Ca sa te incadrezi in cercul lor trebuie sa fii ca ei,uite orice om e credincios,si daca se roaga asta nu inseamna ca nu e decent,intocmai e invers, cei care zic cuvinte urite de tine si isi bat joc sunt niste fraieri, si as vrea sa iti zic ca principiile tale sunt un pic cam demodate, chiar daca asa esti de credincioasa nu trebuie sa fii obsedata intr-un oarecare mod de religie, Dumnezeu simte ..si credinta si dragostea fata de El poti so arati prin comportamentul celor din jurul tau, nu numaidecit sa mergi la biserica in fiecare zi, mai bine stai in camera ta singura si te rogi. Daca vrei sa fii acceptata de prieteni..trebuie sa te schimbi, sa fii ca ei, in ziua de azi lumea e prea rea pentru ca tu sa fii bun.Asa ca fii mai bine ca toti..si nu e necesar ca prietenele sa te accepte sa ai relatii, prietenii adevarati te vor accepta asa cum esti, pentru inceput trebuie sa le arati ca esti mai presus decit ele.Am scris poate lucruri prostesti, dar sincer sa iti zic in ziua de azi nu am vazut asa fete ca tine, esti bravo, si crede-ma pacea sufleteasca e mai presus de orice! Esti un exemplu de urmat.
De ce nu pot sa iti ofer fundita?
Sunt noua..azi m-am logat..cred ca datele mele inca nu sunt oficializate in totalmente..cred ca trebuie sa treaca o zi sau doua..Ma bucur ca te-am putut ajuta! daca vei mai avea nevoie de ceva scriemi in privat! si sper ca pin atunci nu dai funda altcuiva!:*
Domnisorico,mi se pare cam dubioasa asocierea cuvintului regulat pe linga cuvintul biserica.Singura greseala a ta este ca inca nu esti sigura ce vrei, nu esti sigura de calea aleasa, altfel nu iti parea rau si nu te simteai jignita.Singurul mod de a trece peste tot ce cred si ce spun colegii este sa zimbesti la orice si sa mergi inainte fara a te mai lasa ca o baba, lovita de un cuvint al vreunui inconstient.Succes.
Fa ceea ce zice Inima ta pentru ca doar ea stie cel mai bine ce trebuie facut.Nu ai nevoie de raspunsuri de la cei din jur ai nevoie doar de un raspuns al sufletului tau.Lumea niciodata nu ai cum sa o opresti indiferent ca faci bine sau rau deci cel mai bine este sa faci cum crezi tu ca este bine.
Ai grija de tine.
Probabil eşti doar un troll, dar în caz că nu eu îţi zic că atâta timp cât ai să-ţi faci publice convingerile de genul într-un grup de oamenii care nu le împărtăşesc vei fi luată peste picior. Tu, habotnică fiind, probabil gândeşti despre colegii tăi că-s nişte terminaţi, care o să ajungă în iad şi care n-au habar de nimic şi te vezi pe tine deasupra, datorită credineţi tale, genul de persoană care se împotriveşte egalităţii între sexe sau căsătoriei între acelaşi sex - dacă asta e adevărat, după mine îţi meriţi fiecare bucată primită.
Scurt si la obiect, faci ce crezi tu ca-ti face si te simti bine nu ce crede Leana, Maria, Magda Ciumac etc, asa cum barurile sunt locuri publice asa si biserica si fiecare cu orientarile lui. Insa ai deschidere si catre celelalte posibilitati nu numai catre biserica pentru ca te va rupe total de realitate, socialializarea trebuie sa fie diversa, nu strica sa mai da-i o tura si prin bar sau discoteca insa niciuna sa nu fie in exces inclusiv biserica, credinta este in tine si nu o gaseti neaparat mai puternica la biserica.
Uau uau. uau. pff..hai sa vorbim pe limba ta sa ma poti intelege! e mana diavolului care te impinge sa renunti la drumurile lui Dumnezeu! daca te iei dupa prietenele tale faci k jocul diavolului sa fie castigat! gandeste-te ca asta e un test, cat de mare ti-e credinta in Dumnezeu! te respect extrem de mult pentru ceea ce esti, si tatal tau cred ca deja ti-a spus ca viata pe pamant e extrem de scurta in comparatie cu ce va fi dupa! nu ii baga in seama pe copii, iesi cu ei nimeni n-o zis, daca meri in baruri si bei suc si esti cuminte nu vad vreo problema! cat despre prietenele tale, ele nu sunt prietene! un prieten intelege spijina ajuta e cot la cot cu tine! sa-ti dea Dumnezeu credinta si tarie sa poti trece peste toate!
Irelevanta prima parte.Cunosc doua fetiscane fete de preot,surori, smerite care, cu frica de Dumniezo, care cum le scapa popa din casa, cum parca au volum mai mare ca mine la licoare.Vezi sa n-ajungi fata popii cea betiva, desi ar fi interesant!
Poarta-ti crucea smerit, fata mea.Cine stie ce ai lua...pe spate, daca n-ai purta crucea! Ia-o ca pe-un kevlar.
Mergi tot inainte, suporta, si cautati prieteni care sa imparta aceleasi opinii cu tine.
Foarte bine ca mergi la biserica si ca esti mai cuminte, fetele care iti spun sa mergi cu ele in baruri la varsta lor nu or sa ajunga foarte bine.
Nu mai exagera nici tu cu povesti de genul:"Eu vreau sa ma hranesc sufleteste", iti inrautatesc situatia.
Oricum nu vei avea aceiasi colegi toata viata asa ca nu trebuie sa le dai mare importanta si nici sa faci ce spun ei doar pentru a fi mai populara printre ei.
Numai bine!
Buna,
In primul rand esti un copil si ca orice copil are nevoie si de social ca sa se dezvolte pe aceasta cale. La randul lor si parintii tai au fost copii ca si tine si te pot indruma pe aceasta cale. Privesti cu putin pragmatism lucrurile si totodata tu te autopozitionezi fata de ei de aceea fie ca tu doresto sa interactionezi cu ei sau ei cu tine tot intervine faptul ca va puneti bariere in limbaj si in comunicare.
Da poate lumea merge in baruri, in cluburi, poate simta nevoia sa se distreze diferit si tu nu, ok? ( Am plecat undeva si am pierdut din idee) Am trecut prin ce ai trecut tu si pot spune ca trebuie sa fii tu si sa cauti pe cei care te plac pentru ceea ce esti si totodata sa nu ii mai judeci ca ei vor si tu nu vrei, cauta-i si pe cei care vor ceea ce vrei tu
frumusica55 intreaba:
Buna, TPU! Cer sfatul celor care nu vor raspunde urat sau prin batere de joc.CAZ REAL: De la o vreme ascult legende despre fantome si, m-am hotarat sa incerc legenda cu Bloody Mary! Am facut tot ce trebuie si Bloody Mary a aparut, sincer...Mi-a prezis viitorul zilei de maine! Si interesant faptul ca eu nu m-am speriat deloc, parea prietenoasa insa foarte urata! Iar a 2-a zi s-au desfasurat evenimentele cum mi le-a spus ea! Si de atunci o chem in fiecare noapte. Dar ultimele 2 zile o chem si nu vine! Ce sa fac? sa mai cred in fantome? sau totul a fost un vis ca realitatea...Cer sfatul vostru! Apropo, dupa vorbirile cu dansa iiin fiecare noapte, ma comport urat cu toti, devin mai enervanta, stresata, rea, nerabdatoare si imi stric relatiile cu cei din jur! Ce sa fac?
Draga mea, sa nu te schimbi niciodata! Esti un om minunat si trebuie sa fii constienta de valoarea ta! Nu arunca margaritare la porci! In viata, cu timpul, vei gasi prieteni adevarati, oameni ca tine. Ele nu iti sunt prietene adevarate...cu timpul vor intelege cat gresesc necajindu-te Doamne ajuta! Ai grija de tine!
Poate ca ar trebui sa renunti la acest limbaj mai religios in clasa si sa incerci sa te distrezi. Incearca sa-i indemni si pe ceilalti la o viata mai buna, dar nu exagerand si pomenind intr-una de Dumnezeu(desi este corect, pare cam ciudat). Prietenii te influenteaza mult, depinde de tine daca tu ii vei influenta pe ei sau ei pe tine.
Maica Tereza?
*Maria
Religia are rostul ei si consider ca nu e buna in exces. Prea multa strica. La tine e prea multa.
Atunci cand esti altfel asa cum ne spui tu, devi subiect de ras si de misto-uri. E firesc, sa stii.
Daca vrei sa fi ca celelalte fete trebuie sa iesi si tu. A iesi undeva, de exemplu in club, nu inseamna ca nu esti credincioasa.
Buna! Din cate am inteles ai o clasa de copii destul de...ciudata si nazdravana.Pentru a te acomoda cu fetele, ai putea incerca sa te schimbi putin (dar nu pana sa ajungi sa te duci la baruri si alte prostii) si sa vezi cum merge. Daca nu merge nici asa, incearca sa iti faci prietene din alta clasa, deoarece pentru oricine exista cineva.
Sper ca te-am ajutat si mult succes . Funda?
Nu pune la suflet ce au zis ele. Tu sa fi mandra ca il ai pe Dumnezeu aproape. O sa vezi ca in viitor te va rasplati pentru credinta ta. Cand te vor jigni, zambestele si arata ca nu-ti pasa!
Eu am o intrebare tu ai ajuns la decizia cu religia adanca de una singura sau ti-au tot zis parinti si ti-au zis ca daca nu mergi in iad? anyway cat despre prietenii, eu zic sa faci cum zici tu ca e bine pentru tine, un lucru e sigur trebuie sa termini scoala cu o nota cat mai mare posibila dar nu iti strici viata sociala facand asta sau venerand o entitate deoarece daca Dumnezeu ar apare in fata ta ar vrea sa iti traiesti viata si sa faci ce e bine pentru tine nu sa ti-o irosesti pe veneratiile care le poti face dupa ce o sa ajungi la varsta a 3a si o sa ai o viata confortabila si sigura
Sincer nu le baga de seama, daca tu crezi si asa este cel mai bine. Sa fii credincioasa este un dar, nu toata lumea e si nu toata lumea merge la biserica regulat. Dar daca iti doresti sa fii ca ele n-ai decat! dar e ff bine faptul ca ai credinta!
Mersi de sfaturi dar problema e ca nu am cu cine discuta, nu am cu cine ma imprieteni, iar cat despre distractie, Parintii nu prea imi permit sa ies.
Atunci se explică fantomele din întrebarea anterioară...
Oh, oricum multumesc de sfaturi, voi incerca sa ma distrez si sa imi fac prieteni!
Nu te schimba niciodata pentru nimeni. Daca tie-ti place calea pe care ai ales-o, urmeaz-o in continuare si fa exact ceea ce iti place. Nu trebuie sa te simti prost pentru cine esti si in ce crezi. Intotdeauna sa ai curajul sa arati cine esti cu adevarat!
Mult succes!
Pai e bine ca nu acorzi atentie la ce spun ele dar totusi daca esti fiica dew preot ce pana si tu meriti putina distractie
nu spun sa te duci in bar, in club sa fumezi sau mai stiu eu ce dar macar iesi undeva distreaza-te
iar cine se ia de tine ei bine el pierde
totusi nu e bine nicii sa fi retrasa claseii
iesii si dscuta cu cineva
fa-ti prieteni
vorbesete cu cei care te inteleg
fa chestt de genu asta si continua sa nu mai bagi pe toata lumea in seama pentru ca nu merita toti atentia ta
bafta
Pai e bine ca nu acorzi atentie la ce spun ele dar totusi daca esti fiica de preot ce pana si tu meriti putina distractie
nu spun sa te duci in bar, in club sa fumezi sau mai stiu eu ce dar macar iesi undeva distreaza-te
iar cine se ia de tine ei bine el pierde
totusi nu e bine nicii sa fi retrasa claseii
iesii si dscuta cu cineva
fa-ti prieteni
vorbesete cu cei care te inteleg
fa chestt de genu asta si continua sa nu mai bagi pe toata lumea in seama pentru ca nu merita toti atentia ta
bafta
Ignorati colegi! Spunele ca sa e alegera ta si nu e treaba lor ce vei alege tu! Fiecare este cu alegerea lui. Si in legatrua cu prietenela tale...ai putea sa iesi cu ele odata sa vezi cum e si daca nu iti va placea data viitore nu te vei mai duce! Si le spun ca suneti prietene dar tie nu iti place sa iesi in cluburi si asa!
Succes! :*
Cum eu nu am trecut prin asta nu stiu cat de adecvat voi raspunde....Eu consider ca ar trebui sa ii ignori si sa alegi tu ceea ce crezi ca e bine pentru tine...si daca ei chiar te considera parte din grupul lor ar trebui sa te accepte asa cum esti pentru ca orice individ merita sustinut. Cum am mai spus nu stiu daca te va ajuta, dar sper sa iti ofere macar o idee la ceea ce ar trebui sa faci.