| Elenaaa54 a întrebat:

Buna TPU! Ajutati-ma cu un sfat în legatura cu mama mea, în seara asta la masă i-am zis sa mergem la cumparaturi duminica pentru Craciun sa iau cateva mezeluri si mi-a zis ca ce mezeluri sa iau ca sunt deja..si de aici a inceput o mica contrazicere eu i-am zis ca vreau sa peegatesc un platou si sa pun defersificat si daca mergem la cumparaturi eu le cumpar, i-am zis si tatei înainte si a fost de acord nu mi-a reprosat nimic..in schimb pe mama nu o inteleg de ce reactioneaza asa..cu ce o ajuta sa fie asa, eu una m-am saturat nu este prima oara, poate pentru uni sunt motive banale dar pentru mine fiind la ordinea zilei ma doare sufletul..chiar nu pot sa inteleg unde gresesc, eu nu vreau cearta, tata a venit si el din Germania si cand a vazut ca se incepe cearta a inceput sa ofteze si sa-si puna mainele in cap si i-a zis mamei ca de ce e nervoasa si de ce vorbeste asa si tot ea se supara ca am dat vina pe ea ca a inceput..nu stiu ce sa mai fac..va rog sa ma ajutati

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

... Si cand te gandesti ca, Craciunul este sarbatoarea dragotei in familie (si nu numai)...

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pt ca mama ta e femeia casei si ea deja a facut pregatirile.
Nu te mai baga peste mama ta, dar ajut-o. Invata de la ea iar cand vei fi la casa ta vei face cum doresti tu.
Apropos, cuvantul pe care l-ai schingiuit in text e "diversificat"

| Kufu95 a răspuns:

Las-o pe ea să pregătească, dacă chiar aşa vrea gospodină este şi gata.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Nu ai ce sa faci...din câte zici tu e un părinte toxic...si vrea sa fie ea în control

| Lolitagirl112 a răspuns:

Sunt in fix aceeasi situatie cu mama, doar ca la mine tata nu e in ecuatie. Te inteleg perfect. Parerea mea, daca aveai bani sa comperi ce aveai nevoie puteai sa ii anunti ca mergi in oras si puteai sa mergi sa iti iei si sa faci platoul fara alte explicatii si contraziceri fara rost. Dar daca trebuia ei sa dea banii pe ce doreai, da, aici ii dau dreptate, fiindca poate nu aveau bani destui, plus ca deja banuiesc ca luasera ce le trebuie. Infine, mamele de genul nu o sa le multumesti niciodata, iti spun asta ca de ani de zile incerc sa o fac pe mama mandra de mine, ca gatesc, ca invat, ca fac curat, dar degeaba. Cand merg sa o ajut zice ca nu e nevoie, cand nu o ajut imi zice ca nu o ajut la nimic, cand ies de ce ies, daca stau in casa de ce stau in casa etc. Parerea mea, nu mai pune la suflet. Nu a vrut sa iei sa faci platoul ala? Bine frate asta e, nu trebuie sa te afecteze si nici atat sa te enervezi. Mai asteapta pana faci 18 ani si poti sa te muti daca nu iti convine, eu asta astept.