Părinții nu au absolut niciun drept să te țină sechestrată în casă. Ești majoră, deci poți să-ți faci bagajele și să pleci. Dacă te împiedică cu forța, chemi poliția.
Dar întrebarea este: Ai unde să stai? Îți poți găsi un job din care să te întreții?
Ești majoră la 19 ani! Dar și ei sănt părinți tăi ioana! La câți obsedați,... recolări se fac!
Părinți tăi te iubesc cu Adevărat de asta îți vor binele!
Da la 19 ani poți munci, ești mare, poți face ce-ți dorești tu, dar și ei sănt părinți tăi cu "răutate" nu-ți spune!
Nui normal! Să stai în casă toată ziua! la vârsta ta poți să ieși afară cu colegii tăi prietenii tăi săte plimbi cu ei să mergeți unde vă doriți! până la ce oră dorești și consideri tu că, este bine pentru tine.
Man! este o adolescentă!, Nu a făcut nimic greșit! doar vrea să fie, mai mult timp pe afară cu prietenii ei colegi ei!
Nu trebuie să-și facă nimeni bagajul pentru așa ceva! Fata asta nu a greșit cu absolut nimic!
Nu ai greșit cu absolut nimic! Este absolut normal la vârsta ta să-ți dorești, să fi afară cu colegi tăi prietenii tăi!
Nu trebuie să-și facă nimeni pentru așa ceva bagajul!
Trebuie să fi un "părinte" complet absolut!, bolnav grav de tot! Să-ți dai copii afară din casă, pentru ceva ce este absolut normal să-și dorescă un copil de la părinți lui! Mai ales la vârsta în care ești Adolescentă, atunci începeți să vedeți viață cum este cu rele și bune! Nui normal! să fiți ținuți în casă sechestrați! Să ajungeți după cu probleme de sănătate!
Am spus eu că a greșit cu ceva?
Am spus că dacă are părinți abuzivi nu este obligată să le suporte restricțiile absurde.
Unde să plece la 19 ani? Ce experiență de viață are o fată! De 19 ani! Cum să-și facă bagajul!? Și dacă este majoră la 19 ani ce? Câți obsedați... sănt la noi,... pe străzi! Nu ai habar!?
Problema gravă este la părinți ei! Nu la ea abia are 19 ani ca fată! Nu-și face nimeni bagajul pentru așa ceva! Unde să plece la 19 ani ca fată!
Păi exact asta spun și eu: problema gravă este la părinții ei. Dar dacă părinții ei sunt abuzivi și nu se poate înțelege omenește cu ei, ce altă variantă are la dispoziție decât să încerce să plece de acolo? Să stea legată de calorifer până când mor?
Și da, sunt conștient și că este greu să te descurci pe cont propriu. Tocmai de asta am și întrebat-o dacă ar avea unde să stea și dacă și-ar putea găsi un job.
Bine Man, dacă am greșit cu ceva îmi cer scuze! Nam înțeles eu frate! Greșeala mea! Frate.
La vârsta ta ești majoră, ei nu te pot ține închisă în casă, le spui că suni la poliție, dacă tot nu se opresc.
Vezi ce poți face pentru a purta un dialog cu părinții tăi, explicându-le cum te simți și de ce. Dacă este posibil, încearcă măcar să discuți cu ei; în timp, câștigă-le încrederea, astfel încât să te lase să faci ceea ce este absolut normal.
Fiecare are nevoie de spațiul său personal și de libertatea proprie – nu este nimic anormal în asta, ba chiar este foarte sănătos să avem prieteni, persoane de vârsta noastră, cu care să comunicăm și să ieșim, bineînțeles, în contexte pozitive și sigure.
Nu ar trebui să fie atât de absurzi și rigizi încât să te țină blocată în casă, mai ales dacă te iubesc cu adevărat. Nu așa ar trebui tratată o persoană dragă. Există și expresia: „Dacă iubești pe cineva, eliberează-l", iar acest principiu se aplică și în cazul tău.
Dacă sunt religioși și cred în Dumnezeu, atunci ar trebui să aibă încredere că El te protejează și are grijă de tine atunci când ești afară, îndeplinindu-ți nevoile personale. Dacă ei cred cu adevărat în Dumnezeu, ar trebui să-și pună încrederea în El, știind că nimic rău nu ți se poate întâmpla. Desigur, mici complicații și probleme vor apărea uneori – este un lucru firesc în viață.
Dacă, totuși, nu vor să accepte acest lucru, încearcă să te detașezi treptat, cu pași mici. Poate că, în timp, vei putea obține un job – măcar acest lucru ar trebui să ți-l permită – alături de studiile tale sau alte activități personale. Iar atunci când vei avea posibilitatea, te vei putea muta.
Nu este sănătos să trăiești făcând doar ceea ce îți spun ei, fără să ai libertatea de a-ți urma propriile aspirații, dorințe și vise. Ești o
propria ta persoană, iar viața ta îți aparține.