Cam asa se intampla in toata Romania si nu numai si in alte tari ca vezi tu eu sunt matur si nu am nevoie sa aiba grija parintii de mine.
Cand o sa ajungi matura full la 20 de ani sau mai mult atunci sa vezi ca o sa plangi de ce mama ta nu iti face mancare in locul tau sau tatal tau ca nu iti cumpara ferrari pe banii lui.
Eu zic sa ramai cum esti ca este bine si nu cred ca ar merge chestia asta cu bad girl, funda?
Fii tu insati! spune-le parintilor tai ceea ce screzi si ce simti ..esti copilul lor, te vor intelege daca stii cum sa le explici. vorbeste cu mama ta prima data, iar ea poate il va convinge pe tatal tau ca nu mai esti " fetita tatii" asa cum te crede el... daca nu merge, vorbeste cu un psiholog caci el e specializat in astfel de lucruri si stie cel mai bine ..mult succes
Nu e nevoie de bad girl, o sa ai restrictii de nu o sa mai poti duce .
Tu trebuie sa fii o persioada mai. cuminte ca sa zic asa. Trebuie sa faci totul cu responsabilitate, sa dai dovada de maturitate. Nu e nevoie de chestii mari, doar fa curat zilnic in camera, ajuta-i pe ai tai cu treburile, si incearca sa te limitezi cu iesirile in oras, cu prietenii, o vreme.
Parintii tai vor vedea ca poti sa respecti niste reguli, si ar trebui sa iti lase mai mult spatiu, bazandu-se pe faptul ca esti deja mare. Dar ai grija sa nu exagerezi dupa.
Sper ca e un sfat bun.
Incearca sa iei note mari la scoala si vezi ce se intampla daca iei note mai mari sigur iti vor da mai multa libertate
„Dar, ca sa fiu clara de la inceput, nu vreau pareri si comentarii gen "stai cuminte", pentru ca veti intelege si voi ca nu pot." - Bine, tu ai vrut-o.
Te previn însă că soluția pe care ți-o recomand eu (și care a funcționat pe mine) n-o să-ți placă deloc!
Te duci la ei și le spui: „Tată și mamă, îmi doresc mai multă libertate pentru mine căci sunt convinsă că am ajuns la vârsta și maturitatea necesară pentru a-mi asuma beneficiile și obligațiile care decurg din libertatea lărgită".
Ei, și-aici vine partea care nu o să-ți placă.
Oferă-te să muncești! Produ bani pentru tine, adu bani în casă - începe să devii un membru productiv al familiei!
Nu poți să ceri mai multă libertate fără să oferi nimic, cu-atât mai mult cu cât ești minoră.
Așadar, te apuci de făcut mai multă treabă în casă (ca să știe ai tăi când pleacă la lucru că au lăsat casa pe mâini bune), îți cauți pe vacanțe ceva de muncit din care să faci bani și te ții de școală într-un mod responsabil.
După ce vei fi făcut toate astea, vei putea solicita libertate din ce în ce mai mare de pe o poziție care să te recomande pentru asta!
Însă sunt convins că nu o vei face. Sunt dispus să pariez că tu ai vrea să poți ieși cam când vrei tu din casă, cam cu oricine și dacă se poate să-ți dea și ai tăi bani de buzunar - măcar 20-30 de lei pe seară.
Vestea proastă e că nu merge-așa! Iar familiile în care merge-așa sunt familii disfuncționale din care arareori ies indivizi responsabili și productivi în viața adultă!
Aștept cu nerăbdare să mă contrazici - sau să adaugi elemente noi la povestea ta pe care din terțe motive le-ai omis.
Salutare.
Buna,
Iti intelegem situatia si vrem sa te ajutam.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!