Pasiunea ta mai poate astepta 1 an de zile, pana devii majora sa poti decide singura, fiindca ii datorezi tot respectul fratelelui care te-a crescut si s-a sacrificat pentru tine, chiar merita acest efort, sa ai rabdare sa mai cresti ca sa intelegi cat de periculos este sa mergi pe motocicleta cand ai numai 17 anisori si nici un pic de frica sau experinta pe sosea.
Chestia cu increderea in tine este relativa, fiindca inca nu esti capabil sa discerni tu ce este bine si ce este rau, de aceea ar trebui sa asculti orbeste de fratele tau, pana mai cresti si esti capabila sa iei decizii pentru tine.
Ai dreptate, mulțumesc.
Aculta- l pana la 18 ani si atunci poti cere sa impartiti casa si poti face permisul si fara acordul lui.
Cind cineva este pasionat de de ceva anume, in cazukl de fata ce spui tu de motoare, nu este bine deloc, astia cu motoarele ajung majoritatea sa se accidenteze, mai ales daca esti pasionata de motoare de alea bondari de alea de viteza.Si sigur de alea esti pasionata, nu de alea Harley, asa ca stai linistita.Eu cunosc ceva barbati, dar de aia care stiu sa mearga pe motoare si tot au facut accidente.
Pina una alta fratetu este sefu, el decinde care si ce face acolo, asa ca asta e, taci faci si treci mai departe.Mai asteapta 1 an, apoi poti sa faci ce doresti tu.
Cind o sa ai 18 ani deja o sa detii si tu juma de casa, aptm ce aveti, deci jumate din tot cea avut parintii vostri iti va reveni tie.
Spui ca nu o sa te lase nici atunci? Cind o sa ai 18 ani faci exact ceti doresti.Bine daca sa zic esti la scoala si tot fratetu te tine, stai in casa aia si nu platesti nimic, doara fratetu plateste, atunci te poate santaja sa zic asa, sa faci tot ce spune el sincer mi se pare logic si normal.
Tu o sa faci ce vrei tu atunci cand o sa ai 18 ani si cand o sa fii total independenta, nu o sa mai depinzi de nimeni material, financiar, zii cum vrei.
In momentul cand cineva te intretine, atunci vei asculta ce spune respectivu, asta indiferent ce varsta ai.Nu iti convine,pleci,te duci militar iti cauti job,te intretii singur si nu mai asculti de nimeni.
Stiu ca nu prea e convenabil cand cineva te conditioneaza, dar asta e viata, asa este normal, care plateste, care munceste, ala e sefu restul trebuie sa asculte.
Vehiculele cu 2 roți sau cele descoperite nu asigură protecție bună. E mai bună o mașină cu centură de siguranță și airbag. Pe 2 roți te poți accidenta chiar dacă mergi regulamentar. Apare un conducător auto neatent și cum nu ai protecție bună ajungi o victimă sigură și nevinovată și nu are rost așa ceva, deci nu pierzi nimic dacă renunți la motor. Dimpotrivă îți ușurezi viața.
Atata timp cat fratele tau este tutorele tau, tu trebuie sa faci ce zice el, deoarece el raspunde de tine din toate punctele de veder.
Dupa ce implinesti 18 ani ai dreptul sa faci ce vrei, dar atunci nu mai ai dreptul sa-i ceri fratelui tau sa iti asigure conditii de trai. Tu esti obligata sa ti le asiguri.
Din punct de vedere afectiv, el tine atat de mult la tine incat face tot ce poate sa nu ti se intample ceva. De aceea si acele constrangeri, el fiind singur, nu poate sa suplineasca intru totul ce ar face parintii si de aceea cauta sa te protejeze asa cum poate.
Ai tot timpul cat vei fi pe picioarele tale si cu mintea mai coapta, sa dai si de motor. Cred ca principala ta preocupare ar trebui sa fie invatatura, sa termini liceul si sa faci o facultate. Asta ar fi si o implinire pentru fratele tau care nu a avut ocazia si posibilitatea sa o faca.
Lasa motorul pe mai tarziu, e prea riscant in trafic...ca poti ajunge oloaga prea usor. Sa fiu in locul tau, ca sa imi fac damblaua, as merge pe un poligon privat cu cineva avand 5 ani vechime si cu fratele..sa dau o tura stand in spate, sa ai acea senzatie cu vantul in par. Posibil sa te linistesti mai apoi.
Oarecum e de înțeles să fie overpr9tective cu tine ca frate, mai ales dacă v-au mai și murit părinții. Nj eu zic să ai răbdare până la 18 ani că mai ai timp si atunci nu cred ca ar avea ce sa iti dacă dacă îți iei(gen din punct de vedere legal nu cred a mai are ce sa îți faca). Ia bicicleta sau skateboard până atunci sau trotineta electrica(nu cred ca ai nevoie de carnet pentru aia)
Mai că nu-mi vine să cred ce citesc, un părinte normal la cap nu și-ar dori niciodată ca copilul său să moară pentru că are o pasiune extremă. De fapt indiferent de ceea ce face copilul său un părinte ar trebui să-și iubească copilul nu să-i dorească moartea. Doamne ferește! Nu ești normal