| MistreanuAnca a întrebat:

Bună. Sunt gravida în 5 săptămâni jumate 6 dupa calcularea menstruației. Am fost la ginecolog. Se vede fătul acolo dar inimioara nu am auzit-o. De 2 zile sângerez nu foarte mult dar și mici cheaguri de sânge. Am făcut beta hcg ieri mi-a ieșit 1400, mâine voi repeta beta sa aflu dacă am pierdut sarcina sau e mult mai mica. Credeți că am pierdut sarcina? Sau e normal sa am scurgerile astea roșii cu foarte mici cheaguri?

5 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu e normal sa ai sangerari.Numai medicul iti poate spune daca ai pierdut sau nu sarcina.

| Floridori a răspuns:

Ai putea specifica data ultimei menstruatii, te rog?

| MistreanuAnca explică (pentru Floridori):

3 septembrie.dar având calendarul menstruației eu m-am uitat și ziua ovulatiei ar fi fost în 17 septembrie dar nu știu dacă e ok sau ar trebui sa iau aia în calcul!?

| Floridori a răspuns (pentru MistreanuAnca):

Exista un consens medical universal ce se aplica la nivel mondial si anume ca varsta sarcinii se calculeaza din prima zi a ultimei menstruatii, chiar daca atunci nu exista nimic.Aceasta regula se aplica deoarece data ultimei menstruatii este 100% sigura, iar femeile au cicluri de diverse lungimi, ori in monitorizarea sarcinii se ia drept reper un ciclu standard de 28 de zile.In cazul tau pare ca ar fi de aceasta lungime, dar majoritatea femeilor nu se incadreaza in acest tipar.
Desigur, varsta reala a fatului se poate calcula ecografic, daca se doreste si difera de varsta sarcinii, varsta reala a fatului fiind cea care incepe din momentul fecundarii ovulului.

Astazi, 21 octombrie, sarcina ar avea 7 saptamani si 6 zile, calculate din prima zi a ultimei menstruatii.
La aproape 8 saptamani este aproape obligatoriu sa existe activitate cardiaca embrionara.
In plus, valoarea de 1400m UI/mL a beta-hCG este specifica unei sarcini de 5, maxim 6 saptamani.
In mod normal valoarea ar trebui sa se dubleze aproximativ la fiecare 48h, deci vei avea raspunsul final atunci cand vei repeta analiza, dar din analizele pe care le ai pana acum si pentru ca exista sangerare cu cheaguri, ma tem ca sarcina s-a oprit din evolutie, din pacate.

Pot intelege ca nu e usor sa traiesti o astfel de experienta si sa vina o nebuna pe net sa iti zica asta, deci accept si injuraturi, dar aceasta este opinia mea.

Multa sanatate iti doresc!

| AliGab a răspuns:

Imi pare rau pentru ca treci prin acest lucru. Nu poate spune nimeni daca ai pierdut sarcina. Poate fi si un hematom, dar mai rar la varsta asta gestationala. Sigur o sa afli maine cand faci beta-hcg-ul dinamic, dar eu spun sa te pregatesti psihic si pentru varianta pierderii sarcinii.