Cred ca trebuie sa iti organizezi totul cu o zi înainte si sa te ti cu sfințenie de program ca sa te poti obișnui si tu si copilul.
In primul rand fă-ți planul pentru ziua de maine azi, pune copilul pe la 21, 22 sa doarmă, pune alarma cu doua ore înainte de început până iti calculezi timpul in care iti faci treaba si treptat vei sti exact cum si ce e de facut.
- seara, înainte de culcare, pregătești hainele, eventual și sandviș-urile
- vă culcați amândoi devreme
- dacă se trezește greu, probabil nu doarme bine, dă-i un ceai de tei sau mușețel înainte să se culce și nu-l hrăni (mai ales cu mâncare grasă sau grea la stomac) cu o oră înainte de culcare
- te trezești cu mult înaintea lui și îți termini treaba înainte să începi să tragi de el
Observă de cât timp ai nevoie să fii gata dimineața și în timp o să-ți găsești un ritm.
Succes!
Bună.
Variantele sunt multe, însă o să mă rezum doar la două care mie îmi trec prin minte.
Prima: pentu copilul tău poate exista sindromul de burnout. Te poți documenta despre el, însă oboseala și faptul că se trezește greu reprezintă cea mai întâlnită simptomă.
A doua varianta este faptul că are parte de prea mult somn. Încearcă să nu treci de pragul minim de 8 ore pe noapte și nici să nu îl pui la somn mai târziu de miezul nopții. Fiind la grădiniță, aș spune chiar ora 22. Somnul cel mai bun este care are ore pare (6, 8, 10 ore). Este mult mai odihnitor decât cel cu ore impare — acest lucru este dovedit științific.
Aplicațiile de time-managment sunt foarte utile, oricât de clișeice ar părea reclamele lor de promovare (e reclamă mecanicistă, deci e normal).
Cel mai bine ar fi totuși să consultați un somnolog dacă aveți posibilitatea. O zi frumoasă!