În primul rând faci foarte proastă comparația cu prietenele tale și te gândeșți că acei 3-4 prieteni pe care le-a avut fiecare sunt că niște,, premii". Cum de prietenele tale au,, premii" și tu nu? Ceva de genu asta sună. Dar întrebarea este următoarea : Au avut experiențe bune cu ei? Nu au suferit deloc? Să zicem că au avut experiențe scurte și ok, dar tu, la ce gen de față eșți tu, îți părea bine dacă la o vârstă așa de fragedă dădeai de un băiat care mai târziu te făcea să suferi? Crede-mă că pe la vârstă asta este un mare dezichilibru și majoritatea adolescenților prezintă un mare instabilitate emoțională, azi sunt într-un fel, mâine în alt fel și tot așa. Asta este vârstă la care experimentezi, cunoșți, înveți și eu zic că este ok că ai amâni acest lucru pentru momentele când o să fii mai matură și o să poți avea o relație cum trebuie.
Faptul că nu ai avut niciun prieten, asta nu te face neatrăgătoare sau să-ți pui întrebarea,, oare este ceva greșit la mine?" Nu, pur și simplu ți-a stat gândul la altceva mult mai important precum școală, nu la băieți.
,, sunt prea '' babă '' să îmi fac relație după 19-22 de ani?"
Întrebarea asta pentru ține e ceva de genu,, oare sunt prea bătrână să mă căsătoresc la 50 de ani?" Ceva de genu.
Tu cum vezi fetele la acea vârstă sau mai exact, ce fac? Își duc copilul de mânuța în clasa I? . Nu. evident că ies, se ditreaza, au relații, prieteni, se bucură de viață. Dacă tu ai avea și 25 de ani și te-ai duce la un băiat de aceeași vârstă, ce răspuns crezi că o să primeșți de la el?,, Ăhm. scuze eșți cam baba pentru așa ceva" Sau,, nu, scuze, sunt deja căsătorit și cu 2 copii, chiar acum mă duc să-l iau de la școală".
Pur și simplu viață este muuuuult mai lungă decât ți-o imaginezi tu.
,, zic 19 pentru. că doar atunci termin liceul și mă mut din orașul meu natal care e mic, în altul și nu vreau să îmi fac nicio relație până atunci"
Păi e foarte bine așa. Ideea este că dacă-ți făceai o relație cu cineva de acolo din oraș era cel mai probabil să te atașezi de acea persoană atât de tare încât nu voiai să o părăseșți și oarecum te,, ținea cu forță" acolo. Așadar, atunci când o să pleci la facultate în alt oraș (bănuiesc că asta vrei să faci), nu o să pleci cu niciun regret sau cu dor de cineva (în afară de părinți) și crede-mă că sentimentul ăla e mult mai bine. Dacă era să o luăm altfel, acel dor de prieteni, de iubit de... câinele de acasă, îți făcea mai mult rău și te împiedică în a-ți face un viitor.
Plus că nu eșți singură. Sunt mulți care se nasc în orașe mici sau chiar la țară, unde evident că nu este multă lume, mai ales de vârstă lor și care atunci când se duc la facultate, cunosc o mulțime de lume, își fac prieteni, ba chiar și prima relație pentru că au de unde alege. Totuși. de unde eșți?
De timiditate poți scapă și într-o luna. Nu în 3 ani.
De murit, nu o să mori singură, ai timp și până la 35 de ani. Unde scrie că până la vârstă X trebuie să ai primul sărut, unde scrie că la vârstă Y, primul iubit și la vârstă Z să te căsătoreșți?
Dacă pe timpuri copilul se făcea la 14 ani și căsătoria la 18, atunci e altceva. Poate din cauza asta te crezi,, baba". Atât timp cât lași societatea asta să-ți impună în cap limita aia de vârstă, nu o să fii prea bine, o să ajungi să te grăbești, să faci alegeri greșite și știi cum e,, graba strică treaba".
Omg...
Iti multumesc din tot sufletul pentru ce ai scris aici. ❤️
Iti multumesc ca iti rupi din timp ca sa '' ajuți '' o adolescenta mai prostuță ca si mine care nu se poate ajuta singura si cere sfatul altor persoane.
iti multumesc pentru tot si ma bucur ca m-ai facut mai fericita.(chiar am ras la gluma aia a ta) Am fost intr-o stare destul de proasta... Noroc ca o pot schimba.
Deci e mai bine asa cu situația mea.
Ma bucur ca ma înțelegi si nu ma judeci, ci dimpotrivă imi explici chestii faine. dacă erai o persoana din aia rea care mereu judeca si nu știu ce, ziceai ca is o fraiera din aia care suferă din dragoste, care se taie pe vene, o disperata care cauta nu știu ce, dar nu e chiar asa.
eu is o fire foarte emotiva, timida si cel mai mare defect pe care il am e anxietatea.
Am încercat tot felul de meditații pentru. gândirea in exces, dar nu prea dau rezultate. Eu trebuie sa lucrez singura la asta din păcate. Nu exista cărți, muzica, oameni ci doar eu ma pot ajuta.
in fine... Totul va fi bine. De acum gândesc pozitiv ca deja eu m-am saturat tot timpul sa gândesc negativ si sa imi fac rau singura.
Iti multumesc pentru tot si btw is din Maramureș.
Mssss✌️
Presupun că mie mi-ai răspuns.
Nu spune că anxietatea este un defect. Probabil toți ne luptam cu ea, doar ca tinem asta in noi.
Printr-un simplu search poti vedea ca anxietatea nu e de "condamnat", pur și simplu ăștia suntem uneori.
Nu exista cărți, muzica, oameni ci doar eu ma pot ajuta.
Lol! Astea te ajută cel mai mult si tu ții sus si tare ca nu ajuta.
Eu ma consider batran pentru relatie la varsta care o am desi sant tanar, tu ai sanse numai ca sant multi tipi rai care nu stiu sa trateze bine o tipa ca tine. La mine e problema de incredere si cu cat varsta trece cu atat femeile devin urate dupa 30 am vazut multe cu riduri pe fata sperietoare de pasari agatate pe o bucata de lemn in camp. Daca te mentii bine poate te va gasi unu bun sau nu. De fel cei care curteaza sant tipi rai cu smecherii si care maltrateaza, unul timid care nu se da la femei e de treaba - nici viata asta nu e asa corecta cu noi
Gândește-te la frustrarea pe care am simtit-o atunci când fix ala care l am plăcut, m-a placut înapoi si dupa aflu ca nu e de treaba cum credeam.
Ala ii fix cum ziceai tu. tot '' curteaza''cu mine, dar n am ce sa ii mai fac. Ii genul ala de băiat care nu știu ce vrea de la o fată si eu nu is genul care risca, deci renunț.
Nu știu cum o sa fie cu mine, cu realtiile astea. Ca nici dacă suntem amândoi timizi nu e tare bine, da nici ca ala.
Păcat...csz asta i viata.
uneori ii cu fericire alteori cu supărare, faza e ca trebuie sa treci peste orice obstacol.
Iti multumesc mult de răspuns ✌️
Dumnzeule, ai doar 17 ani, esti inca minora, adica copila, cum poti sa fii aat de disperata, doar pentru ca niste curvulite din scoala ta, se dau \rotunde cu iubtii lor?
Sa te aud dupa 20 de ani, ca pana atunci, ai timp destul sa-ti faci un prieten.
Si chiar nu trebuie sa-ti faci iubiti, orice podoaba, din disperare sau invidie pe prietenele tale.
De timiditate vei scapa cand vei intalni baiatul care te iubeste. Vei vedea!
Iti multumesc din suflet ❤️
Nu pot sa zic ca sunt neapărat disperata numai ca ma simt asa mai diferita si nah.
Iti multumesc ca m ai făcut sa ma simt mai bine ♥️
Stai linistita, o sa scapi de timiditate si nici la 19-22 nu vei fi baba. Totul e sa nu iti faci singura blocaje mentale si sa incepi sa gindesti ca o baba...
Mulțumesc mult de răspuns?
Ma simt puțin cam prost, dar când vad oameni care ma '' sprijină '' ma simt mai bine.
Cu placere. Stai calma. Problematic e pe la 40 daca esti tot singura, dar revin - depinde si cum iti traiesti viata. Una e sa iti plingi de mila, si alta e sa fugi maratoane, sa faci voluntariat, sa mai iesi prin cluburi samd.
Nope...
încerc sa ma schimb. Si sper ca o sa reușesc!
Doamne ajuta!
Sper ca nu ai zis cu sarcasm
Daca chiar exista un Dumnezeu... sa fie primit!
o zi faină!
Eu nu o sa te periez. poate ca celor ca tine va place sa auziti acest lucru ca e normal, ca esti inca mica... in realitate lucrurile nu mai stau ca pe vremuri. traim in epoca vitezei, iar momentul in care ai un iubit este 14 ani, iar sex faci cam la 16 ani. daca te-a prins 18 te va prinde si 21 si aceasta selectivitate despre care ti se vorbeste se va traduce curand in teama. o teama destul de fondata de altfel. prima ta dragoste sau relatie va fi ciudata fata de o alta fata. in sensul in care tu te vei aprinde toata si vei fi parasita. asta, te va face sa regreti si sa privesti iubirea ca pe ceva rau. urmatoarea incercare reusita se va lungii pana la peste 28 de ani...
totusi, nu pot sa nu iti spun ca in ciuda faptului ca te numeri printre fetele cu mai putina stralucire, esti pe cale de disparitie. se vor gasi tot mai rar fete pe care sa le prinda si macar 18 ani. si vin cu o intrebare. ce sti tu despre lucrurile rare? poate vei face ceva bun cu acest lucru.
inainte sa te "vinzi" pe nimic...
Înseamnă că ești foarte selectiva, ca alea din serialele turcești. =)
Mda... sa admiri 10 luni pe cineva si sa nu ii spui asta, e ciudat, zic.
Ce ți-e hărăzit, al tău e, n-ai frică.
E frumos să găsești persoana, sau mai bine zis, sufletul pereche, si sa va iubiți reciproc. Dar să-ți faci iubit doar de imagine, mai bine nu. Când o sa găsești sufletul pereche, vei zice prietenelor tale:
"Știți familiile acelea ideale din reclame? Se pare că si noi suntem asa."
E cel mai frumos sentiment din lume să-ți găsești sufletul pereche! Poți face orice iti place, fără să-ți fie teamă ca vei fi criticat/a... si cate si mai cate.
Pa fă! - Morodan
Pai cum naiba sa ii zic la ala ca il placeam, din moment ce el o plăcea pe alta si oricum nu aveam cum. Is o tipă extrem de anxioasa si timida, clar nu aveam cum,
dar i-am dat semne ca il plac si asa a fost sa fie.
Chestia e ca eu am crezut ca era băiat de treaba, dar m-am înșelat.
mai bine singura decât cu un băiat de genul. Păcat ca era frumos...
dar frumusețea uneori nici nu contează. Da, o alta problema de a mea este ca într-adevăr sunt selectiva si nu ar trebui sa fiu chiar asa. nimeni nu e perfect.
Sper ca o sa. găsesc pe cineva♥️
Mulțumesc de ajutor!
Perechi potrivite rar vezi. Fiecare are măcar un defect, și cred ca ni greșesc spunând asta.
Pana mea, esti fata, fi rafinată, fa-i sa te placa. Ramai feminina si in situații nașpa, ca si cum ai fi regina Angliei cand e in concediu.
N-ai cum sa nu atragi cand dai totul. O sa strălucești daca vei fi buna. Toți o sa vrea sa fie in preajma ta cand vor vedea ca ești sociabila, poți asculta povesti plictisitoare, =) etc. Chiar si cu un copil mic comporta-te frumos. Poate el nu va putea aprecia, dar sigur vei fi vazuta de cineva si vei fi mai mult apreciata. Dar na, nu ar trebui sa o faci ca sa fii doar apreciata. Fă-o pentru ca viata e scurta. Bucură-te de ceea ce vezi in jur.
Tre' sa fii vrăjitoare dar în același timp si înger. Glumesc, evident.
Pa
Eu n am treaba ca nu o sa ma placa. Dimpotrivă, asa cum m au plăcut ăștia, asa o sa ma placa si alții. Problema sunt eu acum.
Daca o sa ma schimb si nu o sa fiu atâta de încuiată mai incolo. asta e tot.
Ms!
Eu in 3 săptămâni fac 18 și nu am avut niciodată iubit, ce sa fac acum? Stiu ca sunt o baba dar asta e viața, principala sănătoasă sa fiu!
Nu ești deloc baba asta e valabil și pentru utilizatorul ce o pus întrebarea ești chiar sweet
Și nu asta e viata, nu viata e de vina ca ești în situația asta sau oamenii pur și simplu nu ți o picat niciun băiat cu tronc sau ești tu mai greu de abordat, respingătoare ai un mecanism de apărare fiind mai introvertita stai chill ca o sa fii și dpdv al sănătății ok. Eu credeam după după poza ca ai 13 ani maxim 14. Sper ca o sa te distrezi maxim de ziua ta și ca va fi o zi de neuitat stai liniștită ca o sa scapi și de acele dureri sub coaste vei fi ok :* Andreea
)
Ma bucur ca nu sunt singura. Ai dreptate. Sănătatea e pe primul loc.
Ar trebui sa fiu mai calma si sa nu fiu atâta de panicata in legătură cu treaba asta.
NU esti prea baba, unii incep mai greu. Si nu e nici o faza nasoala in toate astea. Asa ca stai relaxata.
Mulțumesc mult de susținere
Nici eu nu am avut relatie pana la 18 ani, relatia aceea a durat 2 ani si nu a fost cine stie ce.
Nu te panica timp mai e, termina liceul mergi la facultate si acolo poate ai noroc sa iti faci prima relatie.
Nu te mai lua ca prietenele tale au avut si tu nu timp este, concetreaza-te pe invatat ca dupa iti va fi de folos.
Succes.
Iti multumesc mult❤️Fix asta o sa fac.
Cu placere, succes!
fijalb întreabă: