anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,sunt o fata de 17 ani și am o mare problema cu părinții mei, deci jur ca poate doar mie mi se pare anormal. Eu stau de obicei de un timp pana la 3 dimineața pe telefon, ma mai uit la un film pe Netflix, mai stau pe tik tok, fac live pe tik tok etc iar tata vrea sa-mi pună camera audio, crede ca fac video chat având in vedere ca, camera mea e usa in usa cu al lor. Așa ceva nu am mai văzut și simt ca nu-i mai suport, ce sa fac? O zis ca-mi sparge telefonul ca nu știu ce, dar dacă eu nu am somn pana la 3 ce sa fac e absurd totul și am nevoie de un sfat. Acum înțeleg orice, eu cu tata nu suntem in relatii ff bune dar intr-un timp am început sa ne înțelegem, dar acum a stricat tot, eu nu mai vreau sa discut cu nici unul sa-mi pună din aia in camera dar gestul e unul foarte urat.

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă nu dormi noaptea îți strici sănătatea. Tata are o idee bună, te protejează de tine însuți. Ai dreptate că totul e absurd.

| cristimihailov a răspuns:

Si eu ti-as arunca telefonul sau as bloca netul.

Nu atat de videochat, dar sa stai aiurea pana la 3 noaptea este cu siguranta foarte nesanatos.

Si pentru ce la urma urmei?

Mai bine iesi cu niste prieteni, gaseste un iubit, nu sta cu mizeria aia de ecran.

| Legion7X a răspuns:

Numai sta până la 3 noaptea, pe Netflix sau tick tok. Este simplu, parinții au dreptate. Tu nu ai dreptate pentru că gândesti totul dezorganizat gen" fac ce vreau, și dacă deranjez pe cineva nu mă interesează, este viața mea " Gestul tău este cam nepotrivit pentru că nu vrei să fii măcar cu bun simț să numai faci acest obicei. Nu este normal asta, și nici exemplele care le auzi nu sunt normale.

| Cosmin89321 a răspuns:

Zi i ca stai pe telefon cu prietenele tale pe live ceva si stiu ca e de **** treaba da lasa camera acolo ca daca ii zici ca te deranjeaza sau ceva practic ii confirmi ca faci videochat. ar merge si sa nu faci live la 3 noaptea, fa pana n 1 daca faci, dupa uita te pe Netflix daca asa cu volumu mic sa nu te auda. eu cred ca e deranjat ca stai pana la 3 noaptea nu ca ai face videochat

| Alinaroxana276 a răspuns (pentru Cosmin89321):

Înțeleg asta dar dacă nu am somn ar putea veni oricând la mine sa vadă ce fac dar nu ma deranjează din partea mea poate pune doar ca e urat gestul

| Cosmin89321 a răspuns (pentru Alinaroxana276):

Astia s parintii, taica miu face numai gesturi nasoale, de fiecare data cand deschide gura ma intreb daca aude ce zice. m-am suparat pe el ca nu m-a lasat in excursie in vara cand aproape toti prietenii mei au mers, nu mi-a trecut dupa o saptamana si voia sa ma duca la psiholog ca sunt "stricat" sau ceva. las de la mine de un timp am obosit de m-a certat cu el imi zic in cap ca i prost de pute si ca nu mai am mult pana ajung la facultate si scap de el, nu m-am inteles vreodata cu omul ala

| Perfekt a răspuns:

Daca ai invata pentru bac ai dormii de la 20:30.

| Alinaroxana276 a răspuns (pentru Perfekt):

Pai nu sunt in situație dacă nu e legat de ce am spus eu răspunsul tău nu ma ajuta?

| Adrian08Daniel1989 a răspuns:

BUNA
Draga mea eu sunt parinte si am 3 copii, bineinteles sunt mai mici ca tine dar, poate o parere ca parinte poate sa iti usureze felul de comportament al parintilor tai.
Tipul temperamentului sau al reactiilor parintilor tai depinde de cele mai multe ori de felul in care noi copii actionam (fie prin vorba, prin lucru, prin invatatura, prin cantare, prin exprimare mimica a corpului) acest lucru poate sa arate ca respecti sau ca nu respecti parinti, iar cum BIBLIA spune in porunca (5) Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău... ca sa te fac sa intelegi si eu am fost de varsta ta si am facut multe lucruri adolescentine care parintii mei nu le-au inteles dar ii inteleg pe ai tai doar pentru ca poate nu iti spun ca ii intereseaza sanatatea si ca iti vor binele si nu mai stiu cum sa iti arate dragostea lor... etc intelegi ce vreau sa zic, eu am luat masuri chiar daca am avut o situatie mai dificila cu ei si anume am inceput sa ii respect si sa ii iubesc asa cum sunt ei pentru ca ei mau crescut, ei au stat noptile cu mine ei mi-au dat tot ce era nevoie si nu mai stiu eu cate eforturi care ei le-au facut, dar ei vor din partea noastra doar un singur lucru RESPECTUL, asa dam dovada ca ii iubim ca ne pasa de ce ei vorbesc ca ii ascultam cand ei vb chiar si atunci cand poate nu este chiar corect noi trebuie sa ascultam si sa luam ce este bun si sa punem in practica, daca noi actionam pe baza faptului ca pune-o tata o camera sa vada ce fac inseamna ca si eu in comportamentul meu am data dovada ce ceva care ei poate nu inteleg. Pe scurt si sper sa se rezolve DUMNEZEU este creatotul nostru al tuturor incepand de la ADAM si EVA, cum crezi ca s-a simtit Dumnezeu Tatal cand EL a spus lui Adam si Eva sa nu manance din Pomul cunosteri Binelui si Raului (citeste Biblia si Geneza ). Asa si tatal si mama ta sunt cei care tiau dat viata si vor ca tu sa ai o viata prospera, eu zic sa mai privim si partea buna a lucrurilor. Daca mai ai intrebari nu ezita sa ma intrebi cred ca aici nu este suficient ca sa pot explica tot dar sper sa iti fie de folos.
Domnul sa te binecuvinteze