| automobile a întrebat:

am o problema cu scoala, la chimie am 4 si 3 si e rau,si nu stiu ce sa fac,nu pot sa le spun parintilor,fiindca mie cumva rusine,si frica de reactie, ce imi recomandati sa fac, primul semestru am media 7, dar totusi ar fi rau si dezamagitor pentru ei sa afle,desi sunt olimpic la Biologie si merg la concursuri judetene etc., deci, oare m-ar ierta? !

Răspuns Câştigător
| lovegirl15 a răspuns:

Eu cred ca cel mai bine e sa fii sincer.Probabil se vor supara mai tare daca vor afla din alta parte,de la diriginta,de exemplu.
Poate ca vor fi suparati,poate ca nu.Iar daca vor fi suparati,nu vor putea ramane asa la vesnicie.Le va trece.
Cred ca fiecare parinte are asteptari foarte mari de la copilul sau si e normal ca atata timp cat ei ne-au oferit mereu sprijin si tot ce ne-am dorit,sa aiba anumite pretentii.
Cu toate acestea,chiar daca ii dezamagim,in final,ne vor ierta, deoarece tot copiii lor ramanem si la batranete, noi vom ramane singurul lor sprijin.
Chiar daca te vor certa, ma indoiesc ca o vor face din rautate.
Asa ca, sfatul meu este sa fii sincer si sa le spui adevarul.Ca vrei sau nu ca ei sa stie de notele respective, fii sigur ca tot vor afla de ele.Asa ca e mai bine sa afle de la tine happy
Eu iti doresc succes si sper ca ti-am fost de folos!

4 răspunsuri:
| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| anonima2405 a răspuns:

Salut! Se mai intampla sa ai si note rele, adica si eu is cam in aceeasi situatie la fizica happy Zi-le parintilor tai, intr-o seara, dupa cina. Povesteste cu ei inainte de a le spune despre copiii care iau note mici si reactiile parintilor. Si spune-le ca ii normal ca un elev sa mai ia si o nota mica. Si dupa, le vei spune, sau arata notele. Promitele ca nu se va mai intampla si ca iti vei repara media laughing functioneaza mereu smug

| automobile explică (pentru anonima2405):

Stiu ca functioneaza, insa deja de 7 ani tot fac asta, si deja e prea mult: "nu se va mai intampla"

| anonima2405 a răspuns (pentru automobile):

Pai atunci spui ca nu stii ce s-o intamplat, ca iti pare rau dar mai exista si situatii de genul. happy