Am avut si eu problema asta,si cand citeam intrebarea ta ramaneam uimit,ca parca eram eu. Oricum,cand esti intr-un grup incearca sa fii mai tupeist,exprima-ti punctul de vedere,discuta si glumeste cu ceilalti,fara jena,eu asa am facut si crede-ma,grupul te va,, accepta'' si pentru ei vei fi ca unul din ei, pentru ca nu stai retras.Incearca si zi-mi daca a mers.
Citeste mai mult,vezi filme educative,imbogateste-ti vocabularul si cunostintele,vei deveni mult mai sigur pe tine si te vei impune firesc grupului.
Din moment ce reusesti sa faci asta cu o persoana,nu esti prea departe de reusita,totul e sa fii ceva mai sigur pe tine, sa poti sa atragi atentia asupra ta.
Si asta, o vei reusi doar marindu-ti increderea in tine.
Chiar si eu o patiam uneori adica este un pic mai greu sa vorbesti cu mai multi pentru ca pur si simplu parca iti este rusine (te gandesti ca daca la unu ii place gluma si la altul nu?) insa problema asta trebuie infruntata. Trebuie sa stai mai mult in grup si sa fii indraznet, nu trebuie sa ai emotii, prefate ca acest grup este o singura persoana si incearca sa te gandesti la glume.P.S. Incepe cu glume comice si mai scurt adica nu trebuie sa spui una lunga sa te incurci; chiar si asa tot trebuie sa incerci pentru ca doar nu vine sfarsitul lumii!
Probabil este din cauza emotiilor... cred ca te simti prost sau ca unuia dintre persoane i-ar place cea ce pui, dar alteia nu si se vor uita toti ciudat la tine.Nu te mai gandi la asta,gandeste-te ca esti cu o singura perosoana, vorbeste cu un singur membru din grup,apoi toti vor rade, simte-te bine indiferent cu cine esti! Daca acesti oameni vor intelege gluma, replica vor rade si ei, la fel ca prima persoana.Singurul secret este sa ai incredere in ceea ce spui.Bafta!