Buna
hai sa iti zic ceva..in urma cu multi ani, aveam o sora, era mai mare cu 4 ani, eu mai mica fiind, saream la bataie, ii vorbeam urat, si as fi vrut sa fie mereu plecata de acasa, cand era plecata in cantanamente, plangeam de dorul ei ca o nebuna si imi doream sa vina acasa, cand era acasa, era un calvar, astazi din pacate nu mai este alaturi de noi, as fi in stare sa fac orice, sa ii zic ca o iubesc/ca o ador ca sora si as vrea sa ii impartasesc multe dar nu am cui..realizeaza ca e sora ta, iubiti-va, ai grija de ea si imbunatateste-ti comportamentul fata de ea, sunteti micute, ai ceva de ascuns de nu vrei sa o iei cu tine? ce n-as da acum sa am o sora.
O primavara frumoasa sa ai
Probabil sora ta e rasfatata familiei si nu poti sa o urasti din cauza asta, peste cativa ani o sa va cautati una pe alta si nu o sa va puteti intalni din cauza serviciului familiei si poate a distantei
Iubeste-ti sora si mai mult decat ai facut-o pana acum.In scurta vreme comportamentul ei se va schimba, se v-a maturiaza si veti deveni cele mai bune prietene.E gresit, nu trebuie sa-ti urasti sora, este inca un copil si se comporta ca atare.Tot ce face este sa va atraga atentia, asa ca...acorda-i mai multa atentie si totul va fi super ok.
S-auzim de bine!
Încearcă să-i fi prietenă, înainte de soră. Poate simte că n-o bagi în seamă și că n-o iubești, și vrea să-ți atragă atenția. Vorbește mult cu ea, învaț-o tot felul de coafuri, faceți poze împreună..chestii de fete. Ieșiți în oraș doar voi două. apropiați-vă. încearcă asta și nu te da bătută dacă nu iese din prima..nici Roma nu s-a construit într-o zi. Fi perseverentă că n-o avea ea suflet de gheață.e mică și o poți modela încă..modeleaz-o să-ți fie prietenă. poate îți spune secrete, sau că-i place de cineva.tu sfătuiește-o și ajut-o..lasă deoparte ura asta și fă tu pașii ăștia de apropiere.îți doresc din suflet să reușești!
Spune-i si mamei tale si sorei tale ca esti mica pentru a creste copii de la varsta asta.
Mai spune-le si ca dragostea cu sila nu se poate.
Mai spune-le ca sora ta trebuie sa invete sa se descurce si singura.
Ciudati parinti exista pe pamant...
Da asa is unii parinti, pun copiii mai mari sa aiba grija de cei mici ca sa poata ei sa isi faca de cap. Lasa responsabilitatea unui copil de 10 ani la unu de 5.
Cand o sa cresteti o sa fiti cele mai bune prietene. Asa is fratii mai mici, incearca sa o tii de partea ta, spune-i ca o sa mergeti la zoo sau na ce ii place daca iti tine gura, cumpara-i bomboane, papausa Barbie numa sa taca.
Buna, Denisa,
Daca ai o problema, hai sa discutam.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Ce situatie!
Incearca sa discuti cu mama ta despre sora ta si spune-i sa o certe sau ceva de genul asta.
De obicei, asa sunt copii la varsta asta.
Lamureste acest lucru cu ea si cu mama ta. Mai bine te-ai comporta cu ea ca si cum ar fi cea mai buna prietena a ta, nu o mai opri din a iesi cu tine. Ar trebui chiar sa iei tu initiativa de a o scoate undeva pentru ca, cu timpul ii vei castiga increderea si poate nu ii va mai zice tot ce faci tu mamei tale sau oricui altcuiva
Rabda Denisa ca este copil e normal sa fie asa de rasfatata.Cand va ajunge mare isi va da seama de greseli. Vei vedea!
Pa, pa!
Impusc.o! Sau filmeaz.o cum minte si cum face si arata.i mamei! Dar eu zic sa o impusti.