| cautAjutor435 a întrebat:

Bună TPU! Am o problemă și nevoie de ajutor. De curând am avut o relație minunată alături de o fată cu care îmi vedeam viitorul împreună, la fel și ea. Era un schimb de focuri de iubire foarte intens, dar era o problemă. Comunicarea ineficientă. Am fost nevoit să plec din țară și să vorbim pe apel și chiar prin mesaje. Ușor, ușor relația s-a degradat, începeam să ne certăm mai mult din cauza insecurităților mele. Într-o zi, a decis să se despartă de mine și să rămânem prieteni. De atunci eu m-am documentat, am suferit la început, încă sufăr și pare că și ea, am făcut schimbări majore iar acum aștept să mă întorc în țară să îi dovedesc că m-am schimbat. Ea mi-a zis inițial că trebuie să se convingă că schimbările făcute de mine sunt permanente și nu temporare ca să vrea din nou ceva cu mine și asta în timp ca să se convingă. Tin să menționez că mai sunt niște mici schimburi de avansuri între noi dar încerc să nu pară prea evidente aceste lucruri. Cum aș putea să o recuceresc fără să îi pun la îndoială respectul față de decizia de a fi prieteni momentan? Cum ar trebui să încep din momentul în care vin în țară(ea mi-a spus că abia așteaptă să revin acasă dar recunosc că mi-e puțin frică să nu își găsească pe altcineva între timp)? O iubesc prea mult pe fata asta, știu că și ea mai are sentimente pentru mine, am văzut despărțirea ca pe un eveniment pozitiv doar la faza de a-mi schimba comportamentul. Vreau să începem totul de la 0 pentru că nu mai sunt același om și m-am schimbat destul de mult. Cum îi arăt că m-am schimbat într-un mod eficient fără să pun presiune pe ea pentru că nu îmi doresc să fac asta?
Aștept răspunsuri. Vă mulțumesc anticipat!

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau sa-ti daram visul, dar este evidnet ca esti bolnav de gelozie si cum omul nu se schimba deloc, desi la disperare promite orice, cum ajunge confortabil, isi da din nou in petec si faci aceleasi lucruri rele sau urate.
De ce nu-ti cauti o fata care este acolo, cu tine?
Una in care sa ai incredere si sa nu-i faci necazuri cum i-ai facut asteia?
O relatie odata zguduita de neincredere nu va fi niciodata o relatie fericita, fiindca situatia se va repeta si amaraciunea va fi din ce in ce mai mare, pana se rupe relatia.

| ioana748 a răspuns:

Daca ti a spus sa fiti prieteni, este un mod delicat de a te face sa intelegi ca nu mai puteti avea o relație de cuplu.
Daca spui ca te ai schimbat si esti alt om, este foarte bine pentru tine si o eventuală relatie viitoare.
Unde nu este comunicare, nu este nici compatibilitate. Îndrăgosteala este una, compatibilitatea alta. Nu ar trebui sa pui presiune nici pe ea si nici pe tine.
Daca o iubesti cum spui, daca gaseste pe altcineva, nu ai decat sa fii fericit pentru ea.
Despre asta este iubirea, nu atasamente nesanatoase.
Oamenii se mai intalnesc, se indragostesc, dau curs acelei chimii creata pe moment, apoi descopera ca nu sunt compatibili, ca vad diferit relatia cu viata, ca in alte aspecte sunt paraleli.
Si atunci incepe cearta, conflictul, fiecare doreste sa il schimbe pe celalalt.
Nu se schimba nimeni, cel mult invata tehnici de comunicare eficienta si de gestionare a emotiilor. Poate deveni o relatie echilibrata, dar nu are de a face cu iubirea.
In alta ordine de idei distanta nu face bine nici unui cuplu. Dar viata nu este usoara si intotdeauna exista un pret.
Asa cum ai stat pana acum fara ea, cu siguranță vei mai putea sta si de acum încolo.
Incearca sa te linistesti si sa intelegi ca amandoi aveti dreptul la o relatie autentica, nu una unde tu mimezi ca te ai schimbat, ln timp devine obositor si te vei trezi intr o mare nefericire.
Se spune ca uneori viata ne ia ceva ce este bun pentru a face loc unui lucru si mai bun.
Asa ca data viitoare va fi mai bine cu siguranță si nu uita ca o femeie are nevoie de un barbat prezent.
Nu poti recuceri pe cineva, ca esti tot tu, chiar daca spui ca esti altul.
Vei dezvolta o mare frustrare care va exploda urat la un moment dat.
Nu exista relatie reluata de la zero. Este o minciuna.
Dar poti cuceri pe altcineva, care te va cunoaște mai matur, mai asezat, fara insecuritati.
Si asa te vei simti implinit.
Toate cele bune,

| KovacsB a răspuns:

Nimeni nu se schimba. Punct.

| FreddieM a răspuns (pentru KovacsB):

Corect, și nici nu e nevoie. E suficient sa evolueze. Toți ne maturizam, nu trecem prin viata degeaba. Desigur, cu unele excepții.
Cheers

| GirthD a răspuns:

Nu o vei recuceri. uita de ea

| Florea_Maria__YPcT a răspuns:

Comunicarea ineficientă, Dacă placi sau iubești pe cineva, Indiferent de situație găsești subiecte de vorbit cu persoana pe care o iubești, Ai mâncat? Ești bine? Cum a fost la muncă? Ce ai făcut azi? Cum e vremea la tine? Cum ai dormit? Și așa mai departe, vorbești despre orice posibil, vorbiți pe apel până adormiți, faceți poze unul pentru altul, Pentru ca așa este frumos.

| Marianaetanita a răspuns:

Adu-i un buchet frumos frumos de flori + un cadou ce ați ce îi dorea i-a foarte mult, nu o stresa foarte mult cu telefonele, fi sincer cu ia în legătură cu sentimentele tale, și luați o încet ai răbdare cu ia