| Dorueraluat a întrebat:

Am 17 ani si sunt din Targu Mures. Eu cu inca doi prieteni care au tot 17 ani ne-am decis sa mergem 2 zile si 3 nopti in Vama asa ca intr-o aventura daca tot e vara. Problema e ca am intrebat-o pe maicamea daca ma lasa si a inceput direct cu "NU NU NU nu mergi nicaieri vorbim la anul" cand am intrebat-o motivele a spus "situatia financiara si varsta". La faza cu situatia financiara se trage pe fundulet ca de fapt am eu bani si pot face rost daca ar fi problema. Si cu faza cu varsta ce VARSTA? Deja sunt dezvoltat ca un adult am 1, 85 sa nu mai zic in cate cluburi am fost si la maicamea ii e frica ca am 17 ci nu 18... Doamne fereste. Imi puteti da ceva sfaturi cum sa o conving, ce ar trebui sa fac? Orice idee oricat de nebuna e o primesc cu drag. Multumesc.

Răspuns Câştigător
| MeConstantine a răspuns:

Deci sa iti explic cum sta situatia:
1. Posibil ca parintele tau sa nu aiba incredere in prietenii tai.
2. Pana faci 18 ani parintele tau raspunde direct de tine: adica furi, face inchisoare, mori face inchisoare, te bate cineva de te baga in spital - are dosar penal. Nu stiu daca intelegi astea dar daca ai avea un lucru sau un animal de care ai avea grija ai intelege ce se intampla.
3. Daca vii cu faptul ca tu ai bani ca te descurci si restul nu faci decat sa o superi. Cauta sa o iei cu binisorul si in primul rand spune-i cu cine mergi dar sa fie de treaba.

| Dorueraluat explică (pentru MeConstantine):

Stie cine sunt acei doi prieteni pe unul il cunosc de 2 ani si pe celalalt de la gradinita si ii cunoaste si familia celui de la gradinita...

| MeConstantine a răspuns (pentru Dorueraluat):

Pai atunci insista pe ideea ca nu mergi singur si ca ai mobil ca sa de-a de tine. Spune-i cam asa: am pus 300 de ron sa merg la mare cu... si cu... si mi-ar placea daca as putea merge pentru 3 patru zile (sau cum crezi tu refrazezi). Spune-i asta o zi doua sa se obisnuiasca si o sa accepte daca ii cunoaste (dar repet sa ii stie de baieti buni daca nu nu ai nici o sansa)

4 răspunsuri:
| RainmakerX a răspuns:

Hey! Mamei tale nu ii este atat teama de efectul la bugetul familiei al cestei excursii ci ii este frica de lucrurile ce se spun despre Vama (cu droguri, cluburi etc.) Nu e cea mai linistita statiune iar mama ta nu iti cunoaste anturajul. De aceea nu te lasa...
Nu prea ai ce sa faci...la 18 ani te duci si pe luna daca vrei, pana atunci o sa depinzi oarecum de parinti.
Cheama niste prieteni pe la tine. (din aceea cu care o sa mergi) Prezinta-i anturajul -asta daca ai copii buni in el si fa-o sa se simta mai bine...altceva nu stiu.
Bafta!

| Brăila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns:

Acum depinde şi de cel fel de anturaje frecventezi. Poate nu te lasă fiindcă staţiunea Vama Veche şi-a câştigat un renume de staţiune foarte dubioasă, pe unde tot felul de oameni îndoielnici îşi fac veacul.Se teme să nu păţeşti ceva