| Cat021 a întrebat:

Am o problema. De foarte mult timp ( 2 ani) parintii mei se cearta. Sa va explic cum este problema. Mama spune ca acum 2 ani tata a fost prin cluburi dar el neaga. Da, timp de 2 ani neaga. Au fost si la detectorul de minciuni, etc. Si mama locuieste in ilfov in casa facuta de noi mai de mult si eu cu tata stam la parintii lui in Bucuresti ( stu cu el pentru ca nu are cine sa ma duca la scoala) si tata vine si o bate pe mama RAU, si o forteaza sa stea cu ea. Si astazi am vorbit cu ea si plangea si imi spunea cum aseara a venit iar si a batut o foarte rau. Ea are dureri foarte mari de spate din cauza la coloana, si i-a spart fruntea, si a lovit o cu picioarele, si m-am saturat. Se certau si in fata mea cand ramaneam la mami, si o batea in fata mea, si eu tot incercam sa il opresc dar ma impingea inapoi. Mamica a depus plangere mai de mult si i-a dat doar amenda. I am spus sa sune iar la politie si a spus ca nu are rost ca ii da doar amenda ca vine inapoi. Am uitat sa mentionez ca mereu ii spune ca o sa o omoare. Ea are 49 de ani si fratele meu este plecat in Franta. Am doar 11 ani. Ajutor

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sa faca plangere la Politie sau Parchet pentru infractiunea de violenta in familie, raportat la infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"ART.199.Violenţa în familie  
  (1) Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 şi art. 193-195 sunt săvârşite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.
  (2) În cazul infracţiunilor prevăzute în art. 193 şi art. 196 săvârşite asupra unui membru de familie, acţiunea penală poate fi pusă în mişcare şi din oficiu. Împăcarea înlătură răspunderea penală."
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
De asemenea poate cere un ordin de protectie, conform L.217/2003, rep. in 2014, pentru combaterea violenţei în familie.

| RAY a răspuns:

Trist ce sa spun, trebuie ceva facut ai doar 11 ani o sa fi traumatizat pe viata, suna la protectia copilului, ei sunt si aici te pot ajuta, tatal tau te bate si pe tine?

| Freya1 a răspuns:

Tu nu stiu daca poti sa faci ceva dar spune restul familiei sau unui adult care sa o indrume.Iar mama ta nu ar trebui sa se gandeasca asa ca ii da doar o amenda trebuie sa mearga la medicul legist si pe baza acelor analize medicale sa isi plateasca tatal tau pedeapsa.
Mai pe intelesul tau mama ta trebuie sa mearga la medic sa vada medicul ranile facute de tatal tau si cu rezultatele de la medic sa mearga mama ta la politie si va primi ordin de restrictie sau chiar puscarie

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| robby212 a răspuns:

116111, sună aici! Sunt niște oameni care cu siguranță te vor ajuta!
Te rog să nu rămâi indiferent, nu vei scăpa de problemă dacă vei lăsa totul așa cum e!

| leapșa a răspuns:

Suna tu la 112, nu te baza pe ce zice maica-ta.
Sa vina politistii sa o vada si poate-l baga pe taica-tau la inchisoare macar o luna.

Răspuns utilizator avertizat