Probabil ca e mecanismul tau de aparare; iti e greu sa faci fata conflictelor si atunci blochezi amintirea. Ti se intampla doar cu lucruri importante si negative sau si cu lucruri pozitive, momente placute? E neplacut, pentru ca blocand amintirea iti tai posibilitatea de a invata ceva din experienta, cum deja ai observat, iti e greu sa revezi situatia si sa inveti ceva din ea. Nu cred ca e ceva grav, neurologic, mai degraba psihologic si cred ca pe masura ce vei invata sa faci fata conflictelor si sa nu te mai tulbure asa, nu vei mai bloca amintirile.
Cum ai spus, nu prea dai importanta. Daca vrei sa stii, ar trebuie sa dai atentie cele spuse sau intamplate
Mi se intampla si mie frecvent chestia asta, dar chiar nu stiu din ce cauza poate fi. Chestia e ca mie mi se intampla si cu lucruri oarecare, nu doar conflicte. Eu nu prea i-am dat importanta si am pus-o pe seama memoriei proaste. Toata lumea se naste cu cate un defect, mai mic sau mai mare. Unul dintre defectele mele e memoria. Imi joaca feste de cele mai multe ori.
Depinde ce varsta ai. Cred totusi ca nu e ceva grav, s-ar putea sa fie legat de subconstientul tau care incearca sa elimine situatiile stresante din memorie. Ar putea fi o metoda de autoaparare, de creare a unei bariere in fata unor evenimente negative...
Inseamna ca ai spus acele cuvine fara a te gandi la ce spui gandeste de 10 ori si spune o data... sau ai visat
Multumesc, Psiholoaga. Un raspuns din care am avut de invatat, desi nu ma confrunt cu aceasta situatie.
E foarte grav. mai bine ia o ampicilina...
nu serios mai bine iai asculta pe cei din jurul tau cu mai multa atentie(urasc sa repet ce au zis ceilalti dar asta e adevarul)
Problema este ca traim in secolul vitezei. Nu iti amintesti ca esti deja "incarcata" cu toate problemele de peste zi. Si din cate stiu eu, seara este cel mai prost moment ca sa incepeti o cearta. Mai bine mergeti la culcare amandoi, inainte de a deschide iarasi vesnica discutie. Gasiti un moment in weekend, cand sunteti amandoi mai odihniti, in care sa va rezolvati toate problemele, impartiti atunci timpul ca sa aveti si vreme sa va iubiti dupa ce v-ati lamurit.
Si nu te teme ca uiti, si eu uit, inca in 2 min uit, doara nu m-oi incarca cu toate detaliile (hmm, asta nu-i prea bine pentru serviciul meu, dar treaca-mearga, m-oi descurca eu).
RODI8817 întreabă: