| Ramona2317 a întrebat:

Sunt Ioana si as vrea sa ma ajutati cu niste răspunsuri.
Eu am 16 ani si iubitul meu 19 iar noi am vrea sa ne formăm o familie adica vrem sa facem un bebe mentionez ca vrem amandoi același lucru. Va rog sa ma ajutați cu niste răspunsuri.
Multumesc anticipat.

45 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Esti prea grabita. Spui ca ai posibilitatea sa-l educi si sa-l cresti dar tu inca nu esti matură ca sa poti face asta. In plus nu vei mai putea face tot ce vrei. Vei fi legata de acel copil. Stii cum se creste? Ma indoiesc.
Si esti chiar asa sigura de sentimentele iubitului pentru tine?

| Ramona2317 explică (pentru darrio2007):

Suntem impreuna de 2 ani si noi ne dorim foarte mult un bebe

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună Ioana! La varsta ta nu este deloc indicat sa faci un copil, gîndeste te ca nu esti pe deplin dezvoltată fizic sa duci o sarcină si poti aduce pe lume un copil handicapat, ce vei face atunci daca vei avea un copil cu handicap? Mai asteaptă pana după varsta de 20 de ani cand corpul tau va fi pe deplin dezvoltat si maturizat si va putea duce la bun sfarsit o sarcină, si al doilea lucru ai cu ce sa cresti un copil? Sunt familii cu 2 salarii cărora le este greu sa creasca un copil si nu isi doresc, dar voi? Parintii tai ce zic? Ai discutat si cu ei aceste lucruri? Sanatate Ramona.

| RAY a răspuns:

Pacat de acel copil

| Violleta2022 a răspuns:

Nu crezi ca este mai importanta ca la 16 ani sa te preocupe scoala si o cariera? Copii se pot afce oricand, pana la 50 de ani, dar acum ai nevoie sa termini scoala, sa-ti faci un viitor, sa-ti faci o cariera, sa ai munca si posibilitati sa va intretineti, mai ales daca vreti copilasi.
Un copil are nevoie de mancare, imbracaminte, bani pentru medicamente si un acoperis sub cap. Ori la 16 ani, tu nu ai nimic, nici macar un loc al tau unde sa stai, si sa te intretii.
Dar, parintii tai ce spun?

| Ramona2317 explică (pentru Violleta2022):

Nu le.am spus părinților inca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ramona2317):

Daca nu le-ai spus parintilor inca, CUM POTI SA ZICI CA AI CUM SA-L CRESTI SI SA-L EDUCI? Crezi ca-s prostii tai? Eu sa fiu maica-ta, te-as plesni sa-mi zici ca vrei copii la 16 ani. Esti prea prostuta. 2 ani de relatie si te legi la cap. Baga-ti mintiile-n cap.

| mihai69 a răspuns:

Ca să formezi o familie trebuie mai întâi să vă căsătoriți. Abia după aia faci copii.
Dar ca să răspundem la întrebările tale, ar trebui să le formulezi.

| Freya1 a răspuns:

Asa e la 16 ani te gandesti la copii si maritisi ca inca mai crezi ca viata e roz.
Sfatul meu este sa iti vezi de scoala si poate un job part time pe langa, iubitul tau sa faca o facultate sau sa se angajeze si sa asteptati pana la 18 ani macar.
Ca sa faci si sa cresti un copil ai nevoie de bani, timp, o casa si mai ales maturitatea necesara care la voi inca nu exista.
Incepeti sa muncit, sa puneti bani deoparte, sa va faceti planuri constructive si apoi copii si familie.

| OldSoul a răspuns:

Super, acum asteapta cel putin 2-3 ani, sa vezi daca si merita sa ai un copil cu el.

| Ramona2317 explică (pentru OldSoul):

Amândoi ne dorim foarte mult un copil

| NLS a răspuns:

Lasati-o in pace. Cere un sfat, primeste o multime, care nu-i convin, si o intoarce tot cum vrea ea.
Cu astfel de persoane te zbati de pomana.
Cunosc personal un caz in care fata traieste la limita imposibilului, dupa ce s-a ales cu un copil la 18 ani si la scurt timp dupa nastere a lasat-o iubitul.
NU are liceul terminat, asa ca tot trece de la un loc de munca la altul (si e fericita cand gaseste ceva sa se potiveasca cu orarul de care are nevoie pentru bebe. dus gradinita, luat...), unul mai greu si mai prost platit decat celalalt.
Acum sta cu altcineva, si nici asa nu se prea descurca wow, fiindca un copil, pe masura ce creste, are nevoie de tot mai multe.
Dar ma ingrozesc cand vad ce mananca zi de zi, si sunt tot bolnavi si mama si copilul (nu au bani suficienti sa se alimenteze corespunzator, sau de medicamente potrivite atunci cand sunt bolnavi).

| anonim_4396 a răspuns (pentru NLS):

Da, si eu cred ca e genul ala de proasta care pana nu se da cu capul de toate gardurile nu intelege pe ce planeta e.

| Lioana a răspuns:

Ai timp sa faci asta mai tarziu. E mult prea devreme sa faci copii la varsta asta. Acum multe femei fac dupa 30 ani copii ca sa apuce sa se bucure de viata inainte de asta.
Dupa ce faci copilul vei fi foarte ocupata cu nevoile copilului care nu sunt putine si nu vei mai avea timp pentru tine.
Iti recomand sa mai astepti sa implinesti cel putin 20 de ani.

| Emma30555 a răspuns:

Esti mica, de ce te grabesti? Ai tot timpul sa faci asta.

| flixbuster a răspuns:

Ioana (sau Ramona),

Inca nu stapanesti notiuni elementare de exprimare articulata logic in limba romana. Ceri raspunsuri dar nu ai pus nici o intrebare.

Prin urmare, chiar daca poti face un copil la aceasta varsta, iti recomand sa astepti macar pana la 18 ani cand vei fi majora - si mai bine pana la sfarsitul liceului. In acesti 2-3 ani incearca sa inveti cat mai mult astfel incat sa iti poti creste copilul cat mai bine.

De asemenea, daca ai sora sau matusa sau orice cu copil mic, ajuta cat mai mult la cresterea lui daca poti astfel incat sa vezi exact ce presupune cresterea unui copil.

Mai vezi ca iubitul tau, odata ce faci un copil si devii complet dependenta de el financiar (apropo, din ce veti trai?) ca vreo 2 ani esti pe tusa (asta daca ai ce munci, ceea ce la 16 ani ma indoiesc ca e cazul), s-ar putea sa se transforme in cosmarul tau si nu cred ca vrei sa ajungi in postura de minora cu copil legat de gat fara sprijin de nici un fel (mai ales daca le vei face parintilor o surpriza si vii cu burta la gura fara sa vorbesti cu ei inainte).

Nu e greu sa faci un copil. Nu e atat de greu nici sa il cresti (de fapt creste singur). Este foarte greu insa sa il ajuti sa creasca bine.

Tu nu pari sa ai in acest moment maturitatea necesara pentru a ajuta un copil sa creasca bine. Il poti iubi dar NU il vei putea ajuta sa creasca bine. Mai asteapta. Termina scoala si incearca sa inveti sa faci ceva cu care sa iti castigi o paine singura astfel incat sa nu ajungi intretinuta ca s-ar putea sa devii sclava.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu chiar ai impresia ca la 16 ani esti capabila sa iei astfel de decizii? Ce te face sa crezi ca relatia voastra o sa dureze?

Du-te, copil fara viitor, si invata, ca esti prea blondina. Da, asa e la inceput, cand te indragostesti, ai impresia ca o sa-ti petreci toata viata cu persoana respectiva, dar de la asta, la a face copii? E gresit oricum privesti problema.

Fa o scoala, munceste, fa-ti un rost in viata si apoi.
Tu n-ai idee cati bani si cat creier iti trebuie sa cresti un copil, ai impresia ca e o jucarie sau ce? Ai impresia ca o sa stai toata viata pe banii parintilor?
Nu stii sa pui doua virgule, dar vrei sa faci copii.
Fereasca!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ești inconștientă și oarbă până la Dumnezeu la 16 ani ai tăi.

| Ramona2317 explică (pentru anonim_4396):

Toti ma judecati.
Eu am crezut ca voi primi si incurajari.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ramona2317):

Incurajari? Cum am putea noi sa incurajam un copil sa fuga de acasa, sa renunte la scoala si sa-si faca de cap?
Tu esti minora si noi nu avem voie sa decidem in locul parintilor tai si nici sa te incurajam in ceva atat de serios.
Cum iubitul este deja major, cu 3 ani mai mare ca tine, la o adica, parintii pot depun plangere la Politie ca fata lor a fost sedusa, corupta si violata, iar baiatul face imediat puscarie intre 3 si 10 ani.
Sunt extrem de multe lucurui pe care o copila de 16 ani nu le cunoaste si nici nu le poseda, de aceea legea o portejeaza si o da in grija parintilor, pana la 18 ani, cand este majora si considerata apta mental, sa poate decide pentru ea.

Nu te plânge că "te judecăm" că nu avem personal nimic cu tine, nu te cunoaștem de nicăieri și de fapt ar trebui să ne doară-n de viața ta, dar măcar belește ochii la ce-ți spunem majoritatea și înțelege că nu faci bine ce faci din indiferent ce motive ai avea tu de fapt și nu le spui. Tu ai da sfaturi la un copil cum să se joace cu butelia de gaz și cu chibriturile când este singur acasă chiar dacă ai ști că el mai mult nu înțelege și te va judeca pe tine când îi spui să nu facă asta? Tu te joci cu focul, cu viața ta și peste câțiva ani de zile când ai să te trezești la realitate ai să-ți dai seama ce prostie ai făcut. Un copil nu e o păpușă cu care te joci tu acum cât ești încă inconștientă și nu înțelegi ce-i viața. Nu mai cere sfaturi de la medicul ăla care îți va spune că poți să bei când ai ciroză, ascultă de majoritatea lumii care-ți spune că nu e bine ce faci, nu ai încă capacitatea intelectuală și experiența necesară să iei așa decizii de viață.

| Freya1 a răspuns (pentru Ramona2317):

Cum vrei sa te incurajeze cineva sa faci un copil la 16 ani cand noi incercam din rasputeri sa extirpam asemenea obicei.
Eu nu stiu ce exemple ai tu in jurul tau, sau ce educatie ai primit de acasa incat crezi ca cineva te-ar putea incuraja la ani astea spre asa ceva.Nu ne pasa de tine asta nu intelegi, ci de un posibil copil ce nu va fi educat cum trebuie, sau nu va avea ce manca, sau mai rau crescut de bunici sau orfelinate pentru ca voi aveti pasarele in cap la ani astea inca.In loc sa stai cu burta pe carte, sa iti faci un viitor sau o meserie tie iti arde de copii.Nu esti tu educata inca suficient, dapai sa mai educi la randul tau pe altcineva.
Tu crezi ca relatia asta pe care o ai va dainui o viata? Ca ve-ti muri impreuna? heelllau trezeste-te ai 16 ani si cine sti cate relati de acum in colo daca ai inceput de pe acum iar el la fel.
Nu sunteti voi de facut copiI, si mai bine ti-ai vedea de treaba ca nu sti ce inseamna sa ai o asemenea responsabilitate.

| QNOES a răspuns (pentru Ramona2317):

Intotdeauna inainte de a face ceva nechibzuit gandeste-te la ce e mai rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ești tu educată și nici măcar alfabetizată, dar crezi că poți crește un copil?rolling on the floor

| Kogaion a răspuns:

Buna, dupa parerea mea e mai bine sa termini liceul prima data si dupa aia sa faci un copil. Asta in primul rand ca perioada de sarcina este mai dificila, iar tie iti trebuie un timp liber si nu cred ca sa stai la scoala cate 6h pe zi e chiar ok pentru o femeie gravida. Mai ales ca daca termini liceul si poate ai un job atunci, vei beneficia de o pensie alimentara mai mare. Iar dupa aia in concediul maternal te vei ocupa 100% de copil, asa daca il faci acum, trebuie sa te intorci la liceu. Si cred ca si iubitul tau este cam tanar, te cred ca te iubeste, dar nu se stie niciodata la 20 de ani ce iti trece prin cap si te lasa cu copil cu tot(sunt foarte multe cazuri de genul).

| Ramona2317 explică (pentru Kogaion):

Nu cred ca o sa ma părăsească pentru ca el mi-a propus sa facem un copil

| LoveSleep a răspuns (pentru Ramona2317):

Trebuie să înțelegi că nimănui de aici nu-i pasă de viața ta și de alegerile pe care le faci. Ei se referă la copilul tău. El e singurul care o să plătească pentru că mama lui are inteligența unui copil de 10 ani.
Tu chiar nu ești în stare la 16 ani să realizezi că nu e ok să faci un copil acum? Ce poate fi atât de greu să-ți dai seama că e o tâmpenie?

| Kogaion a răspuns (pentru Ramona2317):

Din tot ce am scris eu, doar faptul ca ti-a zis un copil de 19 ani ca nu o sa te paraseasca ai inteles?

| NLS a răspuns (pentru Ramona2317):

Daca ar fi atat de simplu sad NU ar exista acum orfelinatele pline de copii cu tristete pe chip, nu ar exista mame care fac avort sau isi arunca pruncul nou-nascut la ghena (asta e prostie curata, pe langa ca e crima, dar exista si astfel de cazuri), nu ai mai vedea atatea familii destramate ca urmarii a plecarii in strainatate a unuia dintre parteneri (de aici, mai multe urmari pentru copil, niciuna pozitiva), nu ar mai exista bunici nevoiti sa isi rupa din pensia oricum mica, pentru a-si ajuta copiii la cresterea nepotilor.

El cu ce se ocupa?
Lucreaza? Are un venit?
Dar tu?
Chiar crezi ca poti face un copil la varsta asta fara sa fiti ajutati amandoi de parinti? Si chiar crezi ca ei vor fi de acord? (Daca vor fi, sunt mai inconstienti decat tine, imi e greu sa o spun, dar asta e adevarul.)
Si in plus, acel copil s-ar putea naste cu diverse probleme (nu ma gandesc neaparat la malformatii), ca urmare a faptului ca inainte de 18 ani corpul tau nu e pregatit pe deplin sa poarte o sarcina normala la termen.

| Ramona2317 explică (pentru NLS):

Nici nu stiu ce sa mai zic.

Eu cred ca te santajeaza.

Nu "CREZI"... Dar ești dispusă să-ți distrugi viața și viața unui copil pe o... convingere ar fi mult spus. De unde kkat ai tu cum să ȘTII că nu o să te lase amanet? Ai călătorit cumva în viitor cu mașina timpului sau ceva? Sau ai cumva vreo experiență de-o viață de care nu ne spui? Tu ai idee numai eu, unul, nu zece cu câte ignorante de astea ca tine am vorbit de când tot stau pe site-uri de socializare? Puzderie sunteți și toate aveți aceeași poveste de început, toate ați "CREZUT" la fel și peste ani de zile stați și vă plângeți în pumni de cât de proaste ați putut să fiți și cât de naive și credule. E frustrant să vă văd cum vă duceți cu ochelari de cal ca vitele la măcelărie, că nu vedeți nimic în stânga și-n dreapta, că vedeți doar înainte, doar iluzia pe care vreți voi să o vedeți. Iaca după ce rămâneți cu burta la gură și fătați câte-un borac, se leapădă repede băietii ăia buni de voi și rămâneți amanet cu boracu' legat de gât și vă blestemați soarta și zilele. După aia mai căutați pe site-urile de socializare să vă mai bage cineva în seamă și să vă mai ia. Degeaba mai încercați să vă puneți atunci o mască falsă și să păreți voi independente și fericite, că nu vă mai ia nimeni folosite ca niște șosete și cu obligații, nu se mai riscă unul în ziua de azi și pe sărăcia asta să se lege la cap cu voi. Dar degeaba îți spun eu aici și încă și-o sută pe lângă mine cum stă treaba cu viața, că tu tot ce citești și nu se potrivește-n calendarul tău pui la c*r. Tu "CREZI" că ești mai deșteaptă și știi mai bine.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| qest11 a răspuns:

Nu prea se inteleg cerintele tale. Raspunsuri la ce intrebari? Daca vrei sa-ti faci o familie, te casatoresti, apoi te muti cu respectivul, iar pentru a face un copil trebuie sa faci sex neprotejat pana apar doua liniute pe test. Spuneai ca ai posibilitatea sa-ti intemeiezi o familie, asa ca nu inteleg rostul postarii. Sau poate vrei sa faci un copil si nu stii cum se procedeaza, ca asta inteleg din cele scrise de tine mai sus. Secretul casniciilor fericite nu-si au raspunsuri pe internet. Ai gasit omul potrivit, nu mai ai nevoie de manual de instructiuni pentru o casnicie fericita.

| Danielachan a răspuns:

Ai posibilitatea sa educi si cresti un copil? Ai un venit stabil si o locuinta proprie?

| Ramona2317 explică (pentru Danielachan):

Da as avea posibilitatea sa aduc si sa cresc un copil.

????

Am posibilitatea sa.l pot educa si creste

| Uitdetine5 a răspuns:

Nu te grabi ca peste un timp vei vedea cine este el, mai bine bucurate de viata ca nunta vei reusi sa joci, dar un bebe usor il faci

| Ramona2317 explică:

Păi asta esti tu

| Mc_Robert_1985 a răspuns:

Si ca sa faci un copil, macar asteapta sa fi majora...