Nu are rost sa mai stai acasa. Pleaca, gaseste-ti un apartament sau o garsoniera cu prietenul tau. Eventual iti poti gasi un job pe care sa il poti imparti cu studiile. Oricum, iti va fi mult mai usor sa ai grija doar de tine.
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Ești o fată muncitoare, la fel și iubitul tău.
Nu mai sta să-i faci menajul mamei tale doar pentru a te lăsa la un suc sau pentru a o mulțumi.
Nu știu în ce situație ești cu studiile, dar dacă ai cum imediat ce împlinești 18 ani mută-te la iubitul tău, dacă se poate, sau dacă nu într-o garsonieră. Dacă nu mergi la facultate găsește-ti ceva de muncă, dar nu mai sta în asemenea condiții.
Muncește pentru tine, nu pentru ea!
Baftă!
Cu studiile stau destul de bine, acum am terminat clasa aXIa cu media 8.87, eu zic ca este o medie destul de buna, fata de alti elevi care nu muncesc nimic, au toata ziua la dispozitie si n-au responsabilitati cum am eu...Iti multumesc mult pentru sfat!
Dacă tu te descurci bine și la școală în situația dată, ești de admirat. Nu am niciun dubiu că te vei descurca să te întreții și alături de prietenul tău și va merge bine și școala.
Succes!
Mama nu are nimic bun sa-mi ofere decat bani,avere si sa ma sustina la o facultate,iubitul meu,si el nu sta atat de bine cu banii da nici rau,are o masina,are un loc de munca stabil,isi permite sa iesim saptamanal la un restaurant,la o piscina,la o plimbare,etc.(asa a fost inceputul relatiei,cand ma lasa mama sa ies)dar cel mai important ma simt fericita cu el,in siguranta si cu el pot sa ma relaxez,sa uit de probleme,in concluzie ar trebui sa aleg intre ce spune mintea (mama= bani, viitor asigurat) sau ce spune inima (iubitul meu=siguranta, iubire, viitor fericit), ce ar fi bine sa aleg?
AI o relație minunată de 2 ani și 3 luni, e clar că vă iubiți mult. El te-a ajutat când aveai nevoie, a fost alături de tine, e muncitor. cu alte cuvinte te iubește enorm.
Gândește-te că dacă alegi să te muți cu el vei avea parte atât de satidfacție pe plan sentimental, vei fi mai liniștită, mai relaxată, ți-ai putea vedea de viața și viitorul tău, și nici nu vei muri de foame fiindcă el are un loc de muncă stabil și nici tu nu ești vreo leneșă.
Poate nu să trăiți în lux, dar decent veți putea trăi.
Scapi de tot stresul și nebuneala de acasă.
Mama ta îți poate oferi bani, ok, dar aceștia nu te vor ajuta cu nimic atunci când îți va fi dor de iubitul tău, când te vei simți singură sau când vei avea parte de abuzurile mamei tale.
Încearcă să te muți cu iubitul tău să vezi cum merg lucrurile, eu zic că vă veți descurca. Poate mama ta va realiza în ultimul ceas că a greșit enorm comportându-te așa cu tine și te va ajuta și ea.