Persoanele agresate sunt de cele mai multe ori incapabile sa ceara ajutorul. Rusinea, teama, sentimentul de culpabilitate, toate astea le afecteaza, mai ales cand celelalte persoane din familie nu le sustin. Cum sa mearga la un strain, fie asta si politist, sa ii spuna ce se intampla, cand mama ei nu o crede?
Si ceilalti oameni stau indiferenti pe margine, nu-i treaba lor, nu se baga, vezi ce zic si multi in sfaturile lor.
Cel mai bine ar fi sa o iei tu si sa o duci la un cabinet de medicina legala, unde se poate constata ca aceasta a fost agresata, iar idiotul de frate-su sa ajunga la scoala de corectie.
Ea singura nu va putea face niciodata pasul asta, si iti dai seama ca daca ramane asa si viata ei este in pericol.
Inca nu am sunat cum aflu adresa ei si numele de familie am si sunat
A trecut o saptamana de cand am vorbit, a mai aparut ceva nou?
Buna. Asa ceva nu e normal. Suna la protectia copilului sau roaga-i pe ai tai mai bine. Bafta.
Buna,
Ii poti recomanda sa ia legatura cu noi.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi un partener de discutii sau poate fi un prieten atunci cand cineva se confrunta cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
De asemenea, primim mesaje si pe adresa telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa ajutam!
Salut! Daca fata respectiva reprezinta pentru tine mai mult decat o prietena atunci da, daca nu, nu cred ca e bine sa te bagi in treaba altora. Oricum nu cred ca rezolvi nimic cu protectia... Nu in Romania. Ai putea totusi sa-i iei apararea cand sare sa o bata.
Man eu sunt din slobozia ea din curtea de arges daca as fii acolo fii sigur ca nu l-as lasa sa se atinga cu un deget de ea dar asa asta e singurul lucru pe care il pot face
Prietena de ce nu ia atitudine? Ar trebui ea sa sune, ca e cea in cauza, e cea lezata, nu cei din jur.
Decilol.
Ce familie schizo.
Fratele îşi refulează tensiunea psihică recurgând la agresarea surorii, şi părinţii rămân indiferenţi asupra acestui fapt.
Oare cine o luat bătaie mai multă în copilărie? Mă-sa sau taică-su?
Cine/Ce vârstă au?
Vorbeşte cu părinţii tăi. Nu este normal să se întâmple aşa ceva, iar părinţii ei să rămână indiferenţi. Nu te grăbi să suni la Protecţia Copilului, nu se ştie ce se poate întâmpla. Mai bine spune-le părinţilor, şi dacă ei nu pot face nimic, vor suna ei la Protecţia Copilului.
Mie mi se pare ca nu ar trebui sa te bagi in familiile altora.Dar bineinteles ca asa ceva nu este normal sa faci asemenea gesturi.Da poti suna la protectia copilului, dar fii precaut, nu stii ce se poate intampla.Ar fi bine sa discuti si cu parinti tai si cu parintii ei.
Man parintii sunt plecaty si daca le spune nu o cred sunt indiferenti ai mei fac ca dracu ca ma prosteste si nu stiu ce, iar pentru mine paharul s-a umplut, numai am de gad sa mai las asta sa continue.
Pai...ti-a cerut ea ajutorul?
Mai bine povesteste-le alor tai si spune-le sa sune ei. Au alta atitude. Asa ceva nu e normal, dar nu ma mai mira nimic in Romania. Deci Protectia Copilui, asta trebuie facut.