| andreeaioana4 a întrebat:

Bună TPU! Am aproape 17 ani și am vrut să mă mut cu iubitul meu cu care sunt de 2 ani si 2 luni. Vineri am plecat de acasă și merg la el, dar nu a fost de acord. Duminică s-a dus la politie, poliția ne-a contactat pe mine și pe iubitul meu, ne-am dus să dăm declarații, ei nu ne-au lăsat să stăm împreună pentru că sunt minoră și m-au trimis acasă cu părinții, când am ajuns acasă m-au bătut și a doua zi m-au chemat iar la secție să îmi ia amprentele și să îmi facă poze. Le-am zis polițiștilor că am fost bătută și nu m-au băgat în seamă, m-au ignorat. Eu vreau sa plec iar pentru că m-am saturat de jigniri și bătai. Cumnata mea vrea să mă ia în grija ei. Întrebarea mea e dacă pot să plec la ea și să mergem la politie să mă ia ea în grija ei?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Din pacate nu ai ce face pentru ca esti minora si nu poti sa iei propriile decizii de capul tau, mai ai de asteptat pana faci 18 incat sa pleci unde vrei cand vrei fara ca politia sa nu mai aiba dreptul sa se amestece atunci cand o someaza parintii. Atitudinea parintilor tai e nasoala sa te bata si jigneasca, probabil asta e motivul pentru care vrei sa scapi de ei. Cu comunicarea cum stati? ai incercat sa le explici ce te doare/deranjeaza?

| andreeaioana4 explică (pentru Drimmero):

Am încercat și nu le pasă, mă țin închisă în casă.

| andreeaioana4 explică (pentru Drimmero):

Dacă rămâneam însărcinată ce se întâmpla?

| Drimmero a răspuns (pentru andreeaioana4):

Am inteles. E o familie abuziva si din pacate nu prea ai ce face decat sa astepti sa devii majora, dar nici atunci nu va fi usor, poate doar daca muncesti si o sa fii pe banii tai nu isi vor mai permite sa ia decizii pentru tine.
Daca ramneai insarcinata se ingreuna situatia, scandal monstru.

15 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

In treburile familiei poliția nu se baga. Poți merge la cumnata ta. Dar ar trebui pentru asta sa ii convinga ea pe ai tai sa te lase, altfel vor veni după tine.
Daca iubitul tau a mers la poliție, mă întreb ce iubit e...
Nici eu nu sunt de acord sa fii stat la el, dar de la dezacord pana la a chema poliția e cale lungă.

| ania a răspuns:

. Mai bine vorbește cu iubitul sa meargă la părinți, sa vorbească frumos cu ei și sa te ceara de nevasta va puteticasatori cu acordul pari tulor. Dacă nu vor, așteptați pana ai 18 ani, nu temutacu elfara căsătorie, nu ai binecuvântarea creatoruluu.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand esti minora si obraznica si nu asculti de parinti, ajungi sa ai probleme cu Politia nu doar tu, ci si handralaul care te-a sedus si violat.
Probabil ca urmatorul pas este ca parintii sa depuna plangere la Politie impotriva violatorului (iubitul tau) si ala poate sa faca puscarie!
Cumnata ta nu te poate lua in grija, ca nu esti de adoptata la varsta asta, daca parntii tai nu te dau spre adoptie.

Nu inteleg totusi, chiar nu ai creier sa judeci?
De ce alegi calea cea mai lunga si grea ca sa-ti faci singura rau si sa-ti bagi iubitul in puscarie?
Chiar nu ami poti fii un copil cuminte pentru inca 1 an, pana devii majora si poti pleca unde vrei?

| andreeaioana4 explică (pentru Violleta2022):

Nu m-a sedus și violat nimeni, femeie. Se vede că ești închisă la minte la fel ca mama

| Violleta2022 a răspuns (pentru andreeaioana4):

La 16 anisori nu ai nici minte si nici discernamant.
De aceea trebuie apelat la politie ca sa te aduca acasa, fiindca nu esti capabila sa intelegi de voie buna, fiind un copil problmea.

Și e mai bine să stau acasă să îmi iau bătaie zilnic și sa fiu închisă în casă?

Bataia depinde numai de tine!
Daca vei asculta de parintii tai nu vei lua bataie deloc, asta este foarte clar tuturor.
Cat priveste statul in casa, este o pedeapsa pe care o meriti, fiindca ai fost obraznica si la anii astia trebuei sa inveti ce este bine si ce-i rau primind pedeapsa.

Și înainte să plec tot în casă eram închisă. Ascult și tot mă bate

Nu te pedepseste sau bate nimeni fara motiv, asta este clar, doar ca tu nu vrei sa asculti de nimeni.

Un lucru este clar: ai fugit de acasa si asta NU aveai voie, deci ai facut un lucru nepermis si probabil multe altele, de aceea esti pedepsita acum!
Sta acasa cu parintii ca sunt singurii pe lumea asta care iti vor binele!
Nu ti se intampla nimic rau daca asculti si nu faci rautati, de numaia sa esti pedepsita.
Tot dai intr-una ca asculti si tot te bat, dar asta este imposibil....fiindca ai dovedit ca nu asculti, odata ce ai fugit si ai facut de capul tau lucruri nepermise.

| VoidEternal a răspuns:

Tu ai vrut sa te muti cu el și el te-a dus la politie. Nice...

Amandoi aveți probleme.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.

Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente

Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).

Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te mai muta de acasă