| anonim0017 a întrebat:

am o intrebare.eu si cu prietena mea am vrea sa ne logodim in secret doar ca varsta nu stiu din cate am auzit trebuie sa ai anumiti ani.eu am 17 si ea 15...
cam de la ce varsta ar trebui sa avem sa ne logodin... funda plzzz

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Inca nu va puteti logodi legal, ea nu are varsta de 16 ani. Chiar daca ar avea aceasta varsta, fiind amandoi minori, este necesara incuviintarea parintilor. Citeste art.266-277 din Codul civil 2009, republicat in 2011 (a intrat in vigoare cu 1 octombrie 2011). Numai bine!

10 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Sunt multe lucruri care va pot lega, logodna e doar o intelegere, o conventie, un angajament. De ce nu v-ati orienta spre activitati impreuna? Cum ar fi excursii, momente romantice, timp petrecut placut impreuna doar voi, dar si cu prieteni. Oricum nu va va desparti nimeni fara voia voastra, asa ca logodna ar fi mai mult simbolica...si dupa ce veti fi petrecut 4-5 ani impreuna o sa stiti atunci daca o sa vreti sa petreceti asa si in continuare si n-a fost doar o graba cand erati indragostiti. Si atunci poate o sa aveti si posibilitatea sa castigati singuri niste bani, o sa fiti mai maturi si o sa stiti mai bine daca vreti sa treceti impreuna prin toate. Lucrurile se schimba repede la varsta voastra, in adolescenta multe promisiuni se uita dupa o vreme, asa ca bucurati-va unul de altul asa cum e normal la varsta voastra, dupa ce va fi majora puteti decide sa va logoditi fara a cere voie parintilor.

regis
| regis a răspuns:

Logodna nu este o legatura legala, deci nu trebuie sa aveti o anumita varsta pentru asta. Trebuie sa ai insa o anumita varsta ca sa intelegi ca logodna nu are o alta semnificatie decat aceea de a face public legamantul vostru de a va casatori in viitor. Deci ori e logodna, ori e secret, nu poate fi si una si alta.

| Ioandelasal a răspuns (pentru regis):

Nu este o legatura legala dar sunt anumite consecinte legale astfel ca sunt si cerinte legale pentru incheierea ei. Citeste si tu prevederile legale indicate si te lamuresti.

| regis a răspuns (pentru Ioandelasal):

Am citit si prevederile legale mentionate, sincer nu stiam ca exista asa ceva in codul civil. Insa e suficient sa citesti asta ca sa iti dai seama ca e o reglementare facuta asa, de dragul reglementarii:
"Incheierea logodnei nu este supusa niciunei formalitati si poate fi dovedita cu orice mijloc de proba."
Multumind lui Ioandelasal pentru indicatiile juridice, trebuie sa imi reformulez raspunsul, de data asta mai informat decat prima data: ca sa te logodesti nu trebuie sa ai o varsta minima. Indeplinirea conditiilor de varsta este necesara doar pentru ca logodna sa produca efecte juridice. Chiar daca prin acest nou cod civil devine posibila, o logodna secreta ramane tot o tampenie, nu cred ca un cuplu normal la cap se va logodi urmarind anumite efecte juridice pe care aceasta le poate produce. Esenta logodnei ramane aceeasi: aceea de a face publica intentia celor doi de a se casatori.

| DanAmarandei a răspuns:

Oricum, nu logodna si nici un alt act sau slujba nu va face sa va iubiti mai mult.

| 愛日本 a răspuns:

18 raised eyebrows
nu ştiai asta până acum? laughing

| Garnet a răspuns:

Eu stiu ca in jr de 8. da totusi cred ca e cam devreme pentru un pas asa de mare

| Alle97 a răspuns:

Buna! Parerea mea este ca voi sunteti foarte tineri, si cred ca prietena ta e pe clasa a9a si tu esti pe a11a. Eu va sfatuiesc sa nu faceti aceasta greseala de pe acum pentru ca mai tarziu o sa regretati foarte mult. Sau daca voi chiar vreti sa va logoditi asteapta sa faca si prietena ta 18 ani. Dar parerea mea este ca tot nu ar trebui sa faceti asa ceva de la varsta asta. Si daca prietena ta nu intelege spune-i ca ea are tit viitorul inainte si e pacat sa isi strice viata de pe acum. Si apropo: acest secret este deja public si sunt pe cale de a afla parintii vostri, pentru ca unul din prietenii vostri au cont pe aces site si din intamplare pot sa vada intrebarea, iar mai tarziu o sa mearga si o sa le spuna parintilor vostri si o sa faceti cea mai mare greseala a vietii voastre daca va logoditi asa de tineri! happy

Si chiar nu vreau sa o luati in nume de rau
Si va rog foarte frumos sa stati si sa va ganditi daca voi chiar vreti sa faceti asta

| Luka杀手的女孩 a răspuns:

Pai spune-le parintilor mai intai si bafta

| MimiixD a răspuns:

Cred ca la 18 happy.