Chiar te rog să apelezi la un psiholg, ai acumulat extrem de multă furie și ură-îmi vine greu să cred că doar din cauza fetelor de care vorbești-și le descarci pe unde nu trebuie. Mi se pare că te consumi degeaba pentru lucruri care nu te afectează direct. Te înverșunezi pentru niște chestii lipsite de importanța pe care le-o dai. Să ajungi să-l suni pe presupusul iubit al Anei ca să afli dacă e sau nu cu ea vizează deja patologicul. Să te superi pe Andreea fiindcă vrea să dea la același liceu, în loc să te bucuri că poate veți fi colege, mi se pare de-a dreptul stupid.
Când eram de vârsta ta, cineva mi-a spus că poți numi prieten adevărat persoana despre care n-ai spus nimic rău niciodată, nici măcar în gând. La tine nu e cazul. În consecință, profită de faptul că vei intra la liceu și fă-ți acolo alte prietene dar încearcă să-ți schimbi comportamentul, altfel nici prieteniile alea nu vor dura prea mult.
Sincer nu ești normală.
Cu ce te afectează pe tine cu cine umblă acea fată pe nume Ana? E problema ei ce face și cu cine umblă.
Ar trebui să te potolești un pic, nu poți bați pe alții fiindcă ai tu nervi.
O să ai mari probleme dacă continui așa.
De fiecare data cand vorbesc cu cineva se baga in conversatie, cauta cearta, spune ca poate da zvonuri despre mine.Insa cand o intreb, ce zvonuri, zice ca nu e treaba mea.Insa consider ca este treaba mea din moment ce este legat despre mine.Treaba asta tine de 2 ani. Poate de aceea mi-am si creeat atata ura in minte.
Faza este ca, in clasa a 5-a, am fost respinsa de toti.Noi nu suntem o clasa unită. Daca ma cert cu unu, ma cert cu toti.Pentru ca, desigur ca daca ma cert cu Andreea, Andreea ii spune lui Ana iar Ana le spune baietilor.Baietii discuta cu fetele fițoase si uite asa se ajunge sa nu mai pot vorbi cu nimeni, sa fiu respinsa, sa fiu batjocorita si uite asa, o sa stau eu un an singura.Nu vreau sa creez acum cearta pentru ca stiu ca mai am decat un an si scap de toti.Si asa, ma put duce la liceu, imi pot face prieteni noi si multe altele.De aceea nu vreau sa vina Andreea la acelasi liceu cu mine.Pentru ca, stiu ca are poze cu mine.Iar un sigur clic pe care l-ar putea face, s-ar putea sa fiu cum am fost intr-a 5-a.Nu stiu cum unii pot efectiv sa fie ok dupa o cearta, sa fie cu zambetul pe buze.
Iti mai spun o chestie, daca ea vine la acelasi liceu cu tine:
1) Nu cred ca o sa fiti la aceleasi profile.
2) Liceul nu e gimnaziul, acolo vei da peste colegi de treaba, maturi(pun accent pe cuvantul asta), care te respecta si sunt uniti, foarte rar sa dai peste o clasa de mitocani. Daca eale va arata niste poze, nu vor fi decat cateva zambetre si atat, pentru ca toti faceam ceva ridicol cand eram in a saptea. Ce Dumnezeu, clasa a saptea! Deci nu te speria, la liceu, fi tu asa cum esti, si totu va fi bine.
Esti clasa a saptea, sincer, te inteleg, am fost pe acolo, si eu pana acum am fost tradat de toti, nu am avut niciodata un cel mai bhn prieten, de aia nu am incredere in nimeni, dar totusi, fetito, cum au zis si restul nu e normal cum ai ajuns sa gandesti, asta nu mai e depresie, asta e de acum sadism si dorinta acuta de razbunare si crede-ma ca nu e bine deloc. Iti dau un sfat de viata, sa nu ai incredere in oameni, cel putin nu oricine care sta langa tine, cand intalnesti un om asteapta ceva timp sa-l cunosti pana sa te hotarasti daca poti sa ai incredere in el, cat despre fetele alea doua, nu te baga. Poate ca te enerveaza ca aia e cu baieti mai mari decat ea, sau ca uneori minte, de ce iti pasa? Nu te lua in vorba cu ea( nu zic sa o ignori), pastreaza o relatie distanta si nu lua in seama actiunuile ei, iar despre,, Andreea", e o prietena superficiala. Inca esti mica si o sa ai muuuulte dezamagiri in viata. Chestia asta te-a invatat o lectie inportanta. Sa nu uiti, lasa toata furia asta si toate gandurile astea deoparte, pentru ca nu te ajuta deloc, te distrug pe tine ca persoana. Inceara sa te descari printr-un hobyy sau un sport sau cantat sau plimbat prin natura. Orice mod care te ajuta sa te descarci in afara de razbunare. Nu cred ca ai nevoie de un psiholog, asta e o solutie nefolositoare si extrema. Asta e ceva prin care toti trecem, si stiu ca poti trece peste momentul asta. Ai 13-14 ani, crede-ma ca abia acum ai gustat putin din lumea reala.
Doamne,imi pare sa iti spun, dar nu e ok.Atata ura pentru ce? Nu e normal sa iasa cu baieti asa de mari, de-acord cu tine aici.Dar e problema ei, nu ai ce sa ii faci.Eu zic sa le lasi in pace, fa-ti alte prietene si lasa problemele astea.Chiar nu are rost sa va certati.Cat despre treaba cu liceul, sa stii ca acolo intra cine vrea, doar pentru ca ai spus tu ca vrei sa intrii acolo nu inseamna ca nu mai are voie nimeni din scoala sa intre.Nu zic toate astea cu rautate, dar te va afecta in viitor acest comportament si vei indeparta multa lume de tine. Bucura-te de anii astia caci mai incolo cand o sa iti aduci aminte o sa iti para rau ca i-ai petrecut astfel.O seara buna! :*