anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt doritori sa ma ajute? Sunt intr-o situatie destul de delicata zic eu..Tot mai des ne punem intrebarea daca sa fii gelos este un beneficiu sau si un mare defect. In ultimul timp am devenit foarte geloasa,nu stiu daca am facut-o din teama de a nu pierde,sau pur si simplu pentru ca mi-a intrat in sange. Din acasta cauza am ajuns sa sufar acum,deoarece am pierdut tot ce aveam mai drag, si ce am iubit mai mult ever! Sa va spun cum s-a intamplat, as aprecia mult daca ati citi povestioara mea. S-a intamplat ca in ultimele 2 luni el sa devina din ce in ce mai rece si sa se simta sufocat cat suntem impreuna,el spunea ca lipsa banilor il fac sa fie asa dar nu pot sa zic ca avea situatia financiara la pamant! Ce este cel mai important,si abia acum am aflat,faptul ca a cunoscut o fata,venita din alta localitate la verisoara ei,verisoara ei avand apartament langa fostul meu iubit. Inevitabil s-au cunoscut,eu am vazut-o cand am fost pe la el,dar nicidecum nu m-am gandit ca ar fi ceva intre ei. De cand a fost ea prima data aici,el deja a fost din ce in ce mai rece, incerca sa ne vedem mai rar, zicea ca nu are chef de nimic si este plictisit..Mereu am incercat sa-l aduc la fericire,sa iesim,sa ne plimbam,i-am dat chiar eu bani, si cand zic bani nu zic 2, 3 milioane,in speranta ca acestia il vor ridica si vom fi din nou cum am fost odata. Situatia mergea mai in jos,spunea ca nu ne mai intelegem,se enerva foarte repede, era indiferent, normal ca ma scotea din minti. Pur si simplu simteam ca nu mai este nimic de facut..Intr-un final el a fost cel care a vrut despartirea,iar eu am acceptat,am insistat cat am putut,dar in zadar.El si-a dorit despartirea asta de mult,zic eu,dar voia sa se asigure ca merge cu ea.Ea este la sute de km distanta, si vine foarte rar? de ce credeti ca m-ar parasi pe mine pentru ea? Mentionez ca ea a avut o relatie de 6, 7 ani,iar iubitul ei nu stia ce face ea aici,doar dupa ce i-am spus eu.Ce este interesant,faptul ca fostul meu iubit ii lua apararea,si imi spunea sa o las in pace, bineinteles ca eu am cautat-o pentru ca eu meritam sa stiu adevarul, de ce a rupt o relatie de 2 ani? Practic, ea cand venea aici era cu iubitul meu, cand mergea acasa era cu iubitul de 6-7 ani,fostul meu iubit nu stia de el, si totusi ii lua ei apararea si me imi vorbea f urat! Faptul ca am fost geloasa mi-l asum, dar sa renunti la 2 ani pentru o ncunoscuta,nu stiu ce iubire a fost asta. Fata s-a reintors aici, si probabil sunt impreuna, eu nu pot sa ies din casa pentru ca sigur ii voi vedea si ma doare inima. Cine ma ajuta cu un sfat? Multumesc celor care au citit povestioara mea. Ofer funda!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Gelozia inseamna ca nu iti respecti partenerul. Fiindca atunci cand il iubesti cu adeavrat si il respecti, nu poti concepe ca el sa faca o fapta urata si nu iti permiti niciodata sa ii aduci acuzatii, sa te comporti urat, sa faci istericale. Sa stii ca o femeie istericoasa va fi mereu mai putin buna decat orice alta femeie. Un barbat vrea calm, intelegere, respect, blandete, duiosie. Cand vine la tine vrea un zambet cald, o mancare buna, facuta special pentru el, un sfat, o persoana care sa-i asculte problemele, sa-l inteleaga si sa-l ajute. Sa dai bani cuiva nu e un ajutor real, e mai mult o amanare a problemei, e mai bine sa cauti o solutie pentru ca el sa castige banii de care are nevoie.
Uneori iubirile se termina fara vina nimanui. La voi s-a terminat clar: tu ai devenit geloasa ceea ce este un indicator sigur ca nu-l mai iubesti, el a gasit o alta, un indicator la fel de sigur ca nu te mai iubeste. De obicei momentul asta apare intr-o relatie cam dupa 2-3 ani si este determinat de incompatibilitatea partenerilor si de superficialitatea sentimentelor. Trebuie sa mergi mai departe, fara regrete.

| sabin89 a răspuns:

Niciunui barbat nu-i place sa fie sufocat. Tot ce mai poti face acum este sa incerci sa lucrezi la personalitatea ta, sa corectezi defectul asta al geloziei si al "sufocarii". Cu barbatul asta, asuma-ti esecul; nu are rost sa te mai tii de el. Cu totii ne confruntam cu esecuri in viata, dar trebuie sa fim tari si sa invatam din greseli. Nu ne-ar fi de niciun folos sa plangem si sa ne lamentam la nesfarsit pentru ca nu am reusit intr-o relatie. Trebuie sa invatam si sa pierdem. Si, cum am zis, sa invatam din greseli si sa devenim mai intelepti. Daca vei face asa, iti garantez ca viitoarea relatie va fi mult mai buna.

| Wøodenpints a răspuns:

Să fii gelos presupune doar să fii prost și nesigur pe tine.

Răspuns utilizator avertizat
| Țoglă a răspuns:

Tu ai fost cea care ai răcit relația prin gelozia ta. Și eu m-aș fi despărțit de tine în situația asta.Nu ți-ai respectat partenerul și el pur și simplu a ales pe altcineva care îl făcea fericit în loc să-l deprime.
Uită de el, nu mai ai ce să faci. Răzbunarea nu ți-l aduce înapoi.