anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o problema. Azi, m-am certat cu mama si nu stiu ce sa fac. Sa va povestesc. Mama si-a luat concediu o saptamana de la servici. Iar eu invat de dupa-masa (13:00-19:00).
Dimineata, dupa ce am fost la masa, eu cu mama ne-am dus in camera. Ea s-a asezat la calculator, a pus mana pe mouse, (iar dupa mine, era clar ca voia sa intre pe net si sa joace sah sau table). Ei bine, dupa ce s-a asezat pe scaun, mi-a zis:"Gata, acum treci la munca!". Ei bine, eu de la replica asta m-am suparat foarte tare si i-am spus ca mie nu mi se pare corect ca ea sa stea sa se joace si pe mine sa ma puna la munca. Fiind in aceiasi camera, si ea stiind ca ma voi apuca de invatat fara sa imi spuna ea, cum fac de obicei. Si de aici, a inceput cearta. Ne-am certat foarte tare, pana eu am plecat la scoala. Acum, va rog, spune-timi voi mie, cine a gresit, ar daca eu, ce ar trebui sa fac.

10 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Maica-ta are concediu, deci in principiu poate sa stea cu cracii in sus toata ziua. Nu cred ca esti tu in masura sa comentezi, atita vreme cit (cred ca) nu faci foamea. Poate ar trebui sa vizitezi un psiholog, daca te superi de la atita lucru.

| Shammal a răspuns:

In primul rand sa vedem ce putem invata din intamplarea asta.
O idee ar fi sa nu se lasam afectati de cuvinte, sa nu reactionam imediat, putem sa ne luam cateva secunde si sa vedem ce vrea sa spuna, sa gasim un raspuns cat mai clar si logic, sa fim relaxati stiind ca decizia oricum ne apartine de a face ceva ori nu.

In orice situatie daca ceea ce se intampla nu ne da o stare de bucurie, de linistie, de placere si din contra ne creaza un disconfort, cautam sa schimbam, sa oprim, plecam din zona, "ne intoarcem cu spatele".

Amu nu stim cum a dormit mama ta, ce ganduri ii treaceau prin cap de a facut-o sa iti spuna acea replica. Vina nu e a nimanui, nu exista vina, sunt dicutii ce apar din diferite motive.
Fa ceea ce simti! o zi frumoasa, fata anonima happy

| neutrino a răspuns:

Vinovata esti tu, nu ar fi trebuit sa te superi si nici sa-i dai o asemenea replica, care, hai sa recunoastem, a fost total deplasata.

| sofisis a răspuns:

In situatia de fata tu esti cea deplasata total.
Mama ta se duce la serviciu ca sa iti asigure tie mancare, toale, scoala, calculatorul respectiv si tot ce mai ai tu pe acasa.
Un serviciu niciodata nu se va compara cu scoala...scoala e o distractie pe care te sfatuiesc sa o apreciezi cat o ai.
Plus de asta, ea e adultul si factorul de decizie. Daca ea a considerat ca trebuie sa iti faci teme, curat sau mai stiu eu ce...asta trebuie sa faci.
Razgaiati mai sunteti voi astia din generatia facebook. Nimic nu va convine si toate vi se cuvin!

| AliGab a răspuns:

Mai oameni buni, mai fete si baieti, cum Doamne iarta-ma sa le raspundeti si sa va certati cu parintii ca si cum nu ati avea respect pentru ei? Vai de mine, cred ca mi-as pedepsi copilul daca ar face asa ceva. Greseala este a ta, caci ii raspunzi mamei tale. Poarta-i respect ca te creste si munceste pentru tine si iti vrea binele. Vai ce lezata te-ai simtit ca ti-a spus sa treci la masa...ce sa spun. Pai cand eram eu copila, maica-mea venea de la munca si isi varsa nervii pe noi (cearta in general), dar un "pas" nu scoteam. O lasam sa se calmeze si apoi erau toate bune, dar nu ne permiteam sa le raspundem parintilor indiferent ca aveau sau nu dreptate. Nu ma refer la cazurile de maltratare, ci doar la certuri. In cazul in care esti batut/a rau, atunci trebuie luate masuri si vorbit cu cineva din afara (un psiholog) ca sa fii indrumat/a corect, dar in cazul in care parintii iti spun sa faci ceva si tie nu iti convine, nu raspunzi parintilor sub nicio forma.
Dar stai ca poate intr-o zi vei avea si tu copii si iti vor face la fel...ai sa constati atunci ce spun acum. Toate bune

| MineaPeter a răspuns (pentru AliGab):

Și mama s-a căit pentru palma pe care v-a dat-o la paisprezece ani?

| AliGab a răspuns (pentru MineaPeter):

Observ ca ai retinut acest punct povestit de mine. Maica-mea nu avea de ce sa se caiasca pentru acea palma avand in vedere ca eu am cautat-o cu lumanarea atunci. Nu eram majora ca sa-mi port singura de grija, asa ca acea palma (si singura de altfel) a fost spre folosul meu si numai al meu.

| liviu890 a răspuns:

Salut! Eu zic sa stai linistita si sa nu iti bati capul prea tare. O sa se linisteasca lucrurile oricum. Si eu m-am mai certat cu mama si dupa 2-3 zile ne impacam iar. Stai mai linistita 2-3 zile, fa ce spune ea si o sa treaca situatia asta tensionata. Poate aveai tu dreptate, poate avea mama ta dreptate, nu e asta important acuma, important e sa va impacati si sa fiti iar o familie!

| MaeRii a răspuns:

Pai,ea si-a luat concediu aia inseamna ca o sa revina la munca dupa ce ii se termina concediul(asadar degeaba i-ai zis ca nu e corect). Insa nu inteleg prin ''Gata, acum treci la munca!'' se referea sa mergi sa lucrezi sau sa iti faci temele/sa inveti.Mamele de obicei sunt asa ''random'' si mai zic cate ceva ce pe noi ne deranjeaza, dar tot timpul exista un pic de adevar in tot ce zic.Trebuia pur si simplu sa ignori,iar sa te impaci cu ea,ori se va intampla de la sine(o sa vorbiti din nou,gen o vei intreba:ce faci, vrei sa te ajut cu ceva, etc) ori iti poti cere scuze.Dar, daca simti ca tu nu esti vinovata si te macina, poti sa vorbesti cu ea frumos sa nu iti mai vorbeasca in felul ala deoarece te deranjeaza.Este foarte important sa comunici cu mama ta si sa vorbiti despre ce va deranjeaza...sa nu iti fie frica nicioadata, deoarece mama e mama.

| devil32angel23 a răspuns:

Ati gresit amandoua deoarece tu nu trebuia sa- i ceri cont ca sta la calculator si se joaca iar ea a gresit ca te a pus la invatat. O sa va impacati voi