| tHeAnGeLoFwOrLd a întrebat:

Sunt trista fiind ca parintii mei se cearta. Sa va spun deci mama e foarte credincioasa si in vara asta s-a dus la ucraina la manastirii si la multe biserici si nu i-a spus tatei pentru ca stia ca nu o lasa. Tata e o fire mai dura cu ea nu prea ii place ca cheltuie banii dar ea nu face asta ci din contra se roaga pentru noi.Si cand a ajuns acasa a batut-o. I-a dat cu pumnii in cap *(asa mi-a zis ea) si m-am speriat foarte tare am plans cand am auzit caci eu nu eram de fata. Tata cu noi e bun si ata de dureros e sa vezi ca se cearta toata ziua si ne aud vecinii si tu te simti neputincios.Am vorbit cu tata si i-am zis ca nu face nimic rau dar el o tine pe al lui.Nu vreau sa se ajunga la divort.Atata durere e cand vezi ca alti parinti se inteleg bine si ai tai se cearta. M-am gandit sa plec de acasa dar stiu ca nu e bine asa ca nu am sa o fac. M-am rugat pentru tata sa-i faca Dumnezeu inima mai buna dar nu a dat nici un rezultat.Mama continua sa se duca la manastiri si nu stiu ce o sa urmeze. Ce sfat imi dati?

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Discuta cu mama ta. Daca este casatorita in biserica cu tatal tau, i-a jurat sinceritate si supunere. A jurat sa-l respecte intocmai cum il respecta Biserica pe Isus. Daca ea ii ascunde ceva, orice, nu poate fi o persoana religioasa fiindca isi bate joc de un juramant facut in biserica cu mana pe Sfanta Scriptura si pe cruce. De asta se intampla toate relele, fiindca un astfel de juramant nu se incalca niciodata. Nu inteleg cum o femeie cat de cat credincioasa ar putea sa-i ascunda ceva atat de important (ca destinatia unei calatorii) sotului ei. Vei vedea ca daca mama ta isi respecta sotul si rolul lui in familie, daca nu ii mai ascunde nici un capat de ata, lucrurile se vor normaliza.
tatal tau greseste foarte mult ca o loveste, asa ceva este inacceptabil. dar divort are tot dreptul sa ceara, de vreme ce mama ta batjocoreste sfanta cununie religioasa. Practic ei nu prea mai sunt casatoriti in fata Domnului din acest motiv.

| CristinaElena96 a răspuns:

@Laura scuza-ma ca iti spun dar in afara de reprosuri altceva chiar nu mai stii, mai treci si tu mai fata pe la o biserica ceva...

| ταξιδιώτης a răspuns:

Tatal chiar are inima buna (exagereaza cu violenta, nu ar trebui sa faca asta), mamei i-ar trebui ceva rugaciuni in plus.Nu are rost sa te gandesti la plecarea de acasa, sunt problemele lor, pe care din pacate te afecteaza.

| KenJi a răspuns:

@Laura cum adica tatal ei e mai destept decat ei? si cum adica exagereaza cu bataia? Normal ar trebui sa se bata ca chiorii intr-o familie? Ce minte ai si tu frate.

On topic: Fii atenta, stiu ca iti e greu dar trebuie sa te tii tare, si eu am o prietena care trece exact prin ce treci tu, si imi pare al dracului de rau si nu am cum sa o ajut, ma jur ca imi vine sa plang. Vorbeste cu mama ta si afla ce ar vrea si ea sa faca fiind ca nu poate sa stea sa o bata tatal tau intruna numai pentru a te simtii tu bine ca ai parinti. Daca tii intr-adevar la ei lasa-i sa se desparta, stiind ca vor fi bine aman2 si ca nu se vor mai certa, si astfel vei suferi si tu mai putin. Numai bine si ai grija de mama ta si de tine. Dumnezeu fie cu tine...

| Laura a răspuns:

Taică-tu se pare că e mai deștept decât voi, dar exagerează cu bătaia.

| Laura a răspuns:

@KenJi Cre'că a fost destul de inteligibil ce am zis. M-am referit că nu ar fi trebuit să recurgă la bătaie.

| diana_9379 a răspuns:

Uite si ai mei se cearta toata ziua, tata ad in mama si chestii de genu dar nu ma gandesc sa plec de akas'. Sunt problemele lor. Doar ca ai mei au depus actele pentru procesul de divort.

| mickeye a răspuns:

Cine știe ce a făcut mămica ta în Ucraina, cu cine s-a dus?