| anonim10382i a întrebat:

Bună, sunt față, acus urmează ziua mea, cel mai oribil moment din an, nici eu nu știu de ce dar nu-mi place, însă țin minte, când eram mica de ziua mea mi am luat bătaie de la ai mei și aveam numai cearta în casa, fac 16 ani și as vrea sa mi sărbătoresc ziua ca toți copii din ziua de azi, însă nici nu știu cum sa fac și nici prieteni nu prea am, nici nu știu cum sa o sărbătoresc, în fiecare an de ziua mea prefer sa dorm cu lacrimi în ochi decât sa fiu fericita, nu mai sunt în depresie ca am încercat sa trec singura prin asta și am trecut, cred. Ce sa fac sa nu ma mai simt mereu singura de ziua mea, am un iubit pe care îl iubesc enorm însă eu nu pot sa uit acea faza de ziua mea de când eram mica simt ca am ceva de rezolvat însă nu știu cum sa o fac, matusa mea începuse sa minta ca ma postez nud uri nu știu pe unde, însă eu la cât de mica eram nici nu știam ce s alea, zicea ca aveam 7 cartele si conturi de Facebook și alte prostii, nici nu știu de unde le scotea, eu nu făcusem nimic, nici telefon nu aveam, aveam o rabla de tableta și asta era pe la 11-12ani, tatăl meu de ziua mea mi-a spus sa ii aduc 7 cartele de telefon și i am cautat o grămadă prin casa, am stat o ora sa caut, și în timpul asta eram asa de bucuroasa cu speranța că mi-a luat un telefon ca îmi doream mult unul, toți din clasa aveau iar eu nu, ai mei îs cam stricți, după ce i am dus alea 7 cartele care nici nu știam ce îs cu ele, important pentru mine erau ca îs 7cartele, iar după a început sa ma lovească sa ma pună pe jos sa mi dea cu pumnii și de atunci mi s au dus toate dorințele, am întrat în depresie,beiam pastile aiurea, și asta e doar din vina mătușii pe care nici nu vreau sa o mai vad, cum pot sa fac sa uit de asta, in afara de a ma duce la un psiholog

2 răspunsuri:
| Kiran a răspuns:

Nu poti, la psiholog sau chiar psihoterapeut o sa dureze multi ani pentru a te obisnui cu acele momente si cel mai probabil ai tau nu vor fi de acord.

Cel mai important este sa nu te mai increzi in nimeni, mereu la anumite lucruri cere informatii (in cazul cu cartelele poti intreba pentru ce ii trebuie) si pregateste-te psihic si fizic sa te muti singura cand reusesti sa te stabilizezi financiar, singura te vei descurca mai bine decat cu cineva pe cap si niciodata nu te grabi sa iei decizii, mai ales noaptea, cand esti indragostita sau nu te simti bine.

Ca raspuns, obisnuieste-te cu familia, nu iti fa rau tie din cauza altora si da, nu poti face multe in situatia asta decat sa cresti pana la 18 ani si sa te obisnuiesti cu oamenii, nu toti suntem buni.

Mic sfat, nu opune rezistenta parintilor tau sau matusii decat in cazul unui "viol" cere ajutorul autoritatilor si strange banii, spune-le ca vrei sa urmezi o facultate si ai planuri de viitor de a deveni o femeie ce respecta pe Dumnezeu si nu ii este frica de munca. (de obicei familiile ce cred in Domnul apeleaza la forta fizica, si nu, nu ii vei mintii, ci doar iti vei schimba planurile putin dupa 18 ani plecand),

| Cealalta a răspuns:

Ar trebui sa mergi la psiholog. Incearca la cel de la scoală, este gratuit. Roaga-te cat mai mult si mergi la biserica.