| ShadowGhost a întrebat:

Buna T.P.U.Va deranjez cu o intrebarebig grin.Problema sta in felul urmator:Consider ca imi impart bine viata.Ma duc la buni zilnic,deoarece a ramas singura,imi fac temele,invat,am si prieten, incerc sa ma vad zilnic cu el, am prietene bune(asa consider)insa despre familia mea nu sunt deloc mandra.Mama vine mereu de la servici si se apuca de baut impreuna cu tata bere.SI nu au o limita. Dupa,incep sa ma ia pe mine la intrebari,sa ma acuze,sa ma faca proasta si curva(ei bine,nu ca m-as lauda, dar mereu termin cu 9, 70; 9.80 scoala)si ca nu o sa ajung cineva.Am hotarat sa nu ii mai ascult,si sa imi vad stric de problemele mele,insa aici s-a ivit o alta problema,pentru ca eu nu mai comunic deloc cu ei, si sunt nevoita in unele cazuri sa mint ca sa nu ma mai jigneasca ca umblu cu fel de fel, e.t.c.Toti prieteni imi spun ca nu e asa, cum spun ei, si ca pur si simplu sa nu ii ascult pe ei.Nici buni nu e de aceeasi parere,si nici bunicul meu nu era,care acum nu mai este.Dar pur si simplu, de la moartea lui, toate merg pe dos.Nici inainte nu vorbeam cu ai mei, dar ma duceam si ii spuneam tot bunicului.Acum,nu am cu cine vorbi in afara de buni si cativa prieteni.Prietenului meu nu vreau sa ii spun problemele mele, sunt sigura ca si el are o gramada pe cap si nu sta sa imi asculte povestile.Dar, ma simt singura de la un timp incoace.Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc ca ati stat sa imi cititi intrebareabig grin

Răspuns Câştigător
| Klaudiu214 a răspuns:

In primul rand trebuie sa vb cu amandoi de fata si cand nu sunt beti si sa fie in toane mai bune. si sa vb foarte serios cu ei de problema asta si sa le spui exact ce ai pe suflet. si ca nu mai poti continua asa in fiecare zi. sa te faca proasta sau cum te fac ei. trebuie sa fi foarte deschisa cand vb cu ei si sa le spui totul in fata. si sa fie amandoi si ar trebui sa te inteleaga ca doar sunt parinti tai. sper ca te vor intelege.
eu asta as face daca as fi in locul tau. si nu ezita sa ii spui prietenului tau :*:*

16 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Din pacate nu poti face nimic in plus, continua sa inveti si sa-ti iubesti parintii asa cum sunt. Viata este dura, varsa-ti durerea la bunica si mai putin "prietenilor". Nu uita ca scoala poate sa-ti fie cel mai mare ajutor pentru viitorul tau.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Faptul de a vorbi despre ceea ce simţi cu cineva în care ai încredere te poate ajuta mult. Am înţeles că sunteţi în relaţii bune cu bunica ta. Vorbeşte cu ea şi cere-i sfatul.

| τττ a răspuns:

Bună.
De ce nu discuți cu iubitul tău? Este numai al tău, poți să-i spui tot ce ai pe suflet.Nu cred că se va supăra, din contră, o să te sfătuiască și o să te consoleze. Vorbește cu părinții tăi când nu sunt beți, explică-le ce ai pe suflet și ce te doare.Fi comunicativă, doar sunt persoanele care ți-au dat viață, nu?
Pa, pa.

| xBya a răspuns:

Prietenul tau are alte chestii mai importante pe cap decat problemele tale? Frumos asa. Stransa legatura aveti. Mult te mai iubeste.
Ai incercat macar sa vorbesti cu el? Sa vezi daca te asculta? Daca ii pasa? Sau te multumesti sa stai cu el doar ca sa nu se zica de tine ca esti 'single'? Ca sincer, asa pare din ce spui.
Vorbeste cu el, incearca sa-i povestesti ce ai pe suflet, iar daca nu te ajuta/asculta, poti sa-i spui pa pa. Esti genul de persoana care e inconjurata de multa lume si totusi, e mai abandonata ca un hoit de caine pe autostrada, hm?

| Klaudiu214 a răspuns (pentru xBya):

Hey Hey Hey mai usor... nu e asa cum spui tu. stiu bine de ce spun asta. nu dau mai multe detalii.

| xBya a răspuns (pentru Klaudiu214):

A nu? Atunci, dupa parerea ta, la ce e bun un prieten daca nu e acolo cand ai nevoie de cineva care sa te asculte macar? Ai?
Sau tu functionezi dupa principiul 'prietena e doar pentru dormitor'?

Iti spun eu ca o asculta tot timpu. si de orice sfat are nevoie e tot timpu sa spun asa la dispozitia ei si o ajuta oricand cu orice. doar ca ia nu ea spus...

| xBya a răspuns (pentru Klaudiu214):

Mhm, inteleg. Si tu esti cine? Avocatul lui/ei/lor?
Mie mi s`ar parea normal ca daca are vreo problema, sa apeleze la persoanele apropiate. Adica el, se presupune.

| Dariusuu a răspuns (pentru xBya):

Foarte bun răspuns.

Persoana lui

Răspuns utilizator avertizat
| kira30 a răspuns:

Sunt cateva lucruri pe care sa le faci.Incepe o discutie serioasa cu un prieten de incredere care te poate sfatui intelept, du-te la psiholog sau duhovnic ori gaseste-ti linistea cu ajutorul lui Dumnezeu.Eui personal cand ma incred in Dumnezeu problemele imi dispar de la sine, chiar si depresiile.Si eu am probleme in familie si asa rezolv.

| archas a răspuns:

Fii tare, nu te lasa, un sfat ar fi sa vorbesti cu psihologul scolii care sa te ajute sa treci mai usor peste unele lucruri, de obicei oamenii buni sunt pusi la incercari mari sa nu uiti astawinking

| Nicoleta12345 a răspuns:

PAi in primul rand incearca sa te apropii de parintii tai, incearca sa le spui sa u mai bea ca nu realizeaza nimic ( daca ai putea) Si de exemplu daca tu te intelegi bine cu bunica ta si mergi tot timpul la ea vb cu ea, sau cu o prietena cu care te intelegi cel mai bine, trebuie sa ai pe cineva sa ii povestesti, sa te descarci sa nu tii in tine, si eu cred ca ar trebui sa ii zici si prietenului tau de probleme, ca poate are si el cum sa te ajute si mai incearca sa fii mai apropiata de parinti, macar de mama ta, daca de tata nu poti, a pana la urma ea ar trebui sa iti dea sfaturi sa te ajute, mai ales in perioada asta... si daca cu parintii nu rezolvi nimic, fi si tu indiferenta cu ei, evita conflictele dintre voi si invata sa fii independenta si app invata la scoala, pentru a putea ajunge ceva, pe picioarele tale, si gata. Arata-le parintilor tai ca nu esti "curva, proasta, si cum te mai fac ei " Totusi pana la urma is parintii tai, ar trebui sa fie alaturi de tine. big grin!
Sii in privinta bunicului tau, cred ca ti se pare ca lucrurile merg prost de la moartea lui, deoarece iti este dor de el :X puppy dog eyes! :*
Na nu stiu... Succes :* Tii pooop big grin

| anonim_2671 a răspuns:

Sa vorbesti cu parintii tau, atunci cand ei nu mai beau bere... si sa vorbesti si cu buni a ta, ca poate ea ar putea schimba punctul de vedere al parintilor tai, si sa-i indemne sa "arunce" bautura.

| SteelWar a răspuns:

Pai... ar trebui sa te descarci la cineva si pe parinti tai sa incerci sa nu mai vb cu el sau pur si simplu sa le dai o lectie