| TeodraAntonia a întrebat:

Buna TPU aceatsa este prima mea intrebare pe acest site.Am o problema.Eu am 14 ani sunt din Constanta si am certuri cu mama mea f. f. des. Ea este Leu iar eu sunt Rac, ne certam aproape zilnic din greselile mele si capriciile ei. Ma face proasta, indioata si incepe sa rada ca si cand ar fi fost o gluma doar ca pe mine ma doare. Mai ales ca azi vroiam sa ii arat ceva pe facebook si am apasat pe space si a spus sa iau mana de pe tastatura ca nu am eu bani sa o paltesc si am avut o gramada de certuri si ncepea sa tipe la mine si eu la ea si au fost situatii in care a dat in mine odata am dat si eu in ea. mai are si toane bune doar ca mai rar.Imi vine sa plec de acasa sa imi caut un loc mai bun, si pe tata putin il intereseaza de mine, el vine de la servici nervos si se descarca pe mine.De exemlu azi m-am certat cu ea si vine la mine si ma intreaba ce faci ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Ia-m fac jocul si ne-am certat din nou din motivul unei poze, dupa a plecat la magazin sa isi cumpere tigari si vine cu dita mai sacosa plina fericita. si ma intreaba ce fac ii spun ca fac bine ma intreaba daca vreau ceva ii zic ca nu vreau.Si dupa se face un moment de liniste si incepe sa imi povesteasca ca nu stiu ce a luat. Eu ma mai cert cu ea din motivul invataturii.Ma face prosta, idioata si ca nu o sa se aleaga nimic de mine si ca nu o sa ajung ce vreau eu adica chirurg.Problema mea mai e si imi pun intrebarea asta de ce ma fac prosta ca nu o sa se aleaga nimic de mine daca ea nu s-a ocupat de mine niciodata? Va rog dadeti-mi sfaturi ce pot face ca sa ma comport cu ea sau ce ar trebui sa fac. Multumesc big grin P.S. sucza-ti greselile de ortografie doar ca am scris la graba.

8 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Teodora!

Te ingrijoreaza ceva sau crezi ca esti in pericol?
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna Teodora!

Pentru ca problemele cu care te confrunti sunt delicate, te indrumam sa ne transmiteti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am impresia ca dramatizezi cam mult. Daca rade la sfarsitul "certurilor" inseamna ca ea chiar glumea, numai ca tu iei lucrurile prea in serios.
Deci...relax,n-ai de ce sa faci atata caz.Probabil te-au rasfatat prea mult si acum la orice chestie care nu-ti convine,"iei foc".

| Cosmin1I a răspuns:

Pff...voi oameni buni nu stiti cum este sa fiti jigniti de persoanele pe care le iubiti cel mai mult. Faptul ca sunt Rac si stiu foarte bine cat de sensibili suntem imi da o idee despre tine.Anumite persoane cred ca daca sunt mai dure pot sa ambitioneze alte persoane, gen cum incearca mama ta cu tine.Ai putea totusi sa incerci sa intri intr-o discutie serioasa cu ea si sa ii explici ca te dor acele cuvinte si restul e posibil sa vina de la sine. Oricum racii au fost mereu mai sensibili P.S In caz ca te-am ajutat cu ceva astept oricand un PM cu orice problema.

| MrMihnea a răspuns:

Data viitoare cand te face proasta spune`i ca semeni cu maicata si ca normal ca n`o sa ajungi nimic din cauza ei, fa`o sa se simta extrem de prost

| мαяιє a răspuns:

Și eu am aceeași problemă cu mama. După 14 ani de zile și-a adus și ea aminte că mai are un copil iar acum încearcă cu orice preț să se apropie de mine dar e prea târziu. În cazul tău eu aș zice să o lași pe mama ta atunci când te ceartă să vorbească de una singură cu alte cuvinte să nu o bagi înseamă și își v-a da seama că nu are nici un rost ce spune ea ( în cazul meu a funcționat ). Când te mai face proastă zii de notele bune de la școală, aratăi că tu chiar înveți ca să devii chirurg sau fă-ți o lume numai a ta în care nu toată lumea e bine venită. Și crede-mă să fugi de acasă nu e o soluție, îți spun asta din propria experiență.

| drobota a răspuns:

Draga Teo, cred ca plecatul de acasa nu e o solutie.Sa-ti spun ceva, parintii fac mereu greseli de genul acesta, dar asta nu inseamna ca nu ne iubesc.Doar ca noi am crescut si ei nu-si dau seama, suntem adolescenti si nu stiu cat de sensibili suntem.Incearca sa-i spui cu calm mamei tale ca te ranesc enorm vorbele ei, demonstreaza-i prin fapte ca esti capabila, iar cad este nervoasa nu lua foc, ia-o in brate si spune-i ca o iubesti.O sa mearga, o sa vezi.

| rdu18 a răspuns:

Cand te mai certi k ea no baga in seama, o sa vezi k o sa te lase in pace, deci nu-i mai spune nimic, zi k ea si fa ca tine