Suferi de "sindromul " Romeo si Julieta ---cu cat este mai imposibil de realizat, cu atat pasiunea arde mai tare!
Pasiunea este o emotie, mai femeie!--- emotia este o energie trecatoare, o tulburare care apare, o agitatie pasagera a tuturor simturilor.Atat si nimic mai mult!
In schimb, iubirea este un sentiment fundamentat pe siguranta de sine, pe respectul fata de propria persoana si pe cunoasterea REALA a celuilalt.
Stii ca nu exista suflet pereche, stii ca nicio uniune nu e perfecta, stii ca nici tu insuti nu esti perfecta? Daca da, atunci nu te lasa coplesita de pasiune si nu astepta de la celalalt "marea salvare " si "fericirea eterna " ---revino-ti la realitate!
"Suferi de "sindromul " Romeo si Julieta ---cu cat este mai imposibil de realizat, cu atat pasiunea arde mai tare!
Pasiunea este o emotie!--- emotia este o energie trecatoare, o tulburare care apare, o agitatie pasagera a tuturor simturilor.Atat si nimic mai mult!
In schimb, iubirea este un sentiment fundamentat pe siguranta de sine, pe respectul fata de propria persoana si pe cunoasterea REALA a celuilalt."
Adevarat. Felicitari, meriti funda
Fabulos raspuns! Parerea mea - vorba lui nea' Vacaroiu... Ti-as da titlul de utilizatorul zilei pentru raspunsul asta. 10 +++
"Stii ca nu exista suflet pereche, stii ca nicio uniune nu e perfecta, stii ca nici tu insati nu esti perfecta? Daca da, atunci nu te lasa coplesita de pasiune si nu astepta de la celalalt "marea salvare " si "fericirea eterna" ---revino-ti la realitate!"
Exact! Totul este o iluzie care-i va rani pe toti...
Dacă bărbatul acesta, e pe cale de a-ţi dovedi inconsecvenţa, (instabilitatea, părăsindu-şi cele mai dragi 3 persoane din viaţa lui la acel moment), ce te face sa crezi ca el, cuprins de remuşcări, peste o perioada de timp (in care işi va fi făcut de mult efectul "anestezicul" "fructului interzis", al păcatului), nu va putea sa parasesca încă o persoana in plus (pe tine)?
Şi asta mai ales că această persoană îi va aminti permanent şi irevocabil vinovăţia proprie şi tot ceea ce el a pierdut (căminul şi numeroasele persoane dragi pe care le-a abandonat:soţie, 2 copii, prieteni comuni dezamăgiţi, etc.).
Scuze, dar mie mi se pare a fi o cursă demonică, ce pe baza unor păcate mai vechi (imoralitate dinainte de căsătorie poate) se intoarce să se răzbune pe echilibrul tău momentan (căminul actual ce îţi oferă ceea ce îţi oferă), să se răzbune deci luându-ţi totul
Măi femeie (nu fac altceva decât să te citez!), ai auzit de vorba "nu judeca si nu vei fi judecat"? Puțin îmi pasă ce decizie a luat respectiva femeie, dar tu... șochezi!
Crezi că-i fabulos răspunsul..."ei"? Jură!
Dacă nu aș cunoaște adevărul, ți-aș da dreptate, chiar te-aș susține!
Nu oferi și nu sugera nici măcar virtual funde gratuite "acolo" unde nu-și au locul.
Ca să lauzi pe cineva trebuie să fii convins că inteligența si gândirea îi sunt originale, proprii, nu împrumutate sau însușite din discursurile altcuiva. Poate si eu făceam asemeni ție, o lăudam, dacă nu mi se părea ceva "ciudat" în postarea ei.
În cazul de față, mă refer la o copie a interviului oferit de psiholog dr. Ana Marculis Zătrean care l-a acordat revistei Formula As:
http://i.imgur.com/ShmopWM.jpg
Aici, poți citi interviul integral:
http://www.formula-as.ro/......ment-16279
În cazul alessiei... "haide să ne dăm mari, dacă nu suntem!"
Socheaza pentru ca nu face parte din lumea voastra a adolescentilor degenerati, lipsiti de inhibitii si plini de fumuri tampite! Sunteti goi, cumplit de goi pe dinauntru si aveti impresia ca le stiti pe toate. Imi mentin raspunsul si parerea : e fabulos raspunsul ei / lui prin claritatea si simtul ratiunii pe care il are. Voi stiti sa va traiti clipa de astazi [mi-e teama ca nici nu stiti ce ea aia] si la ziua de maine va ganditi foarte putin. Sunteti in mare voastra majoritate schiloditi sufleteste si uratiti de era tehnologiei! Numai fb vedeti!
Ce faci, susții un plagiator? Mda, cine se aseamănă se adună! Consideri asta un compliment, nu?
Tu ai citit si răspunsul care l-am oferit lui Milan9?
Fata a plagiat, degeaba îi aduci laude!
"pe care" - dar gramatica vanghelica va strabate pe toti pana-n maduva oaselor! Nu am ce dicuta cu tine... da BAC-ul si mai vorbim.
Na, leagă-te la cap, dacă te doare!
Am omis din neatenție, dar tu ai omis multe...
Salut, Mihaela! Îți multumesc de sustinere.
Iti trebuie galerie? Nu te poti apara singura? Trebuie sa sariti 2 vaci pe mine ca sa va simtiti atinse de fiorul orgasmic al victoriei? Fetelor, nu aveti acasa? Va stau la dispozitie! dar la mine e coada Craciuniti cat mai multi! Daca te asezi poala lui Mos poate primesti un cadou!
No, mersi, esti darnic, dar nu am nevoie de un... gay.
Oh, nu! --- cuvintele nu-mi apartin in totalitate(vezi sursa :http://www.formula-as.ro/......ent-16279)
Insa, identitatea convinerii este "ad litteram"--- te asigur!
Traim intr-o societate profund suferinda,infirma moral. Sintagma "pana ce moartea ne va desparti" a disparut,s-a perimat--- a aparut o alta,"pana ce pasiunea ne va desparti".
Valorile si cauzele comune,respectul,responsabilitatile,sacrificiul,piedicile,realizarile, ravratirile, frustrarile etc. etc.--inseamna iubire, inseamna casnicie, inseamna "noi doi"! Toatea astea nu apar in casniciile intre juliete "Jolidon" si hamletii "Clavin Klein ".
Trist!
Hotarit sa-ti vezi de familie.Trebuie sa fii tare sa renunti la aceasta iubire oricit de frumoasa ti-ar parea. Pune punct si definitiv cit mai repede.Stiu despre ce vorbesc crede-ma.Niciodata nu vei fi fericita daca nu faci ceea ce zic eu deoarece distrugi doua familii si degeaba iti va parea rau peste 1-2 ani, si iti garantez ca o sa-ti para rau peste 1-2 ani de nu sti sa renunti la aceasta iubire.
Desigur, se stie ca o cale a distrugerii a două familii, calea prin care 3 copii ajung ai "nimănui" (nici ei nu vor mai şti care le sunt taţii şi care le sunt mamele, cât le apartin lor aceşti părinţi şi cât altor fraţi vitregi, sentimentul profund al DEZBINARII inoculate definitiv si ireversibil in sufletul lor...), această cale nu ofera lapte si miere!
Este o cale ce aduce acum satisfactia fructului interzis iar mai tarziu frustrarea nereusitelor lasate in urmă, a tramelor făcute atâtor persoane.
Asta nu va semăna linişte şi armonie, ci, in acord cu principiile morale (potrivit cărora păcatele grave au consecinte grave), urmările vor fi cele ale unui "destin" care nu va uita să-şi plătească toate poliţele...
Dar oare, dacă ar fi ceva programat, ceva "lucrat" din partea "răului" pentru a te "distruge", aşa-i c-ar fi ceva teribil şi bine camuflat?
Aşa-i că pe lângă drama celorlalţi ar fi o dramă teribilă şi pentru tine?
Păcatul, se ştie, nu seamănă nici o urmă reală de fericire, armonie, sau împlinire...
Ne putem îndrăgosti de 3 ori pe zi. Putem simpatiza oameni în acest ritm, dar aceasta nu inseamna ca familia noastra nu are şansa de a avea parte de stabilitate. Putem simplu să-i simpatizăm şi fără a ne arunca în gol viaţa şi familia.
DAR, când acea simpatie devine o obsesie, mai bine o "execuţi" rapid şi fără zgomot decât să aştepţi cu mult suspans momentul în care ea îţi va executa totul.
Fie ca tu să poţi avea puterea de a şi face SINGURUL lucru bun în situaţia aceasta, situaţie care poate distruge destinul atâtor persoane...
El nu vrea sa isi paraseasca nevasta si copii,te vrea doar de amanta,daca tu vei face presiuni asupra lui te va indeparta,daca tu te vei despartii de al tau cu gandul ca te ia asta,muta-ti gandul,va devenii persoana la care nu te astepti,te va flitui la viteza,el vrea doar sa se distreze,nu are nevoie de iubire,daca tu ai cat de cat mandrie lasa-l naibii in pace si revin-o cu picioarele pe pamant,eu nu te iubeste,doar se foloseste de naivitatea ta,pentru el esti doar o amanta,ai doua solutii, ori te lasi in continuare folosita ori te desparti de el definitiv, este alegerea ta, nu te va lua in veci de sotie, iti garantez
O iubire care destrama 2 familii! Cu sotul tau de ce te-ai maritat? Nu din dragoste? Mai ai si un copil! Ori gresesc eu, ori tu te indragostesti prea repede.
Macar spune daca sotul tau te maltrateaza, se comporta urat cu tine, cu copilul, macar un motiv ca sa il lasi. Aveti capul in nori,si singurii care au de suferit, sunt acesti copii care nu au nici o vina.
Salut.
Dacă să vorbim sincer, greşeala a fost când s-a permis să ajungeţi până aici. Să continuaţi aşa? Ţi-ar plăcea să se comporte soţul tău aşa cu tine, ti-ai simţi bine? Chiar dacă ai decide să rămâi cu noul " prieten" crezi că nu ar avea alte aventuri înafară de tine? Cel mai probabil că da. Lui îi convine, nicio responsabilitate, îşi satisface posibil necesităţile. Nu este trădare din partea voastră faţă de partenerii de căsătorie? Dar la copii te-ai gândit? Să nu credeţi că poate sunt mici şi nu înţeleg, ci înţeleg, iar când vor creşte vor înţelege şi mai bine. Credeţi că vă veţi putea în ochii lor fără remuşcări sau ce vor gândi despre voi, nu vor vedea aceeaşi trădare? Chiar dacă nu arată, să ştii că copii suferă mult, este o rană destul de sângeroasă. Cât nu e prea târziu, i-a măsuri şi decizii înţelepte.
http://www.jw.org/......a-stransa/
Cele bune.
Buna
Aici este ceva destul de delicat sa știi.
Din punctul meu de vedere având in vedere ca eu sunt o superfeminista ( știu nu este bine, dar așa sunt si îmi place).
El vrea ca voi sa continuati asa cum sunteți, pe ascuns sa nu știe nimeni...
Chiar atat de puțin respect pentru tine ca si femeie nu ai?!
Eu nu judec femeile care fac lucruri de genu, nu m-a înțelege greșit, dar ai stat si te-ai gândit si la propria ta persoana in ultima vreme?
Ai un copil mic de 2 ani sa iti trăiască,crezi ca nu ai putea avea un viitor ca si mama singura?
Nu te simți capabilă pe tine însuți?
Știu ca tu te simți îndrăgostită,bine ce simți tu este ce partenerul tau nu iti oferă si gasesti la altcineva, chiar nu este dragoste sa știi.
Dar știi ce nu exista din partea lui? Nici dragoste nici respect pentru tine ca femeie măritata, nici respect pentru el însuși.
Știi eu sunt de parere ca nu are rost sa conviețuim cu o persoana dacă nu ai sentimente puternice( m-a refer la soțul tau), poate cineva chiar te poate face fericita si nu o poti lasa sa " între " in viața ta deoarece esti ocupată.
Eu cred ca esti destul de tânara, nici eu nu am mai mult de 21 de ani dar am învățat de oriunde am avut ocazia.
M-a gândesc ca ai ajuns sa te vezi cu o persoana diferită din cauza ca relația oficială chiar nu mai funcționează.
Este importantă o discuție serioasa cu partenerul tau ceva de genul.
"Pt următoarele 2 luni V-om încerca sa ne comportam cât de frumos unul cu celălalt si dacă într-adevăr simtim ca putem continua relația frumos,v-om continua dacă nu mai "merge " V-om încheia ca doi adulti civilizati" vorbește cât poti de autoritara si chiar puțin rece si distanta,va înțelege mesajul dacă nu este un nesimțit care nu tine cont de părerile tale si nu merita sa fie cu tine.
Chiar știu ca ai un copil dar gândește-te si la tine, esti om.
Si apoi gândește-te si la el, poate si el poate fi fericit cu o alta persoana si tu ii ocupi locul la acea persoana cu care el ar putea fi fericit.
Sunt sigura ca esti o mama puternica asa ca nu te mai ascunde după deget si fa lucrurile pe care le doresti in viața ta.
A si sa nu uit ar trebui sa ii dai o palma individului care "te-a fermecat" pentru ca a profitat de o femeie cu probleme in căsnicie ( aici a intervenit partea cu feminista, știu câte o data sunt cam exagerata)
Nu, ar trebui sa ii multumesti pentru momentele frumoase petrecute împreuna si sa ii zici ca el are o familie si tu nu poti fi amanta pentru ca ai respect pentru tine însuți ca si om.
Bafta!
Daca stai ca vei fi ca o adolescenta, sincer iti spun ca nu trebuia sa te casatoresti si sa mai faci si un copil.Copilul va avea cel mai mult de suferit din asta, tu vei fi "omorata cu pietre" de catre societate!
Esti bravo ca ai o fetita si esti casatorita, dar fii atenta la faptul ca Biblia spune ca sotiile sa fie fidele sotilor lor, sa ii iubeasca asa cum ii au, si... cu barbatul respectiv care vrea sa fie cu tine mai departe, daca ai continua, vei face un pacat mare in fata lui Dumnezeu, ai grija! Si ia decizia corecta