| queenvanderveen10 a întrebat:

TPU! Am aproape 15 ani (fata) si sunt un pic cam nelinistita in privinta a doua lucruri. Ma simt total neinteleasa, parintii mei inca au senzatia ca sunt un simplu copil, nu ma lasa sa fac absolut nimic, in afara de teme peste teme. Desi stiu ca ma iubesc si tin mult la ei, de fiecare data cand incerc sa le spun ceva care ma deranjeaza, nici nu ma lasa sa termin si-mi spun „ Ce trebuie sa-ti pese tie? Vezi-ti de ale tale! `` Adevarat, ma aflu intr-o perioada foarte stresanta, dar totusi importanta, urmeaza sa dau capacitatea, insa ma pregatesc intens si cateodata mai am si eu nevoie de o pauza, pe care nu vreau sa o petrec in fata laptopului sau vreunui alt dispozitiv. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca din cauza strictetii si a faptului ca sunt tocmai de la o scoala din centru, nu mi-a permis sa imi fac prieteni in cartierul meu. Si tocmai asta e; ca nu am nicio modalitate de a-mi face! Am devenit foarte indiferenta si solitara, ma simt foarte deprimata uneori si simt ca nu sunt suficient de buna in tot ceea ce fac. Am momente in care totul mi se pare in van si ca nu am pe nimeni de incredere langa mine. Daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat, v-as fi recunoscatoare...

Răspuns Câştigător
| Andreea_Grigore_1988_5D6e a răspuns:

Din cate imi dau eu seama, din ce spui tu, parintii tai sunt un pic restrictivi cu tine pentru ca iti vor binele.In ziua de azi majoritatea copiilor nu aleg calea invataturii, iar parintii de frica devin restrictivi.Pacat este ca tu ii intelegi pe ei dar ei pe tine nu te asculta.Nu te inchide in tine, discuta deschis, sau abordeaza ceea ce te framanta pana te faci auzita in fata lor.Fii mai imperativa la modul respectuos, arata-le, spune-le, ca daca mai iei o mica pauza meritata asta nu inseamna ca te lasi de carte sau nu vei mai fi ceea ce vor ei sa fi, copilul lor perfect.Comunica mult, spune ce simti, elibereaza-te.Castiga-le increderea (dureaza) dar merita.E o varsta critica adolescenta ta pentru ei dar vei vedea ca in timp toate se vor schimba.

3 răspunsuri:
| Doarunaltutilizator a răspuns:

Buna.
Stai linistita o sa ai timp sa iti faci prieteni sa faci tot ce ti-ai propus dupa ce dai examenul ala(si eu sunt in a8a).
Sunt sigur ca vei gasi niste persoane cu care sa te intelegi si cu care sa ai ceva in comun cand te vei duce la liceu, ai timp sa iti traiesti viata, suferinta asta nu va dura la nesfarsit doar ti se pare asa.
Nu conteaza sa faci totul perfect dar trebuie sa il faci, nimeni nu e perfect pana la urma.
Toate cele bune si bafta la examen.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!