| beatricegolban a întrebat:

Am o intrebare, dar daca nu vreti sa raspundeti nu cititi. Eu am o prietena care traieste la nana sa. Parintii vor sa o ia la ei dar ea nu vrea. nana ei nu are cu ce sa o intretina, ar vrea sa o dea parintilor dar ie mila de ea.Tatal sau o bate pentru nimic, mama ei ii face toate voile dar nu o apara.Ea nu stie ce sa faca, sa mearga la parinti, la nana sa sau sa fuga de-acasa. M-a intrebat dar nu stiu ce sa-i raspund...Poate aveti niste sfaturi... ceva.Ce sa o sfatuiesc?

9 răspunsuri:
| DenisaMetal a răspuns:

Cel mai bine e mergi cu ea la protectia copilului pentru depunerea unei cerere.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In mod digur fugitul de acasa nu e o solutie.sa sune la protectia copilului si sa il reclame pe taica su. imediat ii bate politia la usa si il ia la intrebari

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

O poti indruma pe prietena ta sa ia legatura cu noi.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul ei de discutii sau poate fi prietenul ei atunci cand se confrunta cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care se confrunta reprezinta subiecte delicate, poate s-ar simti mai in largul ei sa ne scrie la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa o ajutam!

| michelia a răspuns:

N-ar putea sta la nana ei si s-o sustina financiar parintii? Nu vad alta varianta buna pentru ea.

| beatricegolban explică (pentru michelia):

Pai asa a fost la inceput, ei dadeau 2000 de euro pe luna(sunt foarte bogati) dar acum nu mai dau, tatal sau zice ca daca vrea sa traiasca acolo fara bani asa sa fie!

| michelia a răspuns (pentru beatricegolban):

Si toti aia 2000 de euro s-au cheltuit mereu? Suma este imensa, traiesc 10 persoane cu banii astia. Nu mai are nana rezerve deloc?
Oricum parintii sint macar ciudati - de ce au acceptat ca fata lor sa creasca in alta parte? Tatal ei o vrea acasa ca sa aiba pe cine sa se descarce la nervi, nu din dragoste sau pentru binele ei.
Mama vrea binele fetei? Stie cu cine s-a maritat. Nu-si poate scuti fiica de chin? Nu-l poate convinge pe tata totusi? Acel " nu se baga" e crunt.

| beatricegolban explică (pentru michelia):

Demult au dat ultima oara 2000 de euro, de mica a crescut la nana ei. Tatal ei e un mincinos, zice oamenilor ca o iubeste, o creste etc. Mama ei se face ca nu vede nici nu stie nimic.Foarte crunt!

| michelia a răspuns (pentru beatricegolban):

Tatal ei este cel care decide, se pare. Si e genul care bate cu pumnul in masa ( cind nu are in cine da). Cred ca el trebuie convins cu diplomatie sa-si lase fata tot acolo unde a stat de mica. Daca e abordat imperativ nu rezolvi nimic cu el. Trebuie facut sa creada ca asa e el parinte mai bun, ca lumea va aprecia ce face el pentru fata lui, cum se sacrifica (!)el incit fetei sa nu-i lipseasca nimic, cum sufera el ca fata trebuie sa creasca la nana, dar deh, face asta pentru ca nu are de ales.
E un om vanitos si care tine la imaginea publica si cred ca asta se poate specula.

| Generalul a răspuns:

Fugitul de acasa nu e niciodata o solutie. Pana la 18 ani inca este dependenta de parinti din pacate, oricum ar fi acestia. Partea buna e ca si acestia sunt obligati sa o intretina, singura ii va fi destul de greu...