| Animeforlifee9921 a întrebat:

Buna TPU. Am o problema cu mama. Tot timpul isi varsa nervii pe mine, ma ia de la scoala si tot nervoasa e.
M-a inscris la niste cursuri de balet, iar eu doar ce am venit de la scoala si a si vrut sa mananc ca ma duc acolo, i-am zis ca nu imi e foame si a inceput sa tipe pe mine ca de aia sunt si slaba si nu mananc nimic. In plus i-am zis ca nu am echipament sa ma duc acolo si mi-a zis ca cica "ce, te duci in trening si gata!" In primul rand toti au echipament si nu vreau sa fiu in centrul atentiei pentru ca nu am in ce sa ma imbrac acolo iar in al doilea rand nu vreau sa ma duc acolo si sa ma dea si profesoara afara. Cum as putea sa o conving sa imi ia si mie ce imi trebuie? Cum sa o fac sa nu se mai tot enerveze?

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vorbește cu ea.

| Animeforlifee9921 explică (pentru sadrian46):

Am vorbit, dar degeaba

| sadrian46 a răspuns (pentru Animeforlifee9921):

Mai vorbește.

| Freya1 a răspuns:

Ai mai scris cred ca o data despre problema asta și ti s-a spus. Daca îți dorești să faci balet te duci și în chiloți.Nu poți sa investești o suma mare de bani pe niște haine ce nu ai unde sa le porți în alta parte dacă tu nu mai vrei de mâine sa mergi.
Nu va mai creați anxietate singuri.

| Lioana a răspuns:

Daca ea e nervoasa fii tu calma. Nu te lasa atinsa de nervii ei. Raspunde-i cu tot calmul din lume ca vei merge la balet doar cand vei avea echipament adecvat.

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Asa e de fel sau doar acum?
Daca asa e de fel, nu prea ai ce sa faci. Invata sa o accepti asa cum e si nu mai pune la suflet - probabil nu are asa mult control pe starile ei. Doar un psiholog (sau psihiatru, dupa caz) ar putea sa o ajute.
Daca e doar acum, poate trece printr-o perioadă f grea si stresanta. Sper sa treacă cu bine.
Oricare ar fi motivul, incearca sa te detasezi emotional - nu e usor la varsta ta dar mai bine incerci decat sa suferi degeaba. Nu ai vreo vina. Asa vine necazul.

Vorbește cu ceilalti adulti - tatal, bunicii, unchii sau matusile, poate o vor face sa înțeleagă ca nu e ok sa te trateze asa.

Tine minte. Nu e vina ta. Totusi te iubeste in ciuda comportamentului. Timpul va trece si toate astea vor fi in domeniul trecutului.

Multa răbdare iti doresc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mamele în general sunt grijulii, dar chiar și asa tu ști când iti este foame/somn etc. Vorbește cu mama ta dinainte sau ar fi trebuit sa vorbiți amândouă în prealabil cu profesoara de balet înainte și sa va spună ce aveți de cumpărat și presupun ca de asta era și agitata pentru ca nu avea toate necesare la timp și graba cu care a acționat în privința sportului ales. În timp toate se vor rezolva și nu va mai fi nevoie de nervi si reproșuri. Spune-i mamei tale de ce anume ai nevoie în urma unei discuții la balet.

| SmartASS123 a răspuns:

Nu este responsabilitatea ta sa-i calmezi nervii mamei tale sau sa faci tot posibilul sa-i satisfaci asteptarile nejustificate. Ar fi bine sa incerci sa discuti calm cu ea si sa ii explici de ce nu te simti confortabil sa mergi la cursuri fara echipament adecvat. Poate fi dificil sa gestionezi situatia cu un parinte care are obiceiul de a-si varsa nervii pe tine, dar este important sa gasesti o modalitate sa comunici eficient si sa-ti exprimi punctul de vedere. Daca situatia devine prea dificila sau neplacuta, ar trebui sa vorbesti cu un adult de incredere sau cu un consilier pentru a primi sprijin si sfaturi suplimentare.