Oricat ai iubi pe cineva, trebuie sa dai dovada de Intelepciune si sa nu uiti ca Demnitatea este un Atu Important oricarei femei. Oare il iubesti pe El mai presus decat pe Tine? Daca Da, atunci nu poti decat sa te complaci in astfel de situatie si din care numai riscand, vei vedea cum vei mai scapa. Pune punct Acum, acestei relatii ce te degradeaza ca persoana, decat sa plangi mai tarziu. Tu chiar nu simti ca El, nu este Umarul pe care sa te Sprijini si care sa te Apere si ca te Ameninta cu prima ocazie ce nu ii convine? De cand El, are dreptul sa te bata si mai stii,- sa te si calce in picioare pentru ca stie ceva din trecutul tau? Cu aceste "dragalasenii ", poti fii tu Iubita, Mangaiata, Dorita ( ca de Respectata, nici nu poate fii vorba )? Sa inteleg ca ai mai avut un prieten inaintea lui, idee cu care nu vrea sa se impace? Ce oare mai astepti, toti iti spun sa termini aceasta relatie degradanta si sa astepti sa intalnesti o alta persoana, ( speciala poate ), ce te apreciaza pentru ceea ce Esti acum si sa Nu iti Reproseze si sa te Judece mereu, pentru ce ai fost din greseala, candva? Si Te Rog, Gandeste-te de doua ori inainte de a ceda fiecarui baiat cu care te intalnesti, Viata nu consta in numarul Relatiilor avute, ci in Calitatea acestora, din care ai Mereu de invatat ceva. Numai bine si curaj, din greseli inveti si poate ca Vei sti Candva, cum sa iti alegi, Prietenii. Ti-o doresc, Lucien.
"De cand baietii trebuie sa ierte pe fete si De Ce?" - Luciana, eşti stupidă prin definiţie la faza asta!
Depinde însă despre ce greşeli e vorba.
Mie dacă îmi greşeşte grav o femeie, nu numai că nu o iert, dar o îndepărtez definitiv şi irevocabil din viaţa mea. De ce?! De ce nu?! Adică ce... doar pentru că nu-i atârnă nimic între picioare asta o face specială şi-i dă dreptul să-mi greşească?! Nu! Sub nicio formă.
Pe de altă parte, are dreptate şi Flav. Tu eşti acolo pe post de bibelou?
Oricum, până nu ne povesteşti în ce anume constau acele "greşeli vechi", nu te putem ajuta. În primul rând pentru că nu are cum să fie atât de veche întrucât relaţia ca întreg are doar 6 luni.
O femeie mi-a greşit acum mai bine de 4 ani şi în mod cert n-am iertat-o. Am uitat-o, am trecut peste, nu mă mai afectează dar de iertat în mod cert n-am iertat!
Ce cred eu că ar trebui să faci? Păi dacă nu mai merge relaţia, să o terminaţi pe cale amiabilă.
Salut!
Daca ajunge si la amenintari cu bataia deja nu prea ai ce sa mai faci. Intr-o zi posibil sa le duca la implinire. Daca tu nu ii dai motive inseamna ca ori ti-a gresit el si vrea sa isi confirme lui ca si tu ai gresit ca sa nu se simta cu musca pe caciula ori inseamna ca are el o placere diabolica sa faca asa ceva pentru a-si defini suprematia. In orice situatie nu ar trebui sa stai cu un astfel de baiat. Iubirea e iubire dar unde e respectul, intelegerea, increderea, siguranta? Sa nu mai vorbim de demnitate. Nu are rost o astfel de relatie. Spune-i ca vrei altceva si mergi pe drumul tau. El nu mai are ce cauta in viata ta.
Sa te desparti, ori o sa ajungi sclava lui.
O relatie se bazeaza pe iubire si ceea ce simte el pentru tine nu aduce nici pe departe cu iubirea, asa cum am invatat eu ca trebuie sa fie (1 Corinteni cap. 13). Unde este bunatatea, unde este rabdarea in ceea ce simte el pentru tine?
Stiu, zice in Biblie sa fi supusa, dar tot acolo zice si barbatilor sa aiba grija de nevestele lor (cred ca nu prin bataie, nu?)
Domnul sa te ajute sa gaseti un suflet bun care sa te iubeasca si sa te protejeze, Pace!
E mai complicat. Depinde ce greseli ai facut, cum comunicati si cum ii poti tu demonstra ca te-ai schimbat si ca va trebui sa te ierte. Impresia mea la prima vedere este ca tu minimalizezi greselile tale sau nu ti le asumi incat sa convingi ca nu le repeti si ca te feresti sa comunici foarte deschis cu prietenul tau. Nu stiu de ce te temi, dar n-ar fi cazul. Iar el ori este impulsiv si trebuie sa invete sa se stapaneasca ori a ajuns la capatul rabdarii si trebuie sa recastigi increderea, iar pentru asta cred ca va trebui sa-l surprinzi cumva. Daca greselile tale din trecut tin de fidelitate, acceptarea si depasirea poate fi dificila si delicata si e nevoie de eforturile amandurora.
@luciana situatia poate fi interpretata in multe feluri. Ai dreptate in aspectul cu amenintarile, dar ceva imi spune circumstantele sunt mai importante. Faptul ca este evaziva in perspectiva propriilor greseli ma face sa cred ca nu si le asuma si asteapta ca el sa se comporte dupa bunul ei plac. Faptul ca el crede ca e mintit si pur si simplu ca n-are incredere este de multe ori din cauza partenerei si prin felul cum pune problema inclin sa cred ca marea lui problema este ca e slab cu nervii, o problema importanta, dar stim circumstantele? Sunt convins ca in locul ei n-ai accepta sa fii tratata astfel, si e absolut normal, insa esti convinsa ca ea s-a purtat in relatia ei asa cum ai fi procedat si tu? Cu tot respectul in fata varstei, ma adresez astfel pentru ca e vorba de o comunitate online si e imi pare mai potrivit sa ma adresez tuturor la fel - nestiind varsta fiecaruia.
@kongeriket - ca un amic mai batran un pic iti recomand sa respecti oamenii cu pareri diferite, cu atat mai mult cu cat varsta lor implica si o alta experienta de viata. Iar frustrarile in fata sexului opus nu-si au locul in nici o discutie, eu unul sunt intr-o situatie unde iertarea, ca si depasirea momentului atunci cand a fost, a fost judecata ca imposibila de majoritatea cunoscutilor. Eu totusi am facut tot ce am putut in directia asta si recent mi-am dat seama ca de fapt iertarea pe care mi-o doresc este un gest egoist, de eliberare de sub o povara, de o frustrare care imi face mie rau, ma imbatraneste si ma impiedica sa traiesc multumit.
@dede pune bine in balanta greselile tale si ale lui, discutati calm si serios si luati o decizie - o relatie nu poate supravietui fara incredere, respect si intelegere fata de partener. Daca nu poate fi asa, mai bine o opriti acum decat mai tarziu - pentru ca va deveni un chin.
...Si nici intr- un caz sa te ierte, asa cum a sugerat cristacheceliute. De cand baietii trebuie sa ierte pe fete si De Ce? El oare este omul perfect ce nu a gresit si tu ii esti prima prietena? Ori te accepta asa cum esti Acum si cred ca de fapt asta conteaza, - Ori isi cauta o fata asa cum vrea el, dar Reprosurile nu isi au Rostul si Loc aici! El este oare, la prima Prietena, din viata lui? Hai sa fim seriosi! Lucien.
Da`i papucii...adica toate ca toate, dar eu nu accept sa fiu amenintata cu bataie sau atinsa. dar aici faci cum crezi
Stii de ce apar mereu femei batute? Pentru ca sunt proaste! Pentru ca accepta sa stea langa astfel de persoane in speranta ca se vor schimba. Dar nu se schimba! Ok, am inteles, nu te-a batut. Dar tu cat de mult crezi ca mai este pana acolo? Din moment ce deja dupa 6 luni de relatie te ameninta cu asa ceva, ce crezi ca va face mai incolo? Deschideti ochii si nu fi printre acele femei care se complac in situatie. Ce viitor crezi ca poti avea cu astfel de om? Fii serioasa! Fa ceea ce trebuie sa faci pana nu e prea tarziu.
Te desparti de el pentru ca nimeni nu trebuie sa treaca prin asa ceva. Ori consulti un psihoterapeut.
Sa-i dai viteza! (scuzata fie-mi exprimarea) Cum isi poate permite sa te ameninte?! Tu nu-ti doresti sa fi iubita? Probabil sustine ca te si iubeste... Asta poate fi numita iubire? Tu il iubesti insa el abuzeaza de iubirea ta si isi bate joc. Vei ajunge sa te simti ca un mop cu care el sterge pe jos, nu e ok, iubirea iti da siguranta, incredere. De la oameni de genul asta nu poti cere mai mult, asa stie el sa iubeasca. Asa iti doresti tu sa fii iubita?
Sa ii zici PA BĂIATUL. Cum adică sa te amenințe ca te bate. Unde e orgoliul tău? Chiar vrei sa se ajungă se te lovească? Știu e greu pentru ca îl iubești dar cu cât te rupi mai repede de el cu atât mai bine. El a văzut ca îl iubești și profita de tine. Fi tare, capu sus și mergi înainte.Are balta peste.
Bafta.
Stiu cum te simti.Yubby meu ma are de 1 an. Da, ne-am mai certat.Pana la urma ne-am impacat.
Effy35 întreabă: