| Theooo_4219 a întrebat:

am o problema.prietena mea tine la un baiat, mai exact il iubeste. dar lui nu ii pasa. a iubit-o candva dar acum nu ii mai pasa. ea este deprimata din cauza asta si nu stiu cum sa o ajut...va rog ajutati-ma. dati-mi niste idei cum o pot face fericita din nou. FUNDA+VOT! MERSI ANTICIPAT.happy

5 răspunsuri:
| eliaclodia a răspuns:

Stima ei de sine are de suferit, cred.

| OanaVlad a răspuns:

Stiu cum se simte... eu incerc sa-l uit pentru ca sunt o gramada de baieti pe lume(poate si mai frumosi) nu numai acel baiat. daca nu sa se bage ea in seama happy se impiedice de el "din greseala", sa vorbeasca cu el si din astea. Bafta!

| IStoleUrBrain a răspuns:

Incearca sa o faci sa uite.altceva nu imi vine in cap.si am fost in situatia asta.si doar asta a mers. big grin.Stiu eu.invit-o la tine, mergeti la un suc, cumparaturi...sa uite! Daca nu ...alta varianta numai este.doar sa o lasi sa se plictiseasca de el straight face

| anonimanonima a răspuns:

Bunalove struck Fa-o sa-l uite, adica iesiti in oras la un suc ceva straight face si explica-i ca nu o iubeste si degeaba se tine dupa el. Asta o sa tina pana cand o sa-si gaseasca totusi pe altcineva.Adica o sa umble dupa el pana cand va gasi un alt baiat. Si sper ca viiotrul o s-o iubeasca, si eu am trecut prin asa ceva, timp de vreo 3 lunix_x.Numai dupa un baiat m-am tinut si uite cum s-a scurs timpul. Am pierdut 3 luni degeabahee hee.Off, naspa.
Mult succes cu prietena ta.
Te pup, pa-pa :*

| Denisse66 a răspuns:

Dupa ce a stat si ti-ai plans de mila, a urat, a blestemat toti barbatii de pe planeta asta, te-ai declarat singura pe viata sau lesbiana, ai jurat ca te casatoresti cu tine, te-ai imbatat zile la rand, ai despicat relatia in 100000 de parti, ca si un doctor la morga care pune verdictul decesului; gata, ai si tu verdictul tau: E Mort. Nu mai exista in viata ta. A plecat.

Ridica-te din pat, schimba-ti lenjeria cu miros de suferinta, du-te la baie, fa-ti un dus revigorant, uita-te in oglinda sa vezi ca tot tu esti si esti vie.

Stiu ca nu iti place ce vezi, dar as vrea sa te vezi si asa, as vrea sa te cunosti si in aceste stari, ele fac parte din tine, din viata ta, nu te uratesc, chiar te infrumuseteaza si te fac mai puternica.

Acum, vreau sa fii atenta la mine si sa imi asculti indrumarile:

*Continua sa ai incredere in tine si in prietenii tai, ia-ti prietenele si mergeti la cafea, povesteste-le despre tine, despre ce ai simtit perioada asta, despre temerile si indoielile tale. Vorbeste cat mai mult, nu tine in tine nimic.

*Continua sa muncesti pe rupte si demonstraza-ti ca exista bastioane care nu iti pot fi luate.

*Aranjeaza-te in fiecare zi, trebuie sa te placi tu pe tine mai intai si apoi sa placi si celorlalti.

*Evidentiaza-ti calitatile: amabilitatea, corectitudinea, deschiderea spre nou, disponibilitatea, umorul etc.

*Sa crezi mai mult ca oricand in tine, fiindca nu trebuie uitat niciodata ca viata de adult este de fapt ucenicia singuratatii, chiar si in doi.

*Sa nu te plangi pentru ceea ce ai pierdut, ci mai degraba, sa te gandesti la ce vei deveni, adica la ce nu vei datora decat tie insati( acesta este marele drog, sa faci ceva ca sa existi, cea mai mare si mai frumoasa poveste de dragoste pe care am trait-o suntem noi insine).

*Sa te vezi cu multa lume, cu oameni noi, necunoscuti pana atunci, din toate mediile, din toate locurile.

*Fa-ti un abonament la sala de fitness, sportul e cel mai bun antidepresiv datorita hormonilor secretati in timpul efortului.

*Sterge toate urmele lui, numar de telefon, adresa de e-mail, de mess. In felul acesta nu o sa mai ai contact cu el, cu viata lui.

*Trage invatamintele din cele intamplate, fa un bilant intr-o zi, dar doar atat, cu privire la relatia ta; Ce vrei de la viitorul partener? Cum ai vrea sa arate? Cum ai dori sa se comporte? Esti gata pentru o noua relatie? Fii sincera cu tine, nu te minti, doar tu te cunosti cel mai bine.

Invata sa intorci pagina.

De ce tinem atat de mult sa incercam sa-l revedem? Sa vezi peste tot sosii ale fostului iubit e ca si cum ai visa la el: e un mod de a realiza o dorinta inconstienta, cea de a reveni inapoi, adica inainte de ruptura. Locul lui este atat de impregnat in inima noastra, incat imaginea sa ne invadeaza campul vizual.

Inchipuie-ti insa numai ce s-ar intampla daca l-ai intalni chiar pe el si nu pe un strain?

Ar putea sa te respinga din nou. Chiar vrei sa retariesti scena rupturii?

Ce rost are sa-ti mai faci rau singura? Atat esti de masochista?

S-ar mai putea ca el sa nu fie singur, chiar vrei sa il vezi cu noua lui iubita pentru a te convinge ca povestea voastra a luat sfarsit?

Nu e usor sa admiti ca Alesul Inimii Tale te-a exclus din viata lui, dar nu are nici un rost sa fortezi pe cineva sa urmeze o cale nedorita.

In timp ce alergi dupa sosiile lui, iluzia de a-l intalni peste tot pe fostul iubit va persista. Solutia este deci, intr-o prima etapa, sa accepti sa-l vezi sporadic, dar sa faci ca si cum asta nu te-ar mai privi si sa nu il urmaresti.

In ziua in care esti hotarata sa treci la altceva, la o alta etapa a vietii tale, sa lasi alt barbat in viata ta, in patul tau, in mintea ta, abia atunci vei inceta sa-l mai vezi pretutindeni. Funda?