Esti geloasa pentru ca asta este firea ta. Cel mai bine e sa te gandesti ca e mica si e normal sa fie toata atentia in jurul ei, mai ales ca e musafira. Poarta-te frumos cu ea si pastreaza-ti calmul. In scurt timp ea va pleca si din nou atentia va reveni in jurul tau, iar cu unchiul tau...Nu stiu.fii mai apropiata de el. Ajuta-l la cateva treburi pe acolo, mai intreaba-l de uan de alta...Pe fetita n-o baga in seama. Daca nu vrea papusile asta e: ea pierde. N-are rost sa i le dai pe cele de portelan. Bafta!
Ignoro pe cristina de fiecare data cand va vrea ceva u o vei ign si ea cu timpul se va plikt pe tine si va pleca si cu gelozia las-o mai moale cea mai imp lectie ignoratul fiindca te uiti la ceilalti de aia ancepi sa fii geloasa nu mai te uita ignorai uitate la nori apusul soarelui rasaritul soarelui minunata lume pe care a creat-o dumnezeu sunt atatea de vazut si facut ce ati pasa tie de ceilalti nu sa nu-ti pese ignorai si admira florile apusul rasaritul si multe minunatii pasarelele etc
Neaa nici mie nu imi plac copii care li-se ofera mai multa atentie ca mine dar nu prea exista am un frate care il iau peste picior e stresant dar ai cu cine vb cand e rau gelozia la fiecare mai pica mie de exemplu nu suport sa vad ca prietenu meu sta langa alte fete si se uita la ele nu ca nu ar mai fii al meu da e cam enervant momentu. Tu esti generoasa dupa ce ca te chinuieste fetita aia mai vrei sa ii dai si papusi ignoro si va vedea care e situatia
Buna! Pai... na ce sa-ti zic! Eu am un verisor care crede ca daca zambeste i se-nchina lumea la picioare. Nu am fost geloasa pe el, dar ma enerva ca ma coplesea si pe mine asa ca i-am spus ca la mine nu merge asa. I-am explicat ca nu sunt masa si cu ta'su ca sa ii fac lui toate poftele (bine i-am explicat frumos). I-a luat putin sa se obisnuiasca cu schimbarea, dar s-a obisnuit.
Daca ea nu e tipul asta de copil...atunci nu o mai baga in seama. Pai ce treaba are ea cu casa ta pan' la urma?! Spune-i si ei si bunicasii ca ai treaba cu temele de vacanta, cu prietenii tai si in fine ca ai treburile tale.
Dar, cu timpul trebuie sa incerci sa-ti modelezi gelozia. Totusi e un copil. Si tu oplaci!
... Asteapta sa cresti. Vei vedea ca lucrurile se schinmba la un moment dat, pana atunci obisnuieste-te cu idea ca copii mici sunt mereu in centrul atentiei. Gasesti prieteni peafara, joaca sotron, ascunsa, sau ce mai vrei si uita de chestia asta.
Pot sa te intreb cati ani ai tu? si nu crezi ca ar fi cazul sa nu mai fi egoista? ca ceea ce simti tu nu este gelozie, este egoism, si un copil de 7 ani nu stie sa inteleaga ce simti tu, e un copil doar.indeparteaza-te de ea daca nu iti face placere sa stai cu ea, gandeste-te ca e doar un copil.si cat despre cum ai putea sa nu mai fi asa,daca nu vrei nu poti, asa ca trebuie sa vrei sa nu mai fi asa, ai incercat sa vb cu mama ta?