| alexa_4370 a întrebat:

Am o prietena de 12 ani, care fumeaza din cand in cand iar "prietenele" ei au spus. o lu maicasa. Maicasa o bate foarte des iar ea mi-a zis ca o bate cu un bat foarte gros. A zis ca o ia din somn cu bataia de la ora 6 dimineata. Asa fiinta, ca nu poti sa o numesti mama nu am mai vzut niciodata. Tatal ei o trateaza ca pe o straina de cand a aflat de niste absente la scoala. Azi saraca a inceput sa planga ( si eu dupa ea sad) Nu e nici ea usa de biserica, dar nici chiar asa...straight face si inca ceva. mama ei cica a avut un accident. iar eu cred ca s. a lovit la cap. nu stiu ce sa fac. sa vorbesc cu mama ei. dar o sa zica ca nu e treaba mea, ma bag eu in familia ei si chiar asa si este. dar credeti-ma ca imi este foarte mila de ea.
Niste sfaturi?

16 răspunsuri:
| denismaria92 a răspuns:

Fi alaturi de ea, explica-i ca unele lucruri pe care le face nu sunt tocmai bune. in legatura cu parintii.nu stiu ce sa zic. poate ca si ea dramatizeaza mult.are 12 ani.sau spune adevarul.nu stiu.nu am idee

| psihox a răspuns:

Maica sa o bate la ora 6 dimineata sa nu mai faca prostii la scoala in acea zi, un fel de avertisment. De ce nu incearca sa-i asculte pe parinti? Educatia, ce sa-i faci, asta e viata.

| claudiea79 a răspuns:

Sa sune prietena ta sau tu la telefonul copilului sa spuna ca este batuta cu parul si maltratata telefonul este gratuit; 116 111 acesta este numarul de la protectia copilului. nu ii lasati asa parintii ei o pot omori in bataie.sau ajunge in spital.sa nu le zica parintilor ca suna la telefonul copilului ca nu o vor lasa.degeaba vorbesti cu ei nu se vor schimba si mai urit o sa se poarte cu ea.

| alexa_4370 explică:

Dragalasule, cred ca semeni cu ala din poza.

| Rj a răspuns:

Trebuie neaparat sa sune cineva la Protectia Copilului si prietena ta trebuie sa vorbeasca cu un psiholog, pentru ca aceste lucruri nu pot ramane fara urmari in viitor. Nu e nicio rusine sa mergi la psiholog, o sa o ajute sa fie iar fericita. Nu poate sa stea in casa cu asa parinti. Ajut-o si tu cum poti, consoleaz-o si spune-i sa se lase de fumat. Probabil ca vrea sa gaseasca o alinare in asta, dar este total gresit. Fumatul chiar daca pare "cool" nu este deloc asa. O va afecta pe viitor, daca nu se opreste acum cat mai e timp!

| Scuturici a răspuns:

Nu inteleg de ce au facut copil...ca sa-l bata da ce boala se intampla cu lumea astacryingEu as-i vorbi mai intai cu mama mea sa vorbeasca cu mama ei.si da ca nu merege apelati la protectia copilului.trebuie sa o creada sau sa cheme pe irina aia de la copii contra parinti...eu una cred ca maicasa ar ajunge celebrra din povestea asta. rolling on the floor

| GyeBaek a răspuns:

Din cate miai zis o trateaza groaznic, nu vorbi cu maicasa trebuie sa suni la protectia copilului.

| diana a răspuns:

Chiar ca este o situatie complicata...In primul rand eu zic ca ar trebui sa o convingi pe prietena ta sa isi schimbe comportamentul.Este groaznic ce spui tu, dar daca parintii ei o vad cuminte poate totusi o lasa mai moale cu bataia.

| den_4336 a răspuns:

Toate astea cu protectia copilului e o prostie deoarece i-a copilul ti-l duce int-un centru de plasament unde la 18 ani ii da drumul dar parintii asa cum sunt poate nu te lasa chiar asa de izbeliste. Spune-i prietenei tale sa vorbeasca cu parintii ei si sa incerce sa se schimbe si ea si ai ei.Nici ea sa nu fumeze si sa invete sa fie un copil cum si-ar dorii toti partintii si ei sa fie niste parinti care sa nu o mai bata.

| Cathy_5203 a răspuns:

Pai in primul rand ii poti fi alaturi sa o consolezi, sa o faci sa rada sa o faci fericita si despre parintii ei...nu stiu ce sa zic, tu esti copil si adultii nu iau in seama copiii... poti vorbi cu parintii tai sa sune la Protectia Copilului sa rezolve problema!

| brunetiktm_7013 a răspuns:

Imi pare sinccer rau pentru acea fatawinking
Pacat ca sunt pariti asa.Eu nu intelegbig grine ce fac copii daca nu sunt capabili sa le ofere protectie si dragoste?

Dupa parerea mea eu zic sa o intrebi pe fata respectiva daca e de acord sa suni la "Protectia Copilului"...Gandeste-te ca poate ii va fi si mai rau printre straini si cel mai bine e sa vorbesti deschis cu ea. E foarte frumos din partea ta! Asta inseamna o Prietena Adevarata:*

Ai grija de ea si fi alaturi in continuare pentru ca D. zeu apreciaza ceea ce faci tu si te va rasplatiwinking:*

| Robert2570 a răspuns:

Buna
nu stiu depinde de tine daca o iubesti si ii vrei binele eu creq ar trebui sa faci ceva (nu stiu incearca sa vb cu mama ei ) ce nu creq e o solutie prea indicata din cate am citit.
iar a 2 chestie ar fi sa o faci pe ea ( prietena ta) sa inteleaga sa nu mai lipseasca sa nu fumeze etc
poate sa r mai schimba situtia
bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O intrebare? eu muncesc zi si noapte, in foc, caldura gaze si praf, iar odrasla mea sa fumeze, cand eu insumi sunt nefumator? sa bea, sa alerge dupa sex, si sa faca numai prostii? la 12 ani? batul ala trebuia de mult pus in aplicare.de pe la 7-8 ani. dar e bine si acum. de la 12la 18 ani va face ce trebuie. dupa aia isi poate ura parintii cat o vrea. dar nu cred. vrei sa te bagi si tu? vezi ca batul ala are doua capete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfatuieste-o sa vorbeasca cu mama ei sa-i spuna cum vrea sa fie tratata si zii sa renunte la fumat ba chiar o poti lua sa stea cu tine acasa cateva zile si poate mamei iei i se va face dor de ea si o va iubi mai mult dupa ce ia simtit lipsa daca nu vei reusi in niciun chip iar mama ei va continua cu tortura atunci suna la protectia copilului.Bafta sper ca te-am ajutat love struck

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alectia

| Alexciordas a răspuns:

laughing Mie mila de ea da e treaba ei Eu nu am curaj sa ating o tigara ca taicameu ii si mai raulaughing) Ma rog daca ar face asa ceva as pune mana pe telefon si as suna la politie