| wdsasd a întrebat:

sunt baiat si am 15 ani si de vreo 2 luni incoace sau nu stiu de mai putin sau mai mult timp sunt distrus moral! am probleme cu parintii ei cu mine si ei intre ei (incerc sa i despart pe moment sa zicem ca ii despart dar cu mari eforturi si din orice nimicuri se cearta). astea sunt niste faze prin care mai trec am inceput sa ma obisnuiesc dar problema mea majora este lipsa prietenilor.revelionul si craciunul le-am petrecut singur plictisit si dezamagit am impresia ca viata mea e distrusa dar gandul ca pe viitor va fi mai bine si ca imi voi gasi ceva prieteni ma incurajeaza.supararea mea este cu atat mai mare cu cat sunt un tip chiar normal:sociabil cu astia din clasa cel putin, glumet chiar foarte, comunicativ, cand e nevoie matur, nu am fite nu ma cred cineva(urasc oamenii astia increzuti si incerc sa ii evit dar cel mai dureros e ca ei nu duc lipsa de prieteni sau de cineva in jurul lor desi ei nu cred ca sunt prieteni adevarati). in general ma inteleg cu toti de prin clasadar in clasa care nu sunt fitosi sunt mai mult cu calculatorul si de cate ori ii chemam prin oras sau pe undeva nu prea aveau chef.pe la bloc nu prea mai sunt copii toti au plecat in tari calde sau care mai sunt sunt tot asa izolati.nu prea am idei ce sa mai fac ma simt asa singur uneori de explodez.intotdeauna am evitat sa intru in anturaje de smecheri sa fumez sau eu stiu ce sa mai fac pentru ca nu ma simt in largul meu dar totusi nu sunt unul din asta sa le fie frica de ei si nu sunt nici un tip asa retras desi invat bine consider ca daca as avea niste prieteni buni as sti sa ma si distrez dar nu stiu cum sa ii gasesc.mai traiesc doar cu speranta ca la 18-19-20 ani cand probabil voi fi la o facultate in alt oras voi gasi baieti care imi pot fi prieteni, care pot fi mai maturi, care sa caute ce caut si eu de la o prietenie.astept ajutorul vostru si sfaturile voastre. voi aveti prieteni? cum vi-ati facut prieteni?

multumesc anticipat!

9 răspunsuri:
| gabriela_3062 a răspuns:

Prietenii apar pe parcurs.De obicei prietenia apare in urma unei discutii cand se observa anumite puncte comune, pareri etc.De ce nu incerci sa te duci sa faci un sport sa te apuci de handbal, tenis, ceva de genu, ca asa iti mai ocupi si tu timpul este si sanatos si cunosti si alte persoane.

| david83 a răspuns:

Prieteni adevarati mai greu gasesti. Insa nu dispera, gandeste pozitiv.
Mergi si tu pe la vreun club sportiv, alearga prin parcuri.

| EUSIATIT a răspuns:

Pai da majoritatea stau pe calculator asta este preocuparea principala a tinerilor se refugiaza in scaunul din fata calculatorului si a terminat orice. imi pare rau dar singurul sfat este acela dea gindi pozitiv si a merge inainte si vei reusi. cindva

| Linda a răspuns:

Mai insista la colegi de la scoala. Poate tot se gaseste careva care gandeste si traieste ca tine.

| juniper a răspuns:

Parintii mei au divortat cand aveam 14 ani, e ceva normal sa se certe, nu orice casnicie dureaza, dar am lasat trecutul in urma.

| Cristina788 a răspuns:

Asta este doar o perioada... si eu am trecut prin aceeasi perioada tot anul 2009, acum m-am mai linistit putin. Cu siguranta iti va trece si tie... daca vrei sa-ti faci prietenii si prieteni care poti discuta cu ei lasa-ti pe TPU id-ul tau si spune ca vrei sa-ti faci cat mai multi prieteni cu care poti discuta orice. Sa vezi cati intra pe tine.

| myha a răspuns:

Sincer prietenii nu prea sunthappy sau daca sunt trebuie sa dovedeasca ca iti sunt prieteni. sa faca lucruri neobisnuite pentru tine, sa iti fie alaturi cand ai nevoie, sa te sprijine chiar si atunci cand gresesti. Acelasi lucru trebuie sa faci si tu pentru eihappy, pana cand prietenia va fi destul de stransa happy
Iesi afara, incearca sa cunosti oameni si sa ai un subiect de discutie cu ei. Eu nici macar la liceu nu mi-am gasit prieteni adevarati pentru ca toti sunt falsi. Cred ca in cele din urma prietenii ii gasesti in afara scolii. sper ca ti.am putut fi de ajutorhappy

| psihox a răspuns:

Apropo, parintii tai se iubesc si te iubesc si pe tine ca fiind baiatul lor? Ar trebui sa mai si lucreze ceva impreuna sau impreuna si cu tine. Ce ar spune daca i-ar auzi vecinii? Ce parere si-ar face vecinii despre familia ta? Care ar fi imaginea familiei?

| qBiaBishh a răspuns:

Eu acum am doar o singura prietena pentru ca tocmai ce m-am mutat in UK, orasul Crewe, iar aici oamenii, copiii in general sunt foarte rai si rasisti.Inainte aveam prieteni, vin dintr-un sat mic,unde toti sunt tarani si prosti,unii chiar rai si fumeaza si beau si fac bla bla stii tu. laughing
Ideea e ca prietenii nu trebuie sa ii alegi tu,ei apar pe parcurs,de exemplu:
Sa zicem ca la scoala te-ai intalnii cu o fata sau un baiat de treaba, nu conteaza unde, doar sa simti ca este sociabil si bun la suflet, daca ar fi asa buna la suflet etc etc, ai vedea pe parcurs cum decurg lucrurile intre voi, daca te baga in seama si ti-ai da seama daca este o persoana buna si daca trebuie sa te imprietenesti cu ea.Eu nu imi amintesc foarte bine cum m-am imprietenit cu ceilalti copii din satul meu, pentru ca ne stiam de la gradinita, stii tu si nu imi mai amintesc...Iar daca nu ai prieteni, nu inseamna ca trebuie sa devii ca ei sa fumezi si tu sau sa fii rau si nesimtit.Stiu ca nu ai zis ca asta vrei, dar te sfatuiesc sa nu o faci, trebuie sa fii tu insuti, nu sa cumperi prietenia unora, facandu-le pe plac, stai impreuna cu familia ta si bucura-te ca ai una! happy