolo au venit si matusa si unchiul. Mie imi e frica ca ei vor reactiona urat plus jigniri,deoarece daca erati pe TPU prin iulie si august, probabil stiti de cearta cu matusa mea. Daca nu stiti,v-o spun eu acum:
Deci,prin iulie am fost la unchiul si matusa mea in vacanta in Italia. Ea e mai vulcanica asa si nu suporta niste chestii aparent banale,desi in ultima vreme in fiecare zi erau certuri in casa. Am fost acolo eu,cu tata,cu sora mea si cu iubitul ei,desi matusa mereu astepta ca ei sa iasa din casa (eu mai ramaneam in casa cand era foarte cald sau nu aveam chef sa ies pe afara) si incepea sa ii barfeasca pe toti,ca cheltuia bani cu baiatul respectiv (ceea ce nu e adevarat, nu i-a luat decat o inghetata de 2 euro odata,iar restul am cumparat cu banii nostri),ca sora mea nu ridica un deget in toata casa (din nou,ea mai spala o farfurie,mai dadea cu mopul etc.) si ca de aia suntem anxioase, ca tata s-a chinuit 30 de ani pe la munca,iar mama a stat toata viata cu fundul in sus si nu a facut nimic (din nou,nu e asa,o perioada ea nu a mai lucrat din cauza unei anxietati grave din tinerete).
Odata am fost la plaja,iar sora mea desi s-a scuturat de nisipul de pe picioare,tot i-a mai ramas putin pe papuci si nu mai iesea decat cu apa,moment in care matusa se enervase ca "de ce intri cu tot nisipul ala in masina,doar ce am spalat-o!". Mie nu mi se pare normal,avand in vedere ca si matusa intra cu nisipul in masina si nu i se parea ca e pe acolo,desi surorii mele i-a sarit in cap pe chestia asta(repet,ea si l-a dat jos,dar mai ramasese putin ce nu se lua decat cu apa).
Odata,ei au plecat la Roma,iar eu am ramas acolo acasa cu unchiul si matusa si au continuat barfele si alte chestii urate. Eram certata zi de zi si odata chiar era sa ma dea afara din casa pentru ca mancasem niste paste care dintr-un motiv necunoscut nu mi-au priit,eu nu i-am spus nimic ca imi e rau de la ele,dar ea m-a vazut ca nu sunt bine si a inceput sa se rasteasca la mine pe motiv ca mie nu imi prieste nimic decat mancare de aia light si ca ea s-a chinuit sa le faca pentru mine. Eram suparata si plangeam in fiecare zi,dar eram criticata pe motiv ca am numai fite si ca m-au crescut ai mei in puf.
In alta zi,am decis sa mergem prin oras,eu cu sora si cu iubitul ei am mers mai in fata,iar ei au ramas acolo in spate ca nu mai stiu ce treaba aveau,iar eu atunci le-am spus tot ce a spus matusa despre noi si despre ai mei. La inceput nu au vrut sa creada,dar cand le-am aratat niste inregistrari,au ramas cu gura cascata,iar sora mea era foarte suparata pe ea.
Intr-o seara,inainte sa ne culcam,am fost pana la baie si ne-a venit sa radem din cauza unui videoclip amuzant, iar a doua zi matusa s-a luat de noi pe motiv ca o barfeam noi la baie si ca avem probleme serioase.
La un moment dat ne-a spus ca ne va face bilete de avion pe 24 august inapoi spre tara,dar nu ne-a intrebat si pe noi daca vrem sa plecam atunci,sau mai devreme. Totusi,pentru ca nu voiam sa ne certam iar cu ea,am tacut si nu am mai zis nimic.
Cu cam o saptamana inainte de 24, matusa ne-a intrebat daca sa ne faca biletele pe 24(aparent nu le facuse),iar sora mea a intrebat-o ca de ce a avut initiativa sa le faca atunci fara ca macar sa ne intrebe si i-a mai marturisit matusii ca deja ea si cu iubitul ei au aflat tot ce a spus despre noi si despre certuri,iar atunci matusa ne-a raspuns foarte urat ca sora mea e nesimtita,ca avem probleme grave si sa mergem la psiholog,ca ai nostri ne-au crescut prost etc. Atunci ne-am enervat,iar a doua zi deja am plecat acasa,halal vacanta.
A doua zi dupa ce ne-am intors,i-a scris surorii mele un ditamai mesajul,ca nu e deloc matura la varsta ei,ca ea nu a zis asa ceva despre noi,ca eu inventez si ca ea crede si spera ca pe mine nu ma invata cineva ce sa spun(din nou,e foarte adevarat ce a spus despre noi,eu nu sunt genul de om care sa inventeze sau sa minta).
Tin sa mentionez ca matusa se certa des si cu unchiul meu si era luat la trei si el.
Problema e ca din august nu a mai vrut deloc sa vorbeasca cu noi,am vrut sa o contactez cumva si sa imi cer scuze,desi nu mai vrea sa auda de noi,de parca i-am dat noi cu ceva in cap.
Am gresit/gresim noi cu ceva,sau ea e prea exagerata cu chestiile astea? De ce s-a suparat atat de rau oare?
Mai sunt sanse sa ne "impacam" intre noi? Daca da,atunci am nevoie de o idee ca mesaj ca sa ii trimit.
Ma scuzati daca v-am plictisit cu romanele mele,insa,repet, am nevoie de mai multe pareri.

Răspuns Câştigător
| RedMarr a răspuns:

Nu e nevoie sa te scuzi. Ai spus ceea ce aveai de spus si asta e de Ajuns.
Din cate/cum scrii imi dau seama ca esti o fata inteligenta, cu bun simt, si faci bine ca iti aperi punctul de vedere.
Tatal tau ar trebui sa fie mandru ca are o fata ca tine.
Raspuns - Problema nu e la tine/voi.
Din cate mi-am dat seama din ceea ce ai scris ...in 'Matusa' e acumulata ( in timp/ani) o gramada de Nemultumiri/Frustrari atat de Multe/Mari incat incepe sa dea in Paranoia ( 's-a luat de noi pe motiv ca o barfeam noi la baie si ca avem probleme serioase' ), si cauta Motive sa se Descarce pe altii din jurul ei. O persoana fericita/implinita nu ar Reactiona pentru chestii super-marunte la modul asta Extrem.
Voi sunteti fete tinere si cu siguranta Vedeti/traiti altfel viata, si e normal sa fie asa. Ea, ca o persoana Matura ar fi trebuit sa stie asta.
Nu e treaba ei ce faceti voi in viata Voastra.
Daca e o fire Respingatoare, ar fi bine pe cat posibil sa o evitati. Cu o Atitudine ca asta nu ajungi departe in viata.
Ma intreb(retoric)daca multi prieteni de familie/cunostinte ii calca pragul casei.
Iti zic asa - las-o in pace/nu mai deschide discutii cu ea. Asa sunt unii oameni, iar Rudele Nu-Fac-Exceptie.
N-o sa poti sa-i rezolvi tu Problema. Evit-o. Nu trebuie sa fii tu/sora ta Paratraznetul ei.
Daca Tatal tau vrea sa veniti cu el(probabil nu stie), ii spui pe scurt De Ce Nu Vrei(Sa fie in Tema), si ii Ceri ca discutia dintre voi sa ramana Inchisa.
Dovada caracterului ei sta in inregistrare.

| Animeforlifee9921 explică (pentru RedMarr):

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

| RedMarr a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Ma bucur ca te-am ajutat.

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce vrei sa te impaci cu cineva atat de toxic pentru tine?

| Animeforlifee9921 explică (pentru suntserios):

Nu stiu, sincer ma gandeam ca poate am gresit noi cu ceva de ea se comporta asa, desi ma simt si eu vinovata, pentru ca recunosc ca am mai avut si eu iesiri cat am stat pe acolo.

| dullcat a răspuns:

Matusa voatra intra la categoria controlling freaks, de ce ar conta ce crede? Exista si alte locuri de mers in vacanta pe lumea asta, nu scrie nicaieri ca trebuie sa mergi la rudele toxice.Astfel de persoane se inflameaza rau de tot cand te comporti asa cum se comporta ele cu tine sau le dai in vileag fata de altii.Iti faci griji ca o sa ajungi la mana ei din nou? Nu mai bine stati acasa?

| Animeforlifee9921 explică (pentru dullcat):

Oricum noi anul asta nu mai aveam de gand sa mergem la ea, desi prin "impacam" m-am referit asa ca sa incepem sa vorbim din nou.

| dullcat a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Cu siguranta veti vorbi din nou dupa ce mai trece un timp, ca in primul rand ea are nevoie de oameni, si daca e atat de nesuferita cu toti nu ar suporta sa stea singura, fara sa mentina legatura cu nimeni.laughing Chiar si asa, ideea e ca pentru a-ti cere scuze trebuie in primul rand ca persoana carora le adresezi sa accepte sa le auda, apoi sa se decida, ceea ce matusa voastra nu stii daca doreste acum.

| MistarGoGu a răspuns:

Asemenea oameni toxici trebuie evitați! Este clar ca doamna are ceva " dereglari " pe la circuite! Oameni care reacționează in asemenea hal din nimicuri si barfesc stilul altora de viata au frustrări serioase!
Se pot face observatii Pe un ton politicos si cu eleganta chiar si între rude dar se pare ca doamna nu excelează la acest capitol!
Chiar este păcat sa bati drum si sa iti strici o vacanta din pricina unor asemenea specimene!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar de ce trerbuie sa ne intereseze pe noi familia ta si certurile care sunt acolo, asta este treaba voastra ei trebuie sa si le rezolve deoarece pe TPU nu o sa i le rezolve nimeni problemele lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si tu daca ai o astfel de familie ce cauti in Italia la mătusa ta care nu te suportă? Lasa o naiba acolo cu neamul ei cu tot, matusa ta banuiesc ca este sora tatalui tau ca daca era sora mamei macar o suporta pe maica ta dar nici pe maica ta nu o inghite, asa sunt majoritatea românilor care au dat de bine in alte țari, devin moralisti ei le stiu pe toate, niste nesuferiti care nu merita bagati in seama, niste lepre, cunosc gewnul ăsta de persoane atotstiutoare care nu te ajuta cu nimic niciodata dar sunt plini de sfaturi cu care te poti sterge la cu(r), da i dracu de timpiti.

| Animeforlifee9921 explică (pentru anonim_4396):

Ne tot chemau in fiecare an pe la ei, dar anul asta parca a luat-o razna. Si da, e sora tatalui meu.

| SkandallKamataru a răspuns:

Tot tu să-ți ceri scuze la terminata aia? Mai da-ti-o drc pai asa se vorbește cu nepoții? Atat timp cat nu ați gresit cu nimic, si chiar daca ati fi gresit, nu exista motiv sa reactioneze asa, mai ales ca v-a blocat peste tot.

De ce ai vrea sa reiei legatura cu persoana asta? Las-o in bafta ei si nu o mai contacta niciodata sa stea frustrata in liniste.
Cu persoanele astea toxice nu merita sa tii legatura sau sa ai de aface, trateaz-o ca pe un strain necunoscut.