| qwintine a întrebat:

Am o mare problema, cel putin asa o vad eu. Am o sora geamana, mai mare decat mine cu cateva minute. Problema este ca am observat ca ii place sa se bage in viata mea privata, adica incearca sa imi strice "viata amoroasa". Noi suntem in acelasi liceu, in clasa a 11a, dar inca din generala am observat ca era ceva ciudat la ea. In general, cand imi placea de un baiat si o rugam sa se intereseze de el, pe ea nu o interesa. Nu se obosesca sa faca ceva asa de marunt pentru mine si mereu, dupa ce o intrebam de baiatul de care imi placea la momentul respectiv imi zicea ca nu ar trebui sa il plac ca eu nu am nici-o sansa sa fiu intr-o relatie cu el si ca oricum este un derbedeu, un prost sau ce defecte ii mai gasea, in ciuda faptului ca nici nu se obosea sa se uite la el, daramite sa si vorbeasca. Pe langa acest fapt, chiar incerca sa il faca sa se departeze de mine, il facea sa ii fie frica de mine (chiar daca pare imposibil, gasea ea o metoda) sau chiar ajungea si sa il faca sa ma urasca. In cazul in care i se parea ei ca baiatul este mai invatat sau mai educat decat majoritatea ma sfatuiesc sa fac eu ce ea nu avea curajul sa faca in cazul in care ii placea de un tip (adica sa ii spun respectivului ca il plac), iar daca vedea ca eu nu am curajul sau nu voiam sa fac ce ma sfatuia ea, atunci ea, chiar daca tot nu o interesa de el si tot credea ca nu ma place, se ducea sa ii spuna ca il plac si pleca, dupa se ducea la mine, imi spunea ca nu ma place, pentru ziua aceea se dadea peste cap sa ma impace cu gandul, dar dupa o durea fix in cot de cum ma simteam eu. In fine, uneori imi parea ca face asta pentru ca poate ei ii placea de vreunul, dar dupa mi-am dat seama ca nici nu erau genul ei. Ei ii placeau de alti baieti, pentru care ma ruga sa ma interesez de ei, chiar daca ea nu se interesa de cei de care imi placea mie, iar atunci cand aduceam in discutie ce imi facea ea mie, legat de baietii de care imi placeau, ea se speria si ma ruga sa nu ii fac si ei la fel. Eu as fi crezut ca pur si simplu ar vrea sa nu fiu vreodata casatorita sau ceva, la cum imi face ea mie, dar dupa am observat ca atunci cand anumiti tipi o rugau pe EA sa ii ajute sa fie intr-o relatie cu mine, chiar daca erau, sa ziceam, un pic mai needucati sau mai nesimtiti, ea practic ma obliga sa ma cuplez cu ei si parea fericita cu gandul ca voi sfarsi cu unul din ei. Acum chiar nu stiu ce sa fac. Am ajuns sa imi fie frica sa ii mai spun ceva despre viata mea privata, pentru ca nu ma mai simt in siguranata pe langa ea. Nu stiu daca poate eu doar imi imaginez asta, sau chiar e adevarat. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Cred ca cel mai bine ar fi sa incerci sa discuti din nou cu ea pentru a afla de ce face lucrurile astea. Poate ca vrea sa te protejeze si din cauza asta ii indeparteaza pe toti baietii pe care ii placi si nu pe baietii care te plac. Poate se gandeste ca daca unul dintre cei pe care ii placi tu te place si el la randul lui, atunci baiatul ala te poate rani mult mai rau dupa o perioada de relatie. Sau poate este invidioasa. Poate ii se pare ca tu ai avut mereu parte de ceea ce ai dorit si ea nu si din cauza asta nu vrea sa ai parte de baietii pe care ii placi. Singura solutie este sa incerci sa discuti calm cu ea, fara acuzatii si sa o intrebi de ce face ceea ce face. Incearca o data, incearca de doua ori. Daca se eschiveaza si nu vrea sa iti raspunda, atunci nu ii mai spune de cine iti place. La un moment dat nu veti mai fi in aceeasi clasa sau la aceeasi scoala si iti va fi mult mai usor sa ii ascunzi anumite lucruri.

2 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

Fiind sora ta geamana aveti o legatura destul de profunda as zice. Toate aceste manifestari ale ei pot proveni din niste chestii ale ei; fiecare avem ganduri, temeri, idei, experiente de viata prin care ne formam personalitatea si felul de a fi.
Ia-o de-o parte si stai de vroba cu ea, deschisa, spune-i ce te framanta si cum vezi tu lucruile, insa fi cat de deschisa poti in conversatie, daca ascuzi sau distorsionezi informatia pe care o spui vei primi inapoi tot informatie distorsionata si incompleta. Fi tu insati, zi faina.

| Evolettee a răspuns:

Sa ii spui clar si răspicat ca nu iti place ce face si sa înceteze si mai bine ar fi sa ti totul pentru tine, sa nu mai stie ea toate alea