Tinere, asa e viata. Saracia e si o stare de spirit, nu neaparat o stare materiala. Romanul e invatat sa bea, sa fumeze si sa puna la pariuri, dupa care sa se planga ca nu-i ajung banii si ca sta intr-o tara de cacao cu caini si chistoace de tigari pe strada. Poti sa faci ce am facut si eu: nu-ti mai bate capul cu ei, vezi-ti de scoala si incearca sa te ridici singur. In felul acesta o sa poti ajunge in alta tara pana in anul 3 de facultate, sau sa-ti incepi propria viata aici. Ia tot ce iti dau ei, pune si de la tine daca poti, si adu-ti aminte de unde ai plecat.
Daca esti un elev de 8, nu poti cere un sistem medical sau de educatie mai bun de 7, pentru ca pana la urma, cele mai mari pretentii trebuie sa le ai de la tine, nu poti cere de la altii cat ceri de la tine (sau mai mult). Cand toti vor incerca in tara asta sa fie de 10 si vor da macar de 100 de ori mai mult decat primesc, atunci va fi mai bine. Dar trebuie sa inceapa de la fiecare dintre noi. Tu te multumesti sa faci putin, sa ai note mediocre, altii fac la fel si rezultatul este unul mediocru.
Cred ca esti copilul perfect. (Pentru parintii tai. Sau cel putin asa te vor.) Nu tu sucuri, nu tu iesiri in oras, nu tu fast food, ce sa mai vorbim de tigara! In plus, te preocupa sistemul educational si cel medical, fara de care intr-adevar un popor nu poate sa prospere. Pacat insa ca ai ratat tara in care sa te nasti, in Romania nu este ce doresti tu. De aceea inteleg dorinta ta de a merge pe alte meleaguri. Pacat insa ca ai tai sunt bolnavi, si de aceea inteleg cit e de greu pentru ei sa mearga undeva, mai ales daca nu stiu o limba de circulatie internationala. Singura solutie e sa te pregatesti de unul singur ca la momentul potrivit sa iti iei zborul. E greu acum, dar e posibil sa mai dai in viata de situatii si mai grele, si ce e acum, te pregateste pentru ce va fi atunci. Totul e sa nu te dai batut!
Nu sunt copilul perfect pentru parintii mei, ci sunt copilul care gandeste constient si este pasionat, vlog-urile lui Levi Elekes m-au influentat foarte mult. Iti multumesc pentru raspuns!
Ca sa faci sport nu-ti trebueisc bani, iti trebuie doar vointa!
Poti face sport in propria-ti casa, ridicand scaune, sticle cu apa sau chiar galeti, bidoane, facand flotari, sarituri cu coarda (asta costa f putin), abdomene, punandu-ti picioarele sub marginea patului si flexand genunchii.
Deci, nu-i nevoie denici un ban sa faci sport, doar vointa sa ai si rezolvi totul.
cat priveste cele 2 puncte pe care ti le doresti, este simplu: inveti pe rupte, obtii note si medii doar de 10, ajungi la concursuri internationale, te faci remarcat si asa ajungi sa fii acceptat la facultati internationale de peste hotare, unde epoti beneficia de educatie pe gratis cat si sistem medical gratuit.
Dupa cum vezi, ti-am aratat ca tot ceeea ce-ti doreste se poate indeplinii prin vointa ta, nu a parintilor!
Acum sa te vad, de ce esti in stare!
Important e SA VREI. Parintii tai sunt de-aia care merg cu "las' ca ne descurcam si asa" in brate. Dar de fapt nu se descurca. Mdah, eu pe timpitii astia care fumeaza viitorul copiilor i-as impusca. Scuze, stiu, sunt parintii tai, dar nu le pot pune alta eticheta. Alor mei nu le pot reprosa asta, dar tot ezita ca niste idioti si efectiv de la o varsta nu ai ce sa le faci. Acum vreo doi ani schimbasera orasul, vindusera apartamentul vechi, si ma intrebau ca ce sa faca cu banii. Gasesc apartament in zona inchiriabila usor, semi-mobilat, si ei se apuca sa manince **** ca e mic, ca rahat, ca p*li. Au stat cu banii in lei in banca, nu au mai luat nici un apartament, daca luau ala il inchiriau de pe atunci. Acum creste si euro, cresc si preturile in euro... eu ce draq sa le fac? Nu locuiesc cu ei, nu era musai sa ia apartamentul ala, ideea e ca trebuiau investiti in ceva banii aia sau sa se uite la ei cum se duc pe p*&a. La ai tai... trage tare sa prinzi o bursa, ceva, olimpiade. Stabileste-ti un scop clar si trage doar pentru ala. Restul va veni cu timpul. Salarii decente sunt si in Romania destule, trebuie doar sa te zbati mai tare ca in alte parti.
Continua sa inveti la fel sau chiar mai bine.Du-te la o facultate care sa iti placa si ridicate singur.
O sa vezi ca la facultate oamenii chiar iti predau calumea si nu ai o profesoara de vreo 80 de ani care saraca nu trece nici macar un amarat de test de aptitudini si care daca ii iei cartea din fata nu mai stie nimic.
Mai ai putin si o sa poti sa iti modelezi viata cum vrei tu.
Work hard Kiddo!