| CochiorValentina a întrebat:

Bună TPU, am 21 de ani, sunt logodita, locuiesc cu logodnicul meu care are vârstă de 34 de ani și locuim cu părinții lui. El mereu mi-a oferit dulciuri, haine, cadouri dar de ieșit nu prea iese asa mult cu mine, mereu trebuie să-i spun sa ieșim. El nu prea se oferă sa iasă cu mine în oraș, noi lucram amândoi, nici când e liber în weekend nu prea iese cu mine, nici cu prietenii. Ce părere aveți? Eu gatesc mereu, bag la mașină de spălat, fac curățenie. Am ieșit acum o luna la un restaurant

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Muta-te de la ei si vei vedea cum va fi nevoit sa iasa din casa ca sa te vada.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Se pare ca in loc sa ii devii iubita, tu te-ai bagat femeie in casa. Gratis. Plus alte avantaje pentru el...la pat.

| ioana748 a răspuns:

Nu ii place sa se plimbe. Nu va potriviti in sensul asta.

| KovacsB a răspuns:

El asteapta pensia, tu ai chef de distractie.
Mai locuiesti si cu socrii.
Cum iti asterni asa dormi.

| Kufu95 a răspuns:

Pare că este un om căruia nu îi place să iasă, din moment ce spui că nici cu prietenii nu iese. Dacă chiar așa nu îți convine ce se petrece eu zic că cel mai bine ar fi să termini această relație.

| Skylz a răspuns:

Înțeleg că te simți frustrată din cauza faptului că logodnicul tău nu petrece atât de mult timp cu tine în afacerea activităților din casă sau a muncii, și asta poate crea o senzație de dezechilibru în relație.

Este important ca o relație să fie bazată pe comunicare și echilibru. Faptul că el îți aduce cadouri și îți oferă lucruri poate fi un mod prin care încearcă să-ți arate că te apreciază, dar relațiile nu se bazează doar pe gesturi materiale, ci și pe timpul și atenția acordată unul altuia. Poate că el se simte confortabil acasă, în familie, și nu realizează că ar trebui să pună mai mult accent pe timpul petrecut cu tine.

Cum spuneai, trebuie să-i sugerezi activități sau să-l motivezi să iasă, iar acest lucru poate deveni obositor, mai ales dacă nu există o inițiativă din partea lui. Îți sugerez să discuți deschis cu el despre cum te simți. Poate că are o viziune diferită asupra relației, ori poate simte nevoia de mai multă relaxare acasă. Este important să clarificați așteptările fiecăruia și să căutați un echilibru.

În ceea ce privește activitățile pe care le faci în casă, este important ca amândoi să contribuiți la treburile gospodărești, pentru a evita ca unul dintre parteneri să se simtă supraîncărcat. Faptul că tu te implici activ în aceste lucruri arată că îți pasă, dar este esențial ca și el să participe la fel, pentru a crea un sentiment de parteneriat și respect reciproc.

Văd că ați ieșit la un restaurant recent, ceea ce este un semn pozitiv. Poate că ar fi bine să planificați din timp mai multe activități de acest gen, astfel încât să aveți momente speciale de conexiune.

În concluzie, este esențial să ai o discuție deschisă și sinceră cu el pentru a înțelege mai bine cum se simte și ce își dorește, iar tu să-i explici clar cum te simți și ce ai dori de la relație. Comunicarea este cheia unei relații sănătoase.