Gelozia inseamna ca nu iti respecti partenerul. Fiindca atunci cand il iubesti cu adeavrat si il respecti, nu poti concepe ca el sa faca o fapta urata si nu iti permiti niciodata sa ii aduci acuzatii, sa te comporti urat, sa faci istericale. Sa stii ca o femeie istericoasa va fi mereu mai putin buna decat orice alta femeie. Un barbat vrea calm, intelegere, respect, blandete, duiosie. Cand vine la tine vrea un zambet cald, o mancare buna, facuta special pentru el, un sfat, o persoana care sa-i asculte problemele, sa-l inteleaga si sa-l ajute. Sa dai bani cuiva nu e un ajutor real, e mai mult o amanare a problemei, e mai bine sa cauti o solutie pentru ca el sa castige banii de care are nevoie.
Uneori iubirile se termina fara vina nimanui. La voi s-a terminat clar: tu ai devenit geloasa ceea ce este un indicator sigur ca nu-l mai iubesti, el a gasit o alta, un indicator la fel de sigur ca nu te mai iubeste. De obicei momentul asta apare intr-o relatie cam dupa 2-3 ani si este determinat de incompatibilitatea partenerilor si de superficialitatea sentimentelor. Trebuie sa mergi mai departe, fara regrete.
Niciunui barbat nu-i place sa fie sufocat. Tot ce mai poti face acum este sa incerci sa lucrezi la personalitatea ta, sa corectezi defectul asta al geloziei si al "sufocarii". Cu barbatul asta, asuma-ti esecul; nu are rost sa te mai tii de el. Cu totii ne confruntam cu esecuri in viata, dar trebuie sa fim tari si sa invatam din greseli. Nu ne-ar fi de niciun folos sa plangem si sa ne lamentam la nesfarsit pentru ca nu am reusit intr-o relatie. Trebuie sa invatam si sa pierdem. Si, cum am zis, sa invatam din greseli si sa devenim mai intelepti. Daca vei face asa, iti garantez ca viitoarea relatie va fi mult mai buna.
Tu ai fost cea care ai răcit relația prin gelozia ta. Și eu m-aș fi despărțit de tine în situația asta.Nu ți-ai respectat partenerul și el pur și simplu a ales pe altcineva care îl făcea fericit în loc să-l deprime.
Uită de el, nu mai ai ce să faci. Răzbunarea nu ți-l aduce înapoi.