anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU am nevoie urganta de un sfat sunt cu o fata de 14 ani jumate de 6 luni eu am 19 ani sa va spun ce s-a intamplat, au afalat parinti ei acum 4 luni ca vorbim si mi-au spus sa o las sa nu mai vb cu ea etc dar eu nu am ascultat am continuat sa ma vad cu ea iar acum cateva saptamani 2-3 au aflat iar ca ne-am vazut au vazut pozele postate pe facebook ma-u sunat erau foarte suparati am incercat sa le explic ca nu ai vreau raul ca nu urmaresc doar sa ai o... si atat au spus sa o las in pace pana da examenele si dupa ma suna ei eu am continuat sa vb cu ea la tel si m-am vazut cu ea de 2 iar parinti ei au aflat ca am vb azi dimineata si au certat-o m-au sunat si pe mine da nu auzisem telefonul acum nu stiu cum sa procedez ce sa fac parinti ei sunt cam severi foarte severi mai ales mama ei vreau sa le arat ca pot avea incredere in mine si ca tin la fata lor ca nu urmaresc altceva va rog ajutati-ma nu stiu cum sa procedez credeti ca ar fi bine sa merg in weekend la ei sa ma cunoasca sa vorbesc cu ei si sa incerc sa le explica ca pot sa o tina din scurt pe fata lor chiar de este cu mine si ca poate avea o relatie chiar de este micuta dau funda la cel mai bun sfat si va rog spuneti-mi cam ce ar trebui sa vb cu ei cum sa fac sa le castig increderea?

Răspuns Câştigător
| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns:

Nu este aceeasi lucru la un baiat ca la o fata. Baietii intotdeauna au avut o gandire mult mai inmatura respect varstei lor, dar fetele nu. Fetele sunt mult mai mature. Nu poti clasifica baietii intr-un grup: au nevoi. Fiecare baiat este diferit de celalalt de langa el, fiecare om este diferit. Gandirea mea nu este de suprafata, dar te sfatuiesc un lucru: mai iesi din tiparul din Est si mai calatoreste in Occident happy Daca mai ai vreo neintelegere, da mesaj. Pa-pa.

36 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Cred că înţeleg ce simţi acum.
Mai întâi vreau să-ţi amintesc că fata este minoră, deci să nu încerci să îi faci vreun rău.
Dacă o iubeşti cu adevărat, ia nişte flori, îmbracă-te frumos să pari un băiat cuminte şi serios, ia-ţi inima în dinţi şi mergi în weekend la părinţii ei.
Trebuie să discuţi cu ei să le explici că nu eşti genul acela de băiat care vrea să îşi bată joc de o fată, ci că îţi doreşti să aveţi o relaţie frumoasă.
Dacă părinţii tăi ştiu de această relaţie, poţi da numărul mamei tale unuia dintre părinţii fetei să discute şi ei.
Dacă mergi la ea acasă ai grijă să nu o dai în bară deoarece prima impresie contează foarte mult şi după aceea poate fi schimbată greu.
Toate cele bune şi baftă!

| Randal a răspuns (pentru Hydrangeaceae):

Vrei sa vb in privat? te rog lasa id tau

| princess a răspuns:

Pai dupa parerea mea cea mai mare problema este ca ea e minora si daca parintii ei sunt impotriva ta ti-ar putea crea probleme legale.Probabil lor li se pare ca esti prea mare pentru a umbla cu o pustoaica de 14 ani, si la varsta ei nu stie ce face si nu este inca, cu capul pe umeri.sincer daca le-ai cazut prost de la inceput nu cred ca isi vor schimba parerea.Eu am o sora de varsta prietenei tale si daca mama ar afla ca umbla cu cineva de 19 ani ar fi impotriva 100%, ar fi in stare sa o inchida in casa, ei cred ca la varsta asta cel mai important este sa invete nu sa umble cu baieti.Nu am nimic impotriva ta dar esti intr-o situatie dificila si nu vad nici o scapare. Poti sa te chunui si sa le explici parintilor ce vrei ca nu or sa se schimbe de parere.Nu ai decat sa te vezi cu ea pe ascuns sau ....sa termini relatia.Success

| PanaceuUniversal a răspuns:

Vezi-ti omule de treaba ta si nu te baga in rahat : pe romaneste spus!

| Alexaaxc a răspuns:

Da' tu nu esti in stare sa iti gasesti o fata de varsta ta? La 19 ani ai nevoie de cineva mai matur care sa fie compatibil cu tine pe toate planurile. Pana la urma ea e la inceput de drum, urmeaza o perioada de foc pentru ea. Ti-au mai spus-o si altii, e o copila, esti tu asa sigur ca are aceleasi sentimente ca tine? Daca parintii ei sunt atat de severi gandeste-te la etapele unei relatii normale cu o fata de varsta ta pe care le compromiti din cauza varstei ei: e vara, nu poti merge cu ea la mare, sa iesiti in oras pana mai tarziu, sa vina la tine acasa sa va uitati la un film si tot asa. Conteaza si diferenta asta de varsta, stiu parintii aia ce vorbesc! Ai fi mai fericit cu o persoana care, cum am spus, e compatibila cu tine pe toate planurile. Poti tu sa mai ai 14 ani de dragul unei relatii cu termen de garantie? Macar daca esti tanar profita de anii astia ca nu se mai intorc! Distreaza-te, cunaoste fete cu care sa te potrivesti si las-o pe ea sa mai "copilareasca", gandeste-te totusi la varsta ei, la perioada care urmeaza, nu ii pune pe umeri lucrurile de care are nevoie un baiat mai matur si mai mare cu 5 ani.
Vine si dragostea si vin si relatiile serioase dar gandeste-te ca si parintii ei au avut 19 ani si poate stiu despre ce vorbesc. Nu te descurajez, cel putin nu intentionez asta dar mai ai nevoie si de ceva ratiune. Daca tu aveai 25 si ea 21 era altceva.
Pana la urma eu doar iti sugerez, n-am cum sa iti impun. Desi nu cred ca ii vei face pe parintii ei sa te accepte cand deja ai trecut peste ce te-au rugat de 2 ori.

| Tinna_Cristina_1989 a răspuns:

Pai in primul rand fata aia este minora. daca vrei s-o dai in bara, nu ai decat! legal ma refer! este un copil, pana la urma tie nu ti-e jena putin? ce relatie poti avea tu cu ea daca ea nu gandeste la varsta asta? ea e doar curioasa.Cauta-ti mai bine o fata in toata firea cu care ai ce discuta.Stau si ma gandesc, ce discutii elevate pot purta un baiat de 19 ani si o copilita de 14 ani? spune-mi si mie, ce te atrage pe tine la ea? vrei sa stai cu ea poate ca e cuminte si vrei sa vezi si tu cum este o fata pura? hm..sunt destule liceence care urla dupa barbati, ar fi bine sa te multumesti cu ele pentru ca la varsta ta, nu poate fi vorba de relatii serioase.Ia si mai distreaza-te acum cat esti tanar si n-o incurca pe fatuca asta mica, las-o sa mai creasca

| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns (pentru Tinna_Cristina_1989):

Lol? pai ce conteaza, sau tu nu ai vazut perechi care au 35 femeia si 40 barbatul? Eu am 17 si prietenul 21 si ne intelgem de minune, nu inseamna ca daca suntem minore suntem si proaste oh go on

| Randal a răspuns (pentru FαмєLiqυσяLσvє):

Stiu asta dar sunt unele persoane care nu au ce face si in loc sa ma ajute ma descurjeaja

| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns (pentru Randal):

Am remarcat. Eu as zice sa vorbesti cu parintii ei, sa vada ca intr-adevar o iubesti si sa incerci sa inteleaga ca nu o vrei pentru sex, ci ca o iubesti. Pastreaza calmul, fi educat si sincer cu ei, si nu insista mult (au tendinta sa se enerveze parintii)

| Tinna_Cristina_1989 a răspuns (pentru FαмєLiqυσяLσvє):

Eu nu am spus ca sunteti proaste..am spus ca sunteti curioase doar.Si am gandit ca a voastra copilarie merita traita din plin, aveti toata viata inainte pentru a va implica si in relatii si sa experimentati pana va vine acru..pai voi la 20 de ani sunteti satule de viata, sunteti experte, cati baieti o sa aveti la "activ"? Adica e pacat de corpurile voastre fragede sa treaca prin mainile atator baieti.Dar e alegerea voastra, viata voastra! Daca vreti sa va maturizati atat de devreme, doar n-o sa va impiedic eu!

Curioase, nu toate fetele. Stai linistita ca nu toate fetele care au o relatie cu un baiat mai mare pe la 14-15 ani se gandesc repede la sex si nu toate schimb partenerii ca pe ciorapi. Asa ca nu mai generaliza, m-ai jenat.

Sunt total de acord ca diferenta de varsta nu este mare, este tocmai portivita. Dar una este sa aiba fata 20 si el 25 si alta este fata 14 si baiatul 19.Aia de 14 are mintea celei de 20?

Nu am intentionat sa jignesc pe cineva, este doar parerea mea sincera! faptul ca am fost sincera poate a sunat cam dur! Nu e cazul sa te jenezi, nu te cunosc, nu ma cunosti, n-are rost.

Poate are minte mai pura decat una de 20, fiindca nu toti baietii caut fete pentru sex... mai sunt si altii cu sentimente. Si o fata la 20 de ani nu cred ca vrea relatie serioasa.

| Alexaaxc a răspuns (pentru FαмєLiqυσяLσvє):

Tu mai esti aceiasi fata la 17 ani care erai la 14? Nu poti face o comparatie in cazul asta. La 35 si 40 de ani deja vorbesti de adulti, nu de adolescenti/tineri.

| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns (pentru Alexaaxc):

Fiecare relatie este o lume. Nu poti judeca.Nu stii cum gandesc ambii membrii al relatiei. Punct

| Randal a răspuns (pentru Alexaaxc):

Si ce daca daca e mica o cresc eu e viata mea fac ce vreau cu ea, daca voiam o curva gaseam la orice colt de strada

Mai vorbim peste cativa ani.

Nu cred ca mai e ce vorbii. Fiecare pereche gandeste intr-un fel, nu cred ca varsta conteaza (atata timp cat nu e exagerata nici nepotrivita)

| Alexaaxc a răspuns (pentru Randal):

Usor, usor, avand din vedere ca ai pus intrebarea asta pe un site iti asumi faptul ca unii oameni au pareri diferite de ale tale.

Avem pareri diferite dec nu o sa ajungem la un punct comun. Mai bine o lasam asa.

Nu cred ca e vorba de pareri diferite. E vorba de o minte inchisa, stereotipata, conservatoare.

Stiu nu toti gandesc la fel dar eu unul nu cred ca conteaza varsta e mica am eu grija de ea si am sa astept sa termine cu examenele de capacitate dupa am sa merg la parinti ei sa ma cunoasca si am sa fac tot posibilul sa ma acepte si sa le castig increderea. In primul rand eu nu vreau doar sex de la ea. nu mor daca o astept si la un film pot iesi cu ea in oras, asa parinti ei chiar de vor vrea sa o tina din scurt vor putea sa faca asta si atunci cand o sa fie cu mine, o sa ma cunoasca si o sa stie cu cine umbla stiu ca daca pateste ea ceva va fi vina mea.

Nu sunt conservatoare dar am 17 ani si nu mi-as lua iubit de 12 ani, totusi. Nu sunt eu impotriva diferentei de varsta dar el e major si ea are 14 ani, consider ca eu am o perceptie mai matura. Si nu ti-am catalogat tie mentalitatea asa ca nu incerca tu sa faci la fel cu a mea, un baiat de 19 ani are nevoi si un tipar psihic diferit de al unei fete de 14 ani. Punct. Pot sa spun ca si gandirea ta e doar de suprafata dar nu imi sta in caracter sa judec fara sa cunosc.

| Randal a răspuns (pentru FαмєLiqυσяLσvє):

Multumesc ca ma susti si ca gandesti diferit, acum nu mai este ca pe vremea lu bunica laughing acum e normal sa vezi cupluri gen 14=15=16 ani fata si baieti 17-18-19 20 pentru ca sincer o fata de varsta mea "19" cauta pe cineva cu 2-3 ani mai mare ca ea laughing

| Alexaaxc a răspuns (pentru Randal):

Atunci ti-ai dat raspunsul singur la intrebare prin ce ai scris aici.

Oricum eu fac ce vreau si nu renunt la nimic in lume pentru ea, sunt sigur ca parinti ei vor intelege cu timpul si se vor obisnui

| FαмєLiqυσяLσvє a răspuns (pentru Randal):

Normal ca nu mai traim in 1700. Eu traiesc in Occident si aceste lucruri sunt normale. De cand femeia a ajuns la nivelul barbatului (inca nu complet, dar a ajuns) a inceput sa se independizeze dar si sa fie mult mai matura. Fetele de 14-15 ani nu se uita la un baiat de aceeasi varsta pentru ca acesta inca se joaca cu masinute, se uita la un baiat mai mare care stie ce este respectul, viata, etc.

Esti amuzanta cu Occidentul tau. Nu puteam sa nu iti raspund si aici dar iti spun scurt ca poate, poate o sa intelegi ce e diferenta intre aparenta si esenta. Si am incheiat. Pa-pa.

Nu este aceeasi lucru la un baiat ca la o fata. Baietii intotdeauna au avut o gandire mult mai inmatura respect varstei lor, dar fetele nu. Fetele sunt mult mai mature. Nu poti clasifica baietii intr-un grup: au nevoi. Fiecare baiat este diferit de celalalt de langa el, fiecare om este diferit. Gandirea mea nu este de suprafata, dar te sfatuiesc un lucru: mai iesi din tiparul din Est si mai calatoreste in Occident happy Daca mai ai vreo neintelegere, da mesaj. Pa-pa.

| MrAlegzandruh a răspuns:

Te duci cu niste flori niste atentii si le explici parintilor.Bafta! Funda?

| Randal a răspuns (pentru MrAlegzandruh):

Multumesc frate

| Randal a răspuns (pentru MrAlegzandruh):

Multumesc frate ca ma susti

| MrAlegzandruh a răspuns:

Sincer sa fiu mama e mai mare ca tata cu 5 anilaughing deci.Conteaza daca ai un loc de munca, conteaza cum arati cum te vede lumea. Bafta... Fundaaa?laughing

| AlexandraBeatrice a răspuns:

În primul rând las-o să îşi termine examenele este foarte important ( şi ăsta este o dovadă că tu chiar îi vrei binele acestei fete şi părinţii sunt sigură ca ar aprecia lucrul ăsta )
În al doilea rând tu trebuie sa fi 100% sigur că nu vrei altceva cu fata. ( înţelegi tu la ce mă refer ).
În al treilea rând nu ar fi o idee rea să ieşi in weekend undeva la un suc cu părinţii fetei să te cunoască sau eventual cum ai zis şi tu te poţi duce la ei acasă ( invitat ). Încearcă cât de mult poţi sa ţii cont şi de sfaturile părinţilor ei. Mai poţi încerca în felul următor : Părinţii fetei îi spun să facă un lucru iar fatei nu îi place încearca pe cât posibil sa o convingi să facă acel lucru pentru binele ei în acest fel te poţi pune intr-o lumină bună in ochii părinţilor.
Baftă!

| Ralluca14 a răspuns:

Cumpara-i un buchet de flori mamei fetei si da-i-l personal. Pe fata ajut-o cu examenele, sa vada parintii ei ca esti un baiat serios si vrei binele fetei. Gandeste-te si la parintii ei, nu doar la ea. Multumeste-i pe parinti prin fata.winking

| Raluca9999 a răspuns:

Heii la mine e la fel. Sunt fata si am 14 ani iar el 19. Ne intelegem foarte bine. Incurand facem un an impreuna. Mama mea are incredere in el.iar el a vorbit cu mama mea sa ma lese sa ies cu el in oras sau alte locuri.
Baftă cu fata.